• MV 2 na winst op DH op drempel nieuw kampioenschap

  De opdracht was even simpel als duidelijk , winst op de Kanaries zou betekenen dat de ploeg van Ar en Ter officieus de titel in handen hebben. Enkel 3 nederlagen waarvan een dikke tegen Excelsior en drie overwinningen van datzelfde Excelsior zou roet in eten gooien en niet zo weinig ook.

  Da kan je wel zeggen dat je van de vorige 24 wedstrijden er 22 gewonnen hebt maar je begint allemaal en iedere keer weer op 0-0….Alhoewel als je weet als tegenstander dat MV2 op bezoek komt en je hebt de pech dat je dit jaar bij hun in de poule zit dan begin je gewoon met een 0-3 achterstand, loopt het wat dun door de broek en wil je als tegenstander alleen maar hopen dat we een off-day hebben, en dan nog.

  Nu hebben we –euh jullie – dit seizoen enkel een off kwartier gehad (uit HKC zaal) dus de kans daarop is niet al te groot zou ik zeggen en gezien het vertrouwen in de ploeg nauwelijks aanwezig.

  Otje vandaag niet inzetbaar en we hebben dat deze positivo en gangmaker er wellicht volgende week bij is maar de medische staf heeft daar zo zijn zorgen over en wellicht dat een midweek in een Zwitserse Spa met de nodige heerlijke massages hem goed dan, cross our fingers.

  Voor de rest iedereen aanwezig en dat betekent voor DH II ongetwijfeld crisisfase 1. De wedstrijd op ons veld ging na een gelijk opgaande strijd hopeloos verloren althans zo leek het vanuit kamer 2.3 van een of ander ziekenhuis bed een tijdje geleden, en doooooooorrrrrrrrr.

  Een ieder die een verslag leest en waarbij het in het begin niet echt over de inhoud van de wedstrijd heeft weet dat a) de wedstrijd erg slecht was een nederlaag ons deel en ik er niet te veel over wil uitweiden of b) dat er niet teveel werd gescoord en de wedstrijd eenzijdig was.

  Nou laten we deze keer eens voor optie b gaan (had Pien misschien ook moeten doen in het casino bij de roulettetafel maar ach iedereen maakt wel eens een inschattingsfoutje haha).

  Maar goed het verhaal van DH 2 – MV 2 was er een van een overrompelende beginfase van de onzen als we de kanaries direct een toontje lager laten zingen als Lars maar liefst drie x scoort in de beginfase maar waarbij ook Rens, Bonno en Daphne hun steentje bijdragen.

  Natuurlijk zijn de treffers belangrijk maar er waren ook een paar prachtige passes bij onder andere van Lisanne en Rens die hun maatjes in stelling zetten. De klok geeft aan 14:56 te gaan als DH hun 1e treffer maakt vanuit een vrije bal maar helaas blonk de thuisploeg in de 1e periode vooral uit in een hoge mate van onnauwkeurigheid in de afwerking.

  Of het nu het eerder genoemde respect was of het grote krachtverschil is nog even niet duidelijk maar als Bonno een vrije bal neemt , de gehele DH defensie niet op let en daardoor Rens over het hoofd ziet die kinderlijk eenvoudig de 7-1 scoort dan is de uitkomst van de wedstrijd dan al duidelijk.

  Ook de 2e treffer van de Hagenezen, Hagenaars of Hagenoten vanuit een dood moment (stip) maar we antwoorden wederom direct als Lars scoort via een stip. Jammer dat de coach van DH nog even gilde tijdens het schieten “goed gevangen” maar een beetje onmacht zeggen we dan maar, en ja de bal werd inderdaad goed gevangen, nadat deze de onderkant van de korf had verlaten voor de 8-2.

  Belangrijkste is dat we doorzetten en het credo “er valt niets te halen” uitstralen maar je kunt de tegenstander niet op 2 of 3 houden, daar zijn ze ook weer te goed voor uiteraard en ze willen zich niet richting slachtbank laten leiden.

  Zo scoren de geel-zwarten de 3e en 4e treffer maar blijft het verschil aanwezig. Een mooi flying blok van Lars volgt en hij etaleert zijn scoringsdrift als hij onderhands ook de 9e scoort.

  Te gemakkelijk volgen dan weer 2 treffers van de thuisploeg vooraleer we via Rens – even daarvoor gaf Mini Me nog een lekker blokje weg - toch de 10e treffer noteren, want gaat het via de stip niet goed dan maar wat fraaier via de omdraaibal.

  Nu ging er aan die treffer ook nog de nodige commotie aan vooraf omdat de coach van DH het – zachtjes gezegd – niet echt eens was met de beslissing van de uitstekend leidende scheidsrechter. Redelijk ontstemd kwam hij het veld in zowat ter hoogte van de stip en daar was de scheids niet echt mee eens en liet duidelijk blijken hoe de verhoudingen lagen.

  De stofwolken trokken even later op en uiteindelijk met 10-6 de rust in wat, gezien het begin, dan ook weer niet helemaal de verhoudingen weer gaf maar we hebben nog een 2e periode.

  De 2e helft…ja wat zullen we daarvan zeggen…het verschil was gemaakt en nadat Lars gelijk na rust een zelf verdiende stip omzet in de 11-6 lijkt het begin weer bij ons te liggen. Een stip tegen maar gelijk is het Iris die een mooie lange aanval omzet in een treffer voor het 12e punt (zou Duncan dan al blij mee zijn geweest hoor).

  Die Haghe blijf t op een elastiekje balanceren maar het is bij 12-8 alweer de 10e minuut van de 2e periode dus de tijd gaat wel dringen als men nog zou willen stunten.

  De eerzucht van de 1e helft is wel weg maar de gezichtsuitdrukking van Lars zegt genoeg als hij de 13-8 scoort, zoiets van “we hadden deze 2e helft ook schriftelijk kunnen doen” …ja maar Lars dan kan het gemiddelde daar wel onder lijden he, haha!!.

  Nee er vielen niet veel doelpunten te genieten in de 2e helft want het is zelfs zo dat exact 15:00 voor tijd Die Haghe dat zijn laatste en 9e doelpunt maakt.

  Het enige wat nog te melden was, was de frustratie aan de DH kant van de staf als zowat iedere beslissing van de scheids wordt bestreden en we dachten aan de kant ook echt dat de scheidsrechter Hé heette, zo vaak kwam deze naam voorbij.

  Waren wij dan ook klaar met de pot? Nee zeker niet want er vielen nog 3 treffers waarbij Bonno en twee binnentikte en ook Jaimy – even daarvoor zijn 1e minuten weer – deelt mee in vreugde als hij zijn oude vereniging nog wat zout in de wonden strooit en waarbij de eindstand uiteindelijk op 16-9 komt te staan in MV voordeel, uiteraard zou je bijna zeggen.

  En zo eindigt ook de 11e veldwedstrijd in een overwinning , een 11e klinkende overwinning moeten we daarbij zeggen want de kleinste overwinningen waren met +2 en +3. En laat nu net volgende week die van +2 zijnde Rapid op bezoek komen in Zoetermeer.

  Alleen al die uitslag en het wedstrijdverloop daar zijn reden genoeg om aan te nemen dat de groenen niet op bezoek komen om zomaar even de bloemen te overhandigen en als kanonnenvoer te dienen. De verslagen van Rapid zijn altijd positief en ze zijn vorig jaar gepromoveerd en vinden hun huidige positie ook een beste maar willen zeker ook zaterdag de 1e ploeg zijn die MV2 dit jaar (veld of zaal) een puntje of meer afsnoepen, jullie zijn gewaarschuwd.

  We tellen af want ondanks bovenstaande alinea is er niemand die rekening houdt met een ander scenario dan bloemen en champagne volgende week zo rond een uurtje of 4 ( o nee, pas na de belangrijke zege van MV1 tegen BEP).

  Luitjes bedankt voor ook deze overwinning, het went echt nooit kan ik jullie zeggen…TOPPERSSS.

  Eric Plugge

  Treffers van: Lars (7), Bonno (3), Iris en Rens (2) en Daphne en Jaimy (1).

  p.s. erg leuke challenge als je straks 14 overwinningen zou boeken, Ar….wat ga jij het dan zwaar krijgen maar als het gebeurt, beul ze dan maar af ieder half uur…..de sukkels hahaha.

  Een bewuste no look van Daphne