• MV 1 na winst in kraker tegen BEP alleen koploper

  Aan de ene kant ben je verdomd trots dat je nog om de knikkers mee balt en aan de andere besef je dat er nog gekke dingen moeten gebeuren wil je OF alles in eigen hand houden OF op 15 juni met de "spreekwoordelijke"  schaal staan.

  Gedeeld 1e maar het voelt ook weer als 4e van de 4 koplopers gezien de onderlinge resultaten??.maar goed eerst op deze 12e speeldag medekoploper BEP laten struikelen anders is de 1e alinea en de daarin geuite bespiegelingen ook weer compleet overbodig.

  Vooraf gaf Patrick aan dat er tegen BEP vooral "geduldig" moest worden gespeeld wat in de uitwedstrijd niet het geval was en waar we al vrij snel tegen een fikse achterstand aanliepen dat uitmondde in kleine nederlaag, maar dus wel een nederlaag. Verder gaf Pat aan dat "BEP van de 4e koplopers de ECHTE koploper is want als zij geen fout meer zouden maken, dan zou de schaal op 15 juni in Purmerend belanden".

  Gelukkig ook Thom er bij vandaag wat donderdag ?? schouder uit de kom ?? nog zeker geen zekerheidje was. Maar vooraf werd aangegeven "joh wat Ibuprofen en gaan" that is the spirit.

  Goed het devies was dus vooral geduldig spelen??.yeah right zou je bijna zeggen als je de 1e 12 minuten aan je ogen voorbij ziet gaan. Nu is BEP geen Die Haghe maar de beginfase had toch een aardig zelfde beeld als vorige week.

  BEP moet ook gevoeld hebben alsof ze figureerden in de beginfase als MV over ze heen walst werkelijk. Voor ik goed en wel plaats heb genomen is de stand namelijk als 3-0. De openingstreffer was mij zelfs ontgaan en niemand om mij heen ?? lekker hoor -  kon aangeven wie dus dan straks maar bekijken wie we deze treffer toebedelen en dan hoor ik later wel of dit klopt haha.(Red: uit betrouwbare bron bleek dit Danny te zijn)

  In ieder geval kwam de 2-0 van Mike en Thom met een heerlijke onderdoortje voor de 3e treffer en we zijn los. BEP komt dan met de 3-1 maar alsof de Baambruggestraat ineens is verplaatst naar Zoetermeer zo vielen de treffers als de spreekwoordelijke appelen.

  Nienke schiet bijna al voordat ze de bal ontvangt, dat is dus instinctief  denken zullen we maar zeggen, Eline treft lekker mee en als Tariq vanaf de zijkant er een in legt en Jeanine van dezelfde kant het voorbeeld van "hubbie’ volgt is het na 9 minuten "gewoon" 7-1. Alhoewel gewoon is het niet want het is een topduel en dan verwacht je een spannende strijd??enne geduld was het toverwoord geloof ik??.nou als dat geduld is.

  Hoe het ook mag heten, BEP leek zich te beseffen dat het volledig fout ging en men ging zich eerst maar eens beraden via een time-out die al wat aan de late kant leek te komen. Alhoewel, ook al kwamen ze niet terug in de wedstrijd, het zorgde wel voor een gelijk opgaande strijd vanaf dat moment.

  De 6 treffers die volgden waren gelijkmatig verdeeld waarbij Mike voor ons stipt, Thom het achterveld goed benut en Eline me een omdraaibal (zegt ze haha) de 10e scoort en zodoende na 12 minuten een stand van 10-4. Nou aardig gemiddelde en op deze manier worden de 50 treffers wel gehaald, als dat voor het publiek van de onzen dan maar eindigt in 26-24 dan is alles goed.

  De 10-5 valt even later maar vervolgens wordt de gaskraan ?? voor zover niet open ?? volledig opengedraaid als Tariq stipt en Mike zich 2x onderscheid met fraaie treffers waardoor het verschil op 8 komt (13-5) en de overwinning kan je bijna ruiken??.als deze maar niet gaat stinken dan.

  We schrijven 22 minuten en 10 seconden op bij onze 13e treffer en wie had gezegd dat we vervolgens een droogteperiode zouden inlassen die een heule heule heule lange tijd zou duren, die hadden we niet echt geloofd.

  Daar waar de korf wagenwijd openstond, sloot deze zich miraculeus. Vreemd fenomeen, het weer speelde niet op, het veld was niet gedraaid en de bal was nog steeds even rond maar "het viel gewoon niet meer". Tot aan de rust geen treffers voor de onzen en we incasseren er zelf 3 en zijn blij als het rustsignaal komt met de 13-8. Uiteraard een meer dan prima score waar we voor getekend hadden maar in het begin van de 2e helft er wel weer bij zijn luitjes.

  Ik zei dus "er bij zijn luitjes" maar als het niet meer mocht of zo, want niet alleen bleef het bij ons qua scoren een soort drooglegging, BEP voelde dat het terug in de wedstijd kwam en hoe. Ze scoorden, ze sloten zodanig dat we niet of nauwelijks makkelijk tot schot kwamen ..al met al ontvouwde zich een minder prettig scenario voor onze ogen als BEP terugkomt tot maar liefst 13-12 na 14 minuten spelen.

  Na het prachtige begin loop je ineens tegen een 0-7 periode aan en is het opeens weer een wedstrijd. Inmiddels was onze voorzitter JB te DH ons komen vergezellen en die was inmiddels een lichte zenuweninzinking nabij kan ik u verklappen, maar goed zoveel lezen dit verslag niet dus ook weer geen wereldnieuws.

  We moesten iets forceren en dan is het spreekwoord gelukkig "Wij zijn niet bang want Danny is erbij"??hop vanuit onze commentaarpositie legt D aan en na 22 minuten en 58 seconden zonder score (OEF) is daar de verlossende 14e treffer die niet op een beter moment had kunnen komen??.we toeteren dat het een lieve lust is en dit moet de ploeg toch een boost geven.

  Alsof de lappendeken waar we langzaam onder waren gaan liggen was omgetoverd in een wegvliegende tissue, zo hadden we ineens weer de teugels in eigen handen en waren het na de 14-13 de o zo belangrijke treffers van Mike, Danny en Taar die de wedstrijd weer naar onze kant liet kantelen??met de klok nog op 9 minuten en 17-13, wat kan er nog fout gaat.

  Nou niets meer had je het gevoel en zo geschiedde??.de 17-14 werd gevolgd door onze laatste treffer van Mike uit de hoek en met 18-14 de slotfase zou voldoende moeten zijn??BEP scoort nog wel 2x en JB gaat 2 minuten voor tijd maar even aan de wandel, zo zenuwachtig oogt ie maar komt goed roerganger, de punten zijn binnen.

  Even later het verlossende fluitsignaal en de punten zijn binnen en dan is het wachten op de andere uitslagen. Nog voordat we goed en wel de ploeg hebben bedankt voor de overwinning  - in een overigens toch erg vreemde wedstrijd gezien de standen per kwartier (10-4 , 3-4, 0-4 en 5-4) ?? komt daar de score door van Pernix dat tegen streekgenoot Velocitas onderuit gaat met 24-21 (bedankt Leo) dus je schuift op van plek 4 naar 2.

  OK lekker maar als je vervolgens hoort dat KVA zich deels verslikt in Futura (18-18) dan wordt de dag nog bizarder dan ie al begon en sta je dus nu 1 punt los op de 1e plaats met nog 2 potjes te gaan??hoe gek kan het lopen.

  Ok dan, even schakelen en nog lang niet denken aan bloemen en champagne maar je hebt alles in eigen hand en moet nog 2x gas geven om??..bla bla bla.

  Eerste tussenstop is komende week en dat is lekker nog een potje op eigen veld als datzelfde Futura op bezoek komt. Een gevaarlijke ploeg zo ondervond KVA dus en die bananenschil willen we voor zijn uiteraard ??..en mocht dat goed gaan, nou nee eerst dus volgende week maar en laten we zo zeggen, de trainingen worden intensief maar inderdaad niet saai gezien de belangen die nog op het spel staan??..two stops to go luitjes only two more.

  Eric Plugge

  Treffers : Mike 6, Danny, en Tariq 3, Thom en Eline 2, Nienke en Jeanine 1.

  Mike lekker op schot