• MV 2 sluit af met enige thuisnederlaag seizoen 2018-2019

  En zo ben je aanbeland bij de laatste thuiswedstrijd van het lange maar o zo succesvolle seizoen van Meervogels 2.

  Een wedstrijd waar aan de ene kant niets meer op het spel staat – de prijzen zijn verdeeld – maar dat is ook weer niet helemaal waar. Thuis in 14 zaal en veld wedstrijden bij elkaar gen punt verliezen is 1 ding en dan is er nog het de afspraak tussen Arjan en de spelersgroep inzake wie de klos is op 15 juni met bepaalde opdrachten.

  Alhoewel als we coach Ton van Rapid mogen geloven hebben we vorige week onverdiend gewonnen als zijn ploeg maar de kansen had benut dus kwamen we gelukkig goed weg met een 19-10 overwinning dus sowieso in deze positie staan is al een gelukje voor ons, toch Richard yeah right, door maar.

  Vooraf met de staf gesproken en die waren inderdaad benieuwd of de ploeg het vandaag thuis nog 1x kon laten zien of dat het heilige vuur zou ontbreken. Gespeculeerd over een aanpassing in de opstelling maar alles wat er stond was ook te verwachten. Lars en Lars door omstandigheden niet aan de start en wellicht zou het niet trainen op donderdag – de buitenstaander zou zeggen vooral wel trainen c.q. meetrainen met de selectie en geen andere dingen doen / poppetjes inbrengen omdat er niets meer op het spel staat – maar zoals gezegd daar ben je buitenstaander dan maar voor.

  Oké dan Excelsior en met wat vertraging beginnen maar…….Na 49 seconden een 1e stip mee na een fout op Jordy en Jaimy voor de 1-0 maar Excelsior gaat gelijk mee in de vaart der volkeren en laat zien dat ze niet voor spek en bonen zijn gekomen door met 2 treffers de stand op 1-2 te brengen. We herstellen deze vlek met een korte kans van Bonno en opnieuw een stip van Jaimy en zodoende weer 3-2.

  Toch liep het niet helemaal lekker, de passing her en der slordig wat ertoe leidde dat Excelsior met een aantal fraaie treffers – mag zeker ook gezegd worden – de leiding weer overnam (3-4).

  Sterker nog, nadat een ouderwetse Bonno bal tussen Kel en Bonno door laatstgenoemde wordt afgerond voor de 4-4 komen we op een achterstand van maar liefst 4-7 te staan als we een aantal keren niet goed sluiten en Excelsior keer op keer de 2e bal kan veroveren en dat baart zorgen.

  Nu heeft MV2 voor hetere vuren gestaan maar we moeten de zwart-witten ook weer niet te ver laten weglopen en gelukkig weten Bonno (losse bal) en Jaimy (stip) de marge te verkleinen naar 6-7 maar genoeg om voor te spelen.

  Een stip tegen zorgt voor de 6-8 – in overigens heerlijk omstandigheden met een zonnetje die onze bol verwarmt – maar geleidelijk aan voel je dat MV iets meer in de wedstrijd komt zonder dat we de overhand krijgen.

  Op wilskracht komt de 7-8 eraan door Bonno waarbij vaders  aangeeft naast mij tijdens de vlucht van de bal waarbij moeders denkt dat deze bal tekort schiet  “zeg ik weet wel hoe de ballen van Bonno gaan hoor” …hmmm even verwerken.

  Maar goed, we overleven ook een aantal vrije ballen als Renate op tijd haar handje ervoor plaatst en als we dan door Michelle van achteren de paal en wederom Jaimy aan de zijkant vlak voor de rust op 9-8 komen lijkt de orde weer hersteld. Lijkt zeg ik met name omdat we 20 seconden later toch weer de 9-9 slikken en zelfs weer op 9-10 achter komen, dit is nog niet zomaar voorbij denken we langs de kant.

  Een gelukte vrije bal van wederom Bonno (met zijn 5 goals samen met Jaimy verantwoordelijk voor 9 van de 10 treffers en daar lag misschien ook het probleem qua mee scoren) zorgt uiteindelijk voor de 10-10 en de rust wordt daarmee bereikt.

  Erg benieuwd hoe de ploeg zou starten in de 2e helft begonnen we aan de laatste 30 minuten van onze 14 thuiswedstrijden en de start was – op zijn zachtst gezegd – ongelukkig als we binnen 1 minuut weer op 10-12 komen, dat is gewoon niet scherp de kleedkamers uitkomen.

  Een fraaie in –uit beweging van Kelly zorgt voor een accuraat schot en de 11-12 maar we blijven vervolgens achter de gasten aanlopen. De 11-13 zorgt voor een reactie waar Renate haar ruimte benut voor de 12-13 maar toch gaan we de halfway de drinkpauze in met een -2 stand als Excelsior nog even de 14e erin prikt.

  Inmiddels is topschutter Lars W erin gekomen en hij zorgt voor de 13-14 met een stilstaand schot en wellicht is het vak dat in het begin van het seizoen zo enorm op elkaar ingespeeld was wel de ontbrekende schakel van vandaag….maar helaas.

  Excelsior houdt ons op afstand en blijft met een neuslengte voor. Iris, Renate en Menno (ook nog ingebracht) scoren nog maar we eindigen op 16-17 waarbij na het laatste eindsignaal aan de reactie van beide ploegen wel bleek dat er meer op het spel stond dan een zomeravond wedstrijdje. Excelsior juichte en wij dropen af waarbij bij sommigen het chagrijn van de gezichten af te scheppen was.

  Ja niet ongeslagen, ja de opdrachten doen etc overheerst op dat moment en dat is goed maar na een paar vloeken kijk je terug op een prachtig seizoen en resteren er nog steeds de bloemen – KVA was in de zaal nog attent overigens – en de herinneringen aan een prachtig seizoen dat over 2 weken zijn slot zal hebben.

  Maar als we vandaag 60% van onze kansen hadden benut dan, hahaha nee hoor eerlijk is eerlijk er was niet gestolen aan de zege van Excelsior, ze speelden prima en nemen de punten ook al doet dat niets af aan de eindstand en het kampioenschap.

  Nog 1x keer richting Dordrecht voor de laatste pot over 2 weken en goed afsluiten dan maar enne Ar, doe rustig aan met ze ook al is dat tegen dovemans oren gezegd.

  Eric Plugge

  Treffers vandaag van: Bonno 5, Jaimy 4, Renate 2, Kelly, Iris, Lars W, Michelle en Menno 1.

  Vreemde statistieken overigens want geen enkele speler heeft in beiden helften gescoord, hoogst uitzonderlijk.

   Man van de 1e helft legt aan

  Iris teistert Excelsior