• VEO 2 - Meervogels / Fisica 2

  Ja luitjes het veld weer op en na de vorige week met Siberische temperaturen op en langs het veld en een inspiratieloze pot tegen Oranje Wit was het een week later, maar gezien de spirit en de temperatuur leek het wel een wereld van verschil.

  Menigeen had de auto verruild voor de fiets – alhoewel bleek later een stel of 2 – die onder de blakende zon het veld van de Christelijke Korfbal Vereniging VEO op kwam zoeken voor de 1e veldwedstrijd van 2019. Alhoewel de C was vandaag soms ver te zoeken gezien een paar teksten van de muziek en een paar niet Christelijke opmerkingen van een speelster van VEO maar dat is de adrenaline zullen we maar zeggen.

  Even een korte flashback voor wie het niet meer weet, want ik kan mij voorstellen dat de herinnering van een prachtig zaalseizoen nog vers in het geheugen ligt maar we moeten door, zo hard zijn de wetten van de topsport. Ach we hebben altijd de foto’s en de herinneringen nog haha.

  En wellicht komen daar prachtige nieuwe foto’s en herinneringen bij want na 8 wedstrijden staat MV 2 fier boven aan met de volle winst uit deze 8 potjes. De naaste belagers staan op 6 punten dus met nog 6 wedstrijden te gaan is het ….nee die beer en de huid, etc gewoon pot voor pot en week voor week.

  Zoals gezegd een heerlijk zonnetje vergezelden de spelers en speelsters van beide partijen
  en de vraag is “hoe gretig is MV 2 of slaat de stemming om in 1 van , we zijn er al”, met alle gevolgen van dien. Het antwoord zouden we krijgen in de 1e 20 minuten van deze pot.

  De teller staat op 0:41 als we de 1e treffer tegenkrijgen dus even gelijk bij de les. Nou gelijk bij de les leek wel alsof de ploegen een paar klassen wilden overslaan.

  Over de gretigheid geen gebrek want ondanks dat er een straf windje stond over het veld heeft VEO 2 het gevoel moeten hebben dat er een tyfoon over hun veld raasde en die allemaal speelden in de vijandelijke kleuren.

  Allereerst Iris met een lekkere vrije bal, gadegeslagen door vaders, maar dat is slechts het begin. Jordy ontvangt een mooie diagonaal en hangt prima in de lucht en met een 180 graden draai met accurate afsprong – Hans van Zetten zou trots zijn, je weet wel van Epke.

  Lars W vanuit het centrum waarbij hij eerst denkt “zal ik passen” om vervolgens te denken als hij niet aangevallen wordt “nouuuuuuu nee” en als de bal valt is dat dan de juiste keuze.

  De aanval is aardig op dreef, Iris wordt lekker vrijgezet door haar vakgenoten en rond keurig af en nog geen minuut later is het Bonno van de zijkant die al nummer 5 in de mand deponeert. We staan niet alleen goed aan te vallen maar een op en top verzorgde verdediging zorgt ervoor dat VEO nauwelijks uitgespeelde aanvallen op de mat legt.

  We denderen gewoon door als Lars W een vrije bal behendig onderhands omzet tot een treffer en als hij even later ook nog een vrijgezet wordt in de start van MV 2 op zijn minst mega indrukwekkend te noemen want de klok geeft 13 minuten aan en met een 7-1 voorsprong lijkt het bijna al gedaan, dat gevoel krijg je.

  Een behoorlijk blok van Jordy – met de wind mee kon die in Zoetermeer te horen zijn – zorgt vlak voor de 7-2 voor nog het nodige gejoel want op dit moment is er geen sprake van een gelijk opgaand duel.

  Over gretig gesproken, een losse bal valt in het centrum vrij maar Lars O is er al de kippen bij om in de beweging ook nog eens perfect die lange Haaring aan te spelen en met een ouderwetse lay-up is daar al de 8-2 en things are getting better by the minute.

  VEO zorgt vlak na de 1e verplichte drinkpauze – en geloof me maar die was echt nodig – voor de 8-3 maar Jansen en Jansen, Buurman en Buurman maar voor deze keer Lars en Lars zetten treffers 9 en 10 op het bord en die waren niet makkelijk. Lars W instinctief als de aanval al over leek met nog een dodelijk uit het niets en Lars O heeft zijn handen al klaar als hij de bal perfect aangespeeld krijgt en met een 1-2 met Kel is het 10-3 na 19:31 ..in principe klaar…maar toch!.

  En ja dan is daar toch opeens een gevoel van “het gaat wel erg makkelijk”. Onbewust sluipt er dan iets in de ploeg waardoor het erg frivool en ontspannen lijkt van de kant omdat de brug al geslagen is. Het zorgt er wel voor de VEO in de laatste 10 minuten nog twee keer scoort maar het blijft bij ons droog waardoor er met 10-5 wordt gerust waarbij de 3e 10 minuten ietwat te slordig waren.

  Even de schaduw opzoeken maar de spelers ontkomen er niet aan om toch ook een 2e helft te spelen in de hitte van Voorburg.

  Ook hier weer de vraag “kunnen we het gaspedaal nog vinden” en dat lukt gelukkig weer want we moeten ze ook weer niet al te weg reden tot hoop geven. Lars en Lars herhalen hun kunstje en verhogen naar 12-5 en met +7 kan de tas bijna open om de punten in op te nemen.

  Vanaf dat moment is zichtbaar het geloof bij VEO weg en houden de ploegen elkaar qua score in evenwicht. VEO maakt nummer 6 maar Jordy met een “droogkloot schot” en de net ingevallen Lisanne voor de 14-6 en dat gelukkig op de schoenen die in 2e instantie vanuit Zoetermeer meekwamen….

  VEO is wel op zoek maar weet – net zoals de thuispot in Zoetermeer – dat de strijd al heel snel gestreden was en weten de schade dan nog wel enigszins beperkt te houden..

  Voorburgse nummer 7 wordt gepareerd door onze 15e die gemaakt wordt door Kelly die de ruimte die ze zelf creëerde benut voor de  15-7.  We worden nog even het bos in gestuurd en voor de 2e en laatste keer scoor VEO twee treffers achter elkaar maar het is een doekje tegen het bloeden.

  Lars W nog met een stip (de 1e van de dag overigens pas) maar dat was de opmaat voor de twee treffers die volgden en ook vanaf de stip waarbij Jordy de onze binnentikte en 17-10.

  De minuten worden afgeteld en als beide ploegen nog 1x scoren waarbij Lars W die van ons voor zijn rekening neemt is ook de 9e overwinning van het veldseizoen met 18-11 een feit.

  Gedegen, volwassen, vakkundig, overtuigend en ga zo maar door…alles slaat tegenwoordig op het 2e van De Vogels al zij inmiddels 18 uit 9 hebben. Als dan ook nog eens 1 van de concurrenten punten laat liggen – Rapid gaat onderuit tegen Die Haghe – gaat het wel met een sneltreinvaart.

  Nogmaals we bekijken  het van week tot week maar we gaan toch langzamerhand wel kijken of de biervoorraad voldoende is ergens op een zaterdag in mei want dit was de 1e en enige pot in April.

  Over twee weken stadsgenoot Phoenix die uiteraard de volgende in de rij zal zijn om de 1e punten af te snoepen tegen MV2. De bal is rond, we beginnen op 0, 8 tegen 8 ..allemaal waar.

  Renedez Vous over een week of 2 voor de enige echte streekderby tussen Meervogels Física 2 en Phoenix 2…zon hopelijk gegarandeerd….

  Eric Plugge

  De treffers op naam van: Lars W (7), Jordy (3), Lars O, Bonno en Iris (2), Lisanne en Kelly (1)