• Meervogel 1 na winst op Futura op drempel van kampioenschap

  En dan is ook voor MV1 de laatste thuis pot nog van belang en hoe. Daar waar MV2 nog om de prestige speelde was het “do or die” voor het vlaggenschip. Een overwinning tegen middenmoter Futura zou betekenen dat het een prachtig slot kan worden na de bizarre uitslagen van vorige week. Op twee speeldagen van het einde de koppositie veroveren, ja dat cadeautje moet je uit gaan pakken.

  De stralende zon zorgde voor een prima entourage en iets later dan in het spreekwoordelijke programmaboekje staat aangegeven zijn we vertrokken. Althans na de 1e schermutselingen waarbij Mike, Danny en Tariq scoren bij een 3-3 stand is vooral Futura vertrokken.

  In een wedstrijd met een razend hoog tempo – kijk uit met deze temperaturen dames en heren – snelt de paarse brigade van Erwin Dekker naar een 3-6 stand waarbij wij even het nakijken hebben.

  Wel mooi – in het verloop van de 1e helft – te zien dat de ploeg op geen enkel moment in paniek raakt wat ook te maken heeft met de ervaring in de hoofdklasse en het vertrouwen in elkaars kunnen.

  Danny met de 4-6 die weliswaar nog gevolgd wordt door de 4-7 maar dan lijkt de ploeg iets te hebben van “genoeg nu” want binnen no-time nemen we het heft in handen en haken we aan. Mike en Thom met treffers door het hart van de Haagsche verdediging – op wilskracht – met de 6-7 en na de 6-8 horen we onze aanvoerder ook duidelijk aangeven “erop en erover”.

  De woorden zijn niet tegen dovenmansoren gericht want met de souplesse waarmee Futura afstand nam een 10-tal minuten eerder, zo ogenschijnlijk gemakkelijk nemen we de regie over met treffers van Tariq (2), Danny, Nienke en Thom himself….even flikkeren met de ogen en je staat van 6-8 binnen 7 minuten op 11-8.

  Er wordt wat gegrapt direct op de bank richting spelers en dat is dan wel weer gevaarlijk  -ontspannen ok – want “wij kunnen als Meervogels niet echt een wedstrijd dood maken en een tegenstander een giga nekslag geven als de kans daarvoor is” zo verteld mij een notabele Meervogelaar na de wedstrijd . Ik dacht aan de 14-1 tegen Die Haghe die het tegendeel zou moeten bewijzen maar ook daar wordt het niet doorgetrokken…de mysterieuze krachten in de sport zeggen we dan maar.

  Goed we naderen het einde van de 1e helft als Futura een stip mist en Danny verhoogd naar 12-8, de ploeg onder leiding van de altijd hardwerkende Cyril van Es zorgt voor de 12-9 ruststand maar nog niet helemaal gerust.

  Binnen 12 seconden in de 1e helft de 12-10 en het is weer oppassen geblazen maar je krijgt langs de kant toch ook weer niet het idee dat het nog fout kan gaan, maar Futura is en blijft een onberekende ploeg.

  Ja dat kan dan wel wezen maar als we dan 4x achter elkaar scoren is de vorige alinea ook weer geheel overbodig maar goed de pagina’s moeten toch ergens mee gevuld worden. De wedstrijd is gespeeld en wordt niet meer spannend waarbij uiteindelijk de eindstand op 21-16 komt.

  We sparen hiermee wat alinea’s zodat deze opgevuld kunnen worden als over 2 weken de kampioenswedstrijd tegen Pernix op het programma staat. De ploeg uit Leiden ging onderuit tegen BEP waardoor zij op de 15e juni niet meer spelen om de titel. In een krantenartikel deze week gaf BEP coach overigens aan dat we geen punt meer zouden verliezen en laten we hopen dat hij gelijk heeft.

  In een bizar spannende laatste speeldag op de 15e kan het nog alle kanten uitgaan.

  Stand na 13 wedstrijden:

  1. De Meervogels / Física 13-20

  2. KVA                             13-19

  3. BEP                              13-18

  Programma 15-06-2019

  15:30 Pernix – De Meervogels

  15:30 Futura – BEP

  16:00 KVA – VEO   

  Uiteraard roepen wij iedereen die kan op om over 2 weken de ploeg naar een nieuw hoogtepunt te schreeuwen, juichen etc etc..houdt de website en zo in de gaten, misschien nog een bus who know..aan de andere kant, het is goed aan te fietsen hahaha.

  Eric Plugge

  Treffers: Door heen en weer switchen tussen MV 3 (helaas op de 15e niet meer op de titel spelend) 1 of 2 goals gemist en niet gesouffleerd door mijn mede supporters grrrrr maar ik kom wel in de buurt met

  Danny en Tariq (5), Thom (4), Mike (3), Nienke, Eline, Wendy en Nienke (1)

  Broer-zus combi