• Meervogels 1 gedeeld 1e na overwinning op koploper KVA

  Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden, de hervatting van de veldcompetitie tegen VEO maar op 11 mei was het dan tijd voor de 2e!! wedstrijd die we na de zaal gingen ballen en dat zou gelijk een kraker gaan worden.

  Een van de twee koplopers kwam op bezoek en dat was KVA. Ergens op een druilerige middag eind september gingen we er met 7 punten verschil van af dus a) wat recht te zetten tegen de ploeg die in zaal nog degradeerde uit de overgangsklasse om b) de competitie weer een stukje spannender te maken en om c) niet nu al nergens meer voor te spelen.

  Goed de starting eight zijn bekend en we zorgen gelijk voor het nodige vuurwerk als we in 5 minuten tijd een flitsende 3-0 voorsprong nemen. Danny, na een prachtige vak roulatie gevolgd door Mike die de ruimte die hij krijgt / neemt benut en Tariq die een stip scoort. Zo we zijn los en dat geeft de nodige verwachtingen.

  Een treffer tegen gevolgd door wederom jongeheer – alhoewel dat predicaat is hij inmiddels wel kwijt – Roos voor de 4-2 als hij vakkundig onder de korf zijn tegenstander opzij slingert. De wind speelt een factor en daardoor zal het geen hoge score worden maar als je maar mee scoort, dat is meer dan voldoende for now. De 4-2 wordt dan ook lekker gepareerd als Thom vanaf de zijkant naar binnen komt op snelheid en op tijd los laat voor de 5-2 en geen vuiltje aan de lucht.

  Nou helaas werd de lucht daarna niet een beetje troebel (5-3) maar vies (5-4) en zelfs super smerig (5-5). Het gevoel langs de kant was dat we ons in beetje in slaap lieten sussen door de Amstelveners die het tempo niet hoog wilde houden en daardoor ook het tempo op die manier dicteerden.

  De schwung, wat anders dan de schwanz, was er uit en het lukt Meervogels / Física 1 niet meer om de motor op te starten in de 1e helft. Omdat de schotkracht van onze gasten ook ergens in het verloop van deze 1e periode afwezig was kon het voorkomen dat we ook daadwerkelijk gingen rusten met een 5-5 stand. Ach je bent in ieder geval – look from the bright side – verzekerd van een spannend begin van de 2e helft en daar laten we het dan maar even bij voor nu.

  Even de koppen bij elkaar en fris starten in de volgende helft maar helaas was het wederom KVA dat scoorde en zodoende met 4 treffers op rij de achterstand van 2-5 omboog in een voorsprong. Wat echter een groter probleem aan het worden was, was het gebrek aan treffers aan onze kant…inmiddels een droogte van 18 minuten !!.

  Maar gelukkig komt ook aan alle droogte een eind – hoe anders zou je kunnen overleven in een woestijn – als captain Thom zijn ploeg op sleeptouw neemt met de 6-6. Wel even hoofdschuddend de vak wissel maar onduidelijk of dat kwam door een “eindelijk scoren we gevoel” of doordat we scoorden ondanks dat we niet eens stip kregen in de spelsituatie ervoor als een blok volgt op een vrije heer.

  Goed we zijn er weer bij maar die vreugde was van korte duur als we twee doffe klappen tegen krijgen voor de 6-8 waardoor bij de laatste 7 treffers er slechts 1 naam van MV te vermelden was, werk aan de winkel dus.

  Wellicht dan iets speciaals om de ban weer te breken als Tariq gedreven de vol heroverd in onze verdediging en dan strak Thom aanspeelt die onderhands afwerkt --- hmm gekke zin maar wel de 7-8.

  En het is wederom heer Weidmann die zijn naam kan bijschrijven op het scorebord als hij good-old Dennis de Jong voorbij zoeft en ook nu weer op tijd loslaat voor de gelijkmaker en het spel is op de wagen zoals het zo mooi heet met 8-8 en nog exact 20 minuten op de klok.

  We moeten dan wel scherp blijven en zijn dat even niet als we in onze aanval een makkelijke vangbal over het hoofd zien en als we dan 20 seconden tegen een treffer op lopen is dat een zure fout.

  Maar zoals gezegd je hebt dan iets speciaals nodig om terug te komen en dat is deze keer Danny die 2 puntgave treffers scoort waarbij de tegenstander zowat in zijn neus peutert. Achteraf gaf Danny aan dat dit echter “de makkelijkste doelpunten zijn omdat ik dan niet hoef na te denken” …logica? ..inderdaad logica.

  KVA scoort echter ook mee en we gaan de laatste 15 minuten in met een 10-11 achterstand die weer omgezet wordt in een gelijke stand als Tariq een stip scoort waarbij de daarvoor aangevraagde time-out van KVA niets uithaalt.

  En op het moment dat je dan gaat zitten voor een spannend slot – nog 7,5 minuut te gaan – blijken we over een 6e versnelling te bezitten die we ook weer niet zagen aankomen maar die wel erg welkom was.

  Ja je moet je vakgenoten niet vergeten en de topscorer wordt dan vaak genoemd maar dat mag deze keer dan ook wel want Thomas W was het die een kalme aanval – je moet de rust maar bewaren in deze hectiek – en een centrumtreffer afrondt voor 13-11 en met nog 4 minuten te gaan lijkt het toch wel over.

  KVA haakt nog 1x aan maar het is tevergeefs voor de ploeg die vanaf deze 10e speeldag nu dus Meervogels/Física 1 naast zich moet dulden. Danny en Mike klaren de klus en bepalen de eindstand op 15-12.

  De ouverture is goed begonnen en nu is het nog overzichtelijk….4 wedstrijden te gaan en 4 overwinningen zullen echt nodig zijn om ….nou ja we pakken week voor week en volgende week zullen de kanaries een lager toontje moeten gaan fluiten als we bij Die Haghe voor niets anders dan de winst zullen gaan om zodoende mee te blijven strijden om….oke niet overdrijven, week voor week he…

  Vier koplopers met 14-10 ..het moet niet spannender worden…..

  Eric Plugge

  De treffers: Thom Weidmann (6), Danny Schulting (4), Mike Roos (3) en Tariq de Wit (2)

  En ZIJ zagen dat het goed was