• Meervogels 2 dendert door na 10e overwinnig op een rij tegen Phoenix

  Op zoek naar overwinning 10 tegen de streekgenoot en stadsgenoot Phoenix 2 krijg ik de 1e 10 minuten een stijve nek. De stoel staat halverwege gedraaid en zijdelings omdat Meervogels 3 een hele belangrijke pot tegen de koploper speelt – en gelukkig ook wint met 12-10 waardoor ze in de titelstrijd blijven – en je wilt toch ook niets missen van dus de 10e overwinning van het veld op rij.

  En daar schuilt nu net ook het gevaar van deze wedstrijd. Niet alleen is het kampioenschap zo dichtbij – nog 3 overwinningen te gaan – maar dan moet je wel 100% blijven geven anders maakt iedere tegenstander gebruik van de gretigheid om de 1e te zijn die de koploper laat struikelen. De midweekse pot tegen Avanti was niet echt een goede generale – zachtjes uitgedrukt – dus dan tegen Phoenix het gas erop.

  En wellicht was het omdat ik omgedraaid was, i really don’t know – maar het was vooral Phoenix die het gas erop hield getuige de 0-3 stand die er na 6 minuten op het scorebord prijkte en ik hoorde voorzitter brommen op zijn stoel.

  Gelukkig verdween deze achterstand net zo snel als deze opkwam als Bonno (zijkant) , Lars W (stip) en Jordy (korte kans) de stand gelijk trekken maar dat is dan al na ruim 12 minuten dus van een “overdonderden van Phoenix”  kwam nog even niets terecht.

  De 1e voorsprong is daar als Bonno een razendsnelle aanval kan afronden en voor het eerst kunnen we aan de goede kant van de score juichen maar dat duurde helaas ook maar 46 seconden want de 4-4 was snel geboren. Het was een beetje een kopie van de uitwedstrijd waarin we in de stortregen pas medio de 2e helft echt afstand konden nemen.

  Brutaal weg was Phoenix van plan het vuur flink aan de schenen te leggen van de onzen want na een kleine 20 minuten was daar weer een treffer van de blauw witte gasten en keken we weer tegen een achterstand aan…het moet niet gekker worden maar op dit moment maakten we ook nergens aanspraak op en was de achterstand een verdiende.

  Het zou echter de laatste treffer van de 1e helft worden van onze gasten want het was in het vervolg van de 1e helft alles wat de Meervogels klok sloeg als we het motto hanteren van “erop en erover” nadat we allereerst “erbij” kwamen.

  Lars W zorgt dat de W deze keer staat voor Wilskracht als hij powerfull doorzet voor de 5-5 en waar dan even later Renate scoort voor de hernieuwde voorsprong die wordt uitgebreid als Lisanne naar binnen snijdt en een mooie in/out actie uitvoert alvorens Lars scoort uit een stip nadat hij en Kelly de omdraaibal om de tegenstander uitvoeren met een halve draai erbij. Oke redelijk cryptisch maar daar moet je bij zijn geweest , dus volgende week maar allemaal naar Den Haag komen haha.

  Lars W neemt ook de laatste van de 1e helft voor zijn rekening als hij – deze keer door Jordi – perfect in stelling wordt gebracht en uiteindelijk gaan we rusten met een geruststellende 9-5 voorsprong…zeker nog niet in the pocket maar aardig op weg zullen we maar zeggen.

  Ontspannen komen de spelers even later weer op het veld maar ze weten ook wel dat ze beter aan deze helft moeten beginnen om Phoenix geen hoop meer te geven op een stunt.

  Rens stipt snel voor de 10e treffer nadat de bal uit de handen van Bonno was gegrist en we verdubbelen naar 10-5 en op zoek naar meer. Phoenix met de 6e en dit scenario zou even zo doorgaan.

  Michelle speert langs haar tegenstander en speelt op tijd Kelly aan die lekker afrondt voor de 11-6 en Phoenix scoort direct de 7e en even later ook de 8e. Ik noteer dat dit wellicht een helft wordt waarbij de stand schommelt tussen de +3 en de +6 maar niet meer spannend gaat worden.

  Nou de +3 is daar dus dan is het maximum zou je zeggen en gelukkig denken Renate en Jordy daar ook zo over als zij aan de geboorte staan van 2 nieuwe MV 2 baby’s c.q. doelpunten en met 13-8 en halverwege de 2e helft lijkt het over en uit.

  Phoenix nog met de 9e maar dan is het toch echt tijd om nog een keer vol gas te geven om zodoende alle tegenstander in de poule ook te laten zien dat het vooral spelen wordt om niet te degraderen of voor de 2e plaats.

  Otje (net in het veld) wil ervoor zorgen dat hij de winnende Ottevanger van de dag is (broer  Stan liep warm bij Phoenix) als hij vanuit de hoek de 14e scoort en dan gaat het snel wanneer Bonno en Lars W binnen 2 minuten mee scoren waardoor “ze” ineens vallen als rijpe appeltjes.

  Phoenix sputtert nog wat tegen voor de 16-10 en 11 maar het verschil is gemaakt als we door denderen met treffers van Lisanne (kort onder de paal na een steengoede actie om de bal binnen te houden van Otje) en twee van topscorer  Lars W die ook vandaag determined is om zijn gemiddelde op te hogen en de ploeg mee te slepen naar een nieuwe overwinning.

  Phoenix scoort nog 2 x als het totaal van wordt gestaakt na 13 treffers maar wij zijn nog niet klaar want ook het slot is voor Vogels 2. De 20e volgt door Rens bij een stip en uiteraard wil ook Lars W nu het laatste woord hebben als hij het vingertje opsteekt na de 21e en laatste treffer van de dag.

  De einstand is 21-13 en niet 20-14 zoals op het scorebord en op Antilopen staat maar dat is wellicht een kleinigheid, alhoewel als je de doelpunten optelt kom je er dan ook niet maar dat is wellicht een autistisch trekje als je dat gaat controleren…

  Goed, de enige concurrent zijnde Excelsior – maar mag je van een concurrent spreken als ze op 6 punten staan met nog 4 potjes te gaan – won ook dus dan is het nog minimaal 2 weken voordat we – hopelijk – een feestje kunnen vieren maar we blijven voorzichtig want zoals afgelopen week ook in de CL bleek….er kunnen gekke dingen gebeuren.

  Voor deze pot is het even verleden tijd en is het vizier gericht op Die Haghe volgende week….op naar overwinning 11 ?  wie zal het zeggen maar ik zou er maar zijn als ik een supporter was…

  Thnx guys and dolls en ondanks overwinning 22 uit 24 wedstrijden dit jaar, het went nooit.

  Eric Plugge

  Treffers van ; Lars W (8), Bonno (3), Jordy, Renate, Lisanne en Rens (2), Kelly en Otje (1).

  Concentratie bij een duel onder de paal