• VEO 1- De Meervogels/ Física 1

  Het is al weer van 2 maart dat de laatste officiële competitiewedstrijd  van het 1e een feit was dus dan vooral kijken hoe ploeg op deze lange droogte komt.

  Het is van groot belang dat een goede start wordt gemaakt met de laatste 6 wedstrijden want bij een misstap is het seizoen toch wel erg dichtbij het predicaat “over”. Op de 4e plaats maar slechts op 2 punten van de 3 koplopers die je allemaal nog krijgt en 2 daarvan thuis.

  Maar zoals gezegd, bij verlies vandaag tegen VEO die onder je staat is het allemaal nauwelijks niet meer mogelijk maar daar gaan we niet vanuit.

  Nadat we een aantal nieuwe namen in het team konden begroeten waaronder Eline van Lommer, Mindy Post, Jeanine Ploosten en Daphne Heidmann konden we gaan beginnen, nee leg het niet uit moet je bij geweest zijn.

  De wedstrijd komt langzaam op gang als we na 10 minuten slechts 2 treffers hebben genoteerd die gelukkig wel op naam van Thom komen maar het is het begin geen vetpot. VEO stipt voor de 2-1 maar dan doet MV1 een MV2tje.

  Het gaspedaal wordt ingedrukt als Danny van de zijkant, Daphne na een razendsnelle vakroulatie, Tariq met een stip en Wendy foutief wordt gestopt en Danny nogmaals met een vuistje de score na 15 minuten op 6-1 zetten.

  Het enige wat VEO daartegenover zette was vooral het bulderende geluid van de VEO coach die niet happy leek met zijn ploeg en de leidsman en dat duidelijk liet blijken. Menig raam in de Vliet area zal hebben geschud maar het zorgt toch wel voor 2 treffers van de blauwen.

  VEO scoort dus 2x maar het lijkt wel alsof nu al een stukje geloof weg is. Wendy en Danny verhogen naar8-4 en op dit moment kan VEO niets anders dan heel hard werken maar dan ook nog om bij te blijven en zeker niet de oversteek te maken en de wedstrijd spannend te maken.

  Beide ploegen scoren 2x nog voordat de thee – of zullen het waterijsjes zijn geweest – opzoeken. Meervogels – voor de mee schrijvers – doet dat via Thom die de Wiedemann connectie goed uitvoert als hij de beslissende pass van zuslief krijgt en wie anders dan Danny zorgen voor de ruststand van 10-5.

  De hitte heeft duidelijk vat op iedereen en alles want zowel Meervogels als VEO schotelen de vele supporters niet een pot voor waar het vanaf spat. De onzen hebben dan nog de luxe dat dit gebeurt vanuit een positie waarin zij gewoon beter waren en zijn dan hun tegenhangers uit Veurbeurg zoals ene ghostwriter Toni M ooit eens schreef.

  Toch lukt het VEO om te verkorten naar 10-8 maar op geen enkel moment leverde dat stress of onbezorgdheid op bij de staf want die bleven op de stoelen en zagen om met Bijbelse teksten te spreken “dat het goed kwam”.

  In de zaal was het lied soms “wij zijn niet bang want Danny is er bij en dat laatste nog 2x haha”. Nou ook nu konden we dat zingen ook al waren er slechts een handjevol supporters. Twee droge schoten verhogen weer naar 12-8 beiden uit de handen van jongeheer Schulting.

  Tariq stipt nog voor de 13-9 – ja VEO had nog er een bij geprikt – en Danny met zijn 7e en inmiddels goed voor 50% van de productie en de 14-9.

  We houden VEO de gehele wedstrijd op armslengte en soms wat meer maar we komen niet meer in gevaar. Thom vanaf de zijkant en Eline die meedoet op het scorebord knalt ons naar inmiddels 16-11 en met nog 10 minuten te gaan is het kat in het bakkie.

  VEO scoort nog maar liefst 4 x in de slotfase maar omdat Jeanine en Danny , numero 8 en even later goed voor een verdiende applauswissel, er ook nog wat bij scoren eindigen we vandaag op een 18-15 eindstand.

  Het lijkt dan een stukspannender dan het was gezien het verschil van +3 “maar”.

  We hebben het in eigen hand met nog 5 te gaan waarvan 3 thuis. De 1e grote horde die genomen zal worden in KVA over een aantal weken. Een van de drie ploegen die vooraf deze speeldag nog boven ons stonden en staan want uit werd er nog jammerlijk verloren. Simpelweg een kwestie van wegstrepen…ja het lijkt simpel maar iets in mij zegt dat het zaalseizoen maar op 1 manier echt kan worden weggespoeld…we hebben het glas in handen, nu naar de mond brengen over 2 weken.

  Eric Plugge

  Treffers van : Danny (8), Thom (4), Tariq (2), Eline, Jeanine, Daphne en Wendy (1)