• Meervogels 1 doet plicht bij DH in aanloop naar topper

  Na de uitslagen van vorige week is het duidelijk dat MV 1 zeker nog om de knikkers gaat spelen dit veldseizoen om de wrange smaak van de zaal enigszins uit te wissen.

  Een loeispannende poule waarbij er 4 koplopers zijn met 14 punten en 4 speeldagen te ballen. De top 4 zou op de 11e speeldag niet tegen elkaar uitkomen en aangezien BEP, Pernix en KVA hun plicht doen en de overwinning binnen haalden is het dus ook noodzakelijk dat MV 1 niet de ploeg is die uitglijdt over de bananenschil. Nu is de kleur daarvan dezelfde als die van de geel-zwarten van de Baambruggestraat maar daar is hopelijk alles mee gezegd als we om 15:30 starten.

  En wie de 1e 20 minuten van de wedstrijd heeft gezien moet zich echt de ogen hebben uitgewreven gezien het spel dat MV ten toon spreidde. Die Haghe, slechts 1 punt uit 10 maar het zijn ook gewoon goede korfballers moet zich in een horrorfilm hebben gemaand en als er ergens een gat in de grond van het – overigens mooi aangepaste – complex aanwezig zou zijn dat had je het wel geweten.

  Ik zoek vervolgens op Internet de omschrijving van wervelwind op en kom tot:

  "Een wervelwind is omhoog wervelende vochtige lucht die kan ontstaan in een onweersbui. De roterende lucht kan snelheden bereiken van een paar honderd kilometer per uur en zichtbaar worden als een trechtervormige uitstulping onder een wolk. Door het voortbewegen van de wolk met slurf en al kan een schadespoor ontstaan van soms kilometers lengte”.

  En geloof het of niet, dat schadespoor was behoorlijk getrokken zeg, waar moet je beginnen?

  Ik ga het rijtje niet eens af want dat wordt redelijk eenzijdig…alhoewel als ik toch bezig ben.

  1. Mike 2. Danny 3. Thom no-look zet Tariq vrij en klaar 4. Tariq stip (even een vlekje met de 4-1 maar dan opletten) 5. Nienke 6. Tariq 7. Tariq met nonchalance maar dat mag deze keer haha 8. Danny  9. Mike 10. Taar met stip 11. Taar met nr 6 al waarbij er twijfel is wat de reden is voor dit ..zijn het de pannenkoeken van Peter van de avond ervoor of toch de paddo’s ?  12. Danny centrum WOW 13. Nienke na een prachtige aanval en 14. Taar met zijn 7e waarbij we aangegeven krijgen dat hij met 10 treffers voor rust wordt gewisseld.

  Echt het staat er 14-1 na 20 minuten en dan ben je op 1/3 van de wedstrijd, vertaal je dit door is het 42-3 maar dat is van de gekke en dat gaat de thuisploeg ook niet toelaten. We scoren in de laatste 10 minuten nog 1 x door Thom , ook weer na een slimme pass van de Man of the first half T.de W waarbij je dan het geluk hebt voor en naast een trotse Pa en Ma te zitten.

  De machine hapert even in de laatste 10 minuten waardoor DH enigszins werkt aan eerherstel als de rust wordt bereikt met 15-4 maar dan als nog, een zeer zeer indrukwekkende 1e 30 minuten van de ploeg van Pat die op deze manier ook zeker aangeeft nog niet klaar te zijn met dit seizoen.

  Ja, alles wat de 2e helft brengt zal minder zijn denk je dan maar dat je vervolgens van de laatste 9 treffers er maar liefst 7 tegen krijgt, dat verwacht je toch ook weer niet. Ik kan mij nog een pot herinneren in de zaal ooit tegen Trigon waarbij we eerst 12 x scoren en later 10 tegenkrijgen ….ja dames en heren, dat is korfbal ook als de stand “gewoon” ineens 16-8 is geworden, dat eerherstel gaat zeker zo vorm krijgen.

  Danny stopt de comeback maar DH scoort aan hun goede kant er dan rustig op los en ook tussen de treffer van Taar even later scoort men weer 2x en staat het 18-10 op een slordige 13 minuten voor tijd.

  Danny – gelukkig ook volgend seizoen weer te aanschouwen in Zoetermeer – probeert nog een aanval te doen op de topscorer van de dag titel met 2 goals maar het zullen zijn laatste zijn als hij blijft “steken” op 6 waarmee je absoluut thuis kan komen makker.

  We naderen het einde van de oneerlijke wedstrijd als Taar en Nienke nog maar eens scoren en op een kleine 5 minuten voor tijd is het 22-13 en is het wachten op 2 dingen en als ze allebei uitkomen is het des te mooier. Allereerst een makkie via de stip maar het is wel zijn 10e van de dag.

  Mike ook nog een treffer tegen zijn jeugdliefde met de 24-13 en zijn gezicht bij die treffer “o o o o met bakken van zijn schouders af” maar gewoon weer met 3 op het scorebord erbij deze keer.

  En dan wil die bal maar niet uit gaan en geeft Pat aan dat er dan maar gewoon een “gooi jij de bal maar lekker uit” actie moet volgen maar dat hoeft niet omdat 45 seconden voor tijd toch een overtreding volgt waardoor Tariq onder verdiend applaus het veld verlaat.

  Er zijn van die wedstrijden waarin ie “ja ok dat heeft Suarez ook” maar vandaag mag hij zeker het applaus krijgen dat ie verdiend….chapeau Taar. Dan nog even korfbalhumor als men aangeeft “jammer dat je er maar 9 maakt” en als door een wesp gestoken reageert Le Blanc “dacht het niet”….prachtig.

  Eindstand 24-14 en volgende week de topper tegen BEP, we moeten er nog 3 afschudden….missie 1 is volgende week…DON’T MISS IT.

  Eric Plugge & de foto's zijn uiteraard weer van Fabiola Plugge

  Treffers van: Tariq 9…..of toch niet haha 10, Danny 6, Nienke 4, Mike 3 en Thom 1.

   

  Hé Thom weet je wat ik ga er tien scoren vandaag dan weet je dat alvast en Thom applaudisseert alvast.