• MV 2 sluit als waardig kampioen goed af, winst tegen KVA 2

  En dan is daar ineens de 14e en laatste thuiswedstrijd van MV 2 in dit zo succesvolle zaalseizoen. Uiteindelijk overtuigend zaalkampioen geworden, daar komen we nog even kort op terug en dan nog af kunnen sluiten met een ontspannende thuiswedstrijd, wat wil je nog meer.

  Uiteraard verdiende de ploeg het om nog een keer in de schijnwerpers te lopen en daar hoort dan ook het oplopen bij. Met kanjers van de D1, D2 en D3 werd het seizoen afgesloten en dan moeten ook alle spelers, dus inclusief reserves erbij zijn. Helaas door een midweekse beslissing is afscheid genomen van Joost en dus met 13 spelers het seizoen afsluiten.

  KVA is zo vriendelijk om ook mee te doen aan het oplopen en zijn zo attent om nog een bos bloemen te overhandigen ten teken van felicitaties, die zijn voor Gea en ook dat is meer dan verdiend.

  Goed met de lieftallige dames Post en van Lomwel aan de “jurytafel” kunnen we dan starten en op zoek gaan naar de 12e overwinning in 14 potjes.

  Het lijkt in het begin de wedstrijd te worden van Ottevanger (Meervogels baby) tegen Martijn van Lier (KVA adept). Beide spelers zijn belachelijk goed op schot in het begin van de wedstrijd omdat van de 1e 7 treffers in de wedstrijd beiden goed zijn voor 6.

  Eerlijk verdeeld dat wel en omdat wij nog een keer via Rens scoren is het na een kleine 10 minuten een 4-3 voorsprong voor de onzen.

  Het publiek was toch ook op komen dagen, de ouders van de oplopende kids delen daar ook in mee en verder nog de hondstrouwe supporters en de selectie en dan praat je toch al gauw weer over een kleine 100 man die de tribunes bevolken.

  Jordi en wederom Lars brengen de stand halverwege de 1e helft op 6-3 en het lijkt dan al alsof KVA zijn kruit heeft verschoten. Rens vanaf de zijkant brengt het verschil op +4 en als Daffy (Van Zweden) erlangs vliegt en een gooi and hope schot aflevert – of toch gemikt hmmm ik hoor het wel van haar – dan is het 8-3 en ziet KVA het MV2 schip al langzaam aan de horizon verdwijnen.

  Het feest gaat lekker door als Bonno vanuit het centrum treft en Lars is vanaf de zijkant loepzuiver als hij de 10e maakt en zodoende verantwoordelijk is voor de helft van het aantal treffers, 10-3 de stand met nog ruim 12 minuten te gaan dus de teller moet goed opletten.

  KVA sputtert wat tegen maar weet nu al dat het een verloren zaak is. Een aantal spelers van S2 met het 1e mee en dan neem je uiteraard een aantal A spelers mee die lekker kunnen wennen, helemaal prima.

  Daphne van Z met de 11e vanuit het midden en als KVA nog een keer scoort is het Lars O dus echt op dit moment niet kan missen. The man on a mission is misschien wel op zoek naar het record (11) van zijn naamgenoot van dit seizoen als hij met numero 6 de stand op 12-5 brengt.

  We naderen het einde dan vervolgens als Jordy zijn specialiteit – duveltje uit een doosje zijn en de bal onderscheppen – ten toon spreid om dan vervolgens Renate aan te spelen die vogeltje vrij de ruststand vervolgens op 13-5 zet en geen vuiltje aan de lucht.

  De 2e helft dan en dan besef je dat je op 30 minuten van het einde van seizoen 2018-2019 bent als het gaat om de zaal en dat gaat toch vliegensvlug zeg. Wat echter niet zo vlug gaat is het scoren in de 2e periode want je merkt aan alles dat de spelers uiteraard nog wel willen maar de absolute drive om er een show van te maken ontbreekt en dat is wellicht wel te begrijpen.

  We scoren dan wel als 1e en dat dan twee keer door Jordy en wederom Daphne van Zweden en brengen vervolgens de stand op een verschil van 10 treffers (15-5).

  Vervolgens ontstaat er een soort status qua waarbij de ploegen om en om treffen. Renate (centrum) KVA, Jordi (zijkantje) KVA, Rens (centrum) KVA, Bonno (centrum) KVA en zo komen we halverwege de 2e helft uit op 19-9 en wordt de ban gebroken door de dames en hoe.

  In een tijdsbestek van 2 minuten hoogstandjes of one hand standjes van Kelly (nummer 20) en Renate (nummer 21). Wie zegt dat de dames ook geen trucjes kennen haha.

  Jordy vanaf de zijkant zorgt voor de 22-9 en dan is het vooral MV2 zelf dat toch wat slordig is met de afwerking. De jus is opgedronken, de pijp is leeg en het is welletjes. Uiteraard zijn er erg veel passfouten in de laatste 10 minuten maar liever nu dan in een belangrijke wedstrijd.

  KVA scoort nog de nodige treffers en toont zich een waardig verliezer en Jordy en Lars O via een stip bepalen de eindstand vervolgens op 24-14.

  De zegetocht is uiteindelijk gegaan via 7 overwinningen thuis en 5 uit , bezoeken we 2x Kampen, Amstelveen, Hardinxveld, Putten en een keertje Maartensdijk. Het aantal kilometers rekenen we niet meer uit maar het was dubbel en dwars de moeite waard.

  Door de nederlaag van De Meeuwen eindigen we met een straatlengte voorsprong (7 punten maar liefst) op de nummer 2 en halen we De Meeuwen ook nog eens in als het gaat om de meeste doelpunten en het beste saldo dus dan ben je dik en dik verdiend kampioen geworden.

  1. MEERVOGELS/FíSICA 2

  14_24

  329-259

  CAMPEONE

  2. DE MEEUWEN 2*

  14_17

  324-264

   

  3. HKC (Ha)

  14_16

  290-266

   

  4. DOS (W)

  14_16

  275-273

   

  5. WIT BLAUW G/ORGANICS

  14_12

  265-287

   

  6. KVA 2

  14_11

  263-281

   

  7. DVO/ACCOUNTOR 4

  14_8

  263-331

  DEGRADATIE

  8. DOS/KAMPEN VELTMAN 2

  14_6

  256-304

  DEGRADATIE

  Luitjes het was een waar genoegen en we hadden er geen seconde van willen missen (ok dan de 2e helft bij HKC wil ik dolgraag uit mijn geheugen wissen…..flits en weg, zo snel gaat dan ,……bij mannen)

  En dan straks op 20 april om 14:00 uit op het veld tegen VEO 2. Ook al was het vandaag lekker weer, we moeten er nog niet aan denken… haal eerst die 329 doelpunten maar weer eens terug, trustu.

  Eric Plugge (en uiteraard ook namens mede supporter en huisfotograaf Fabke).

  De treffers deze keer:  Lars O (7), Jordy (5), Rens, Daphne van Z, Renata (3), Bonno (2) en Kelly (1).

  Erg tof de bloemen van KVA