• Meervogels 2 sluit waanzinnig seizoen perfect af

  De laatste van het seizoen dan maar en kijken of er nog wat benzine in de tank zit om het prachtige seizoen 2018-2019 af te sluiten.

  Lars O er weer bij en we zijn er klaar voor om de o zo succesvolle ploeg nog eens aan het werk te zien.

  We starten prima als Lars W de 1e voor zijn rekening neemt waarbij zijn naamgenoot om een dansje vraagt om deze te vieren maar dat vind geen gehoor bij LW. Sporting Delta, ja willen ze nog een 3e of 4e punt toevoegen aan hun totaal misschien, komt op gelijke hoogte maar in de tegenaanval is het Otje die vanaf de zijkant de hernieuwde voorsprong op het bord zet.

  De thuisploeg is zeker niet van plan om te dienen als kanonnenvoer als ze brutaal weg de leiding nemen (2-3) waar ik opteken “zal het heilige vuur vandaag nog wel ontbranden of vinden we het welletjes zo”?.

  Rens stipt naar de gelijkmaker maar dat wordt dan weer gevolgd door twee treffers van de Dordtenaren die we moeten in de achtervolging. Onder een heerlijk zonnetje is dat zeker geen straf maar het zou nog mooier zijn als we het seizoen een prachtig slot zouden kunnen geven uiteraard.

  Rens Ringloos zorgt voor de 4-5 en met een Titatovenaar bal is het Lars W die de gelijkmaker scoort. Nu maar hopen dat we erop en ero…..nee dus want weer twee droge knallen later is het wederom -2 in het nadeel van de onzen (5-7).

  In haar afscheidswedstrijd is het Daphne die zeker nog een keer van haar wil laten horen en stoppen of je hoogtepunt door de 6-7 te scoren is er nu nog niet bij, wellicht de laatste treffer voor je rekening nemen maar nog niet deze hoor…hoewel hij zeker genoteerd wordt. Ook door paps en mams die toch de laatste pot in het Meervogels tijdperk willen aanschouwen.

  Rens produceert een klassieke omloopbal met twee handjes de lucht in (ja het kan echt wel op de “ouderwetse” manier hoor  kan je hem horen zeggen haha). Goed we haken weer aan bij de 7-7 en sterker nog, door Otje nemen we de voorsprong weer op het moment dat de 1e volledige vakwissel wordt gespleegd (8-7).

  En ja als ik toch “on fire” ben en terug op het veld kan ik maar net zo goed de 9e ook voor mijn rekening nemen moet hij gedacht hebben. Genoeg rust gehad in de laatste weken dus hij mag nog wel een keertje maximaal gaan.

  Een stip tegen is even en vlekje maar de trein is nu wel van het perron vertrokken en Sporting  Delta heeft het gevoel dat ze hun periode in de zon wel gehad hebben vandaag.

  Bonno rondt een snelle aanval af door perfect positie te kiezen – een goed wapen dit seizoen –en Jaimy besluit zich ook in de treffercarrousel te mengen als hij een korte kans lekker afwerkt en de bal als in slow-motion de korf ziet binnentreden (12-8).

  Er is nu even geen houden meer aan als we van alle rangen en standen de korf teisteren en ook Michelle kan haar naam op het scoreformulier plaatsen als ook zij vanaf een korte kans de 13e van de dag voor haar rekening neemt.

  We naderen de rustperiode maar niet voordat natuurtalent Jordy met een onvervalste one-hander de 14-8 scoort. We krijgen nog wel 2 vlekjes te verwerken maar met een 14-10 ruststand –gezien de beginperiode – moeten we dik tevreden zijn maar rijst gelijk de vraag “kunnen we een wedstrijd die al gewonnen lijkt ook flink doortrekken ?” om weer eens ouderwets een massastand op het bord te zetten.

  We willen even later aan de 2e periode beginnen maar opeens blijkt dat we slechts 7 spelers op het veld hebben staan en ondanks de vele wissels is het toch uiteindelijk Jaimy die zijn elastiek voor zijn haar op tijd heeft gevonden, ach Ronaldo moet ook zijn haar fohnen in de rust dus no problem, take it easy.

  Alsof er geen rust geweest is heeft Jordy besloten dat de periode vlak voor en na rust de zijne is als hij in 3 minuten tijd een onvervalst MV hattrick voor zijn rekening neemt – slechts onderbroken door 5 minuten thee lurken.

  De 16-11 mag dan even maar we stomen door als er een Duitse special wordt gemaakt – even wachten totdat de knikker besluit binnen te vallen - en even later wederom er een van jonkheer De Bruin voor alweer 18-11 en we gaan gewoon door alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, klasse verloochent zich niet.

  Lars W heeft voor zijn doen nog te weinig treffers op zijn conto staan en zorgt voor de 19-11 vanaf de zijkant. Een monsterscore tekent zich af als de Dordtenaren naar adem snakken maar doing so is het wel zo dat ze nog 2x scoren waardoor na 10 !! minuten in de 2e helft er als 32 treffers te noteren vallen (19-13).

  Ja de verslagen teruglezend is het zo dat wel eens werd aangegeven dat de ploeg de handel van het gas af haalde als het echt niet meer hoefde maar dat hebben ze deze keer niet.

  De ene na de andere fraaie aanval rolt over het veld van Sporting Delta heen waarbij de 20e uit de handen van Kelly komt uit het achterveld en we hebben nog ruim een kwartier te gaan.

  Snel de 14e slikken maar gelijk weer gepareerd door Daphne die van zins is met een knal haar cluppie te verlaten (21-14).  We krijgen vervolgens de nestor van Sporting Delta in het veld die zich bij de 1e bal omwenteling verbaasd afvraagt waar het 3e vak toch gebleven is…gekheid en gewoon een felle heer die je om een boodschap kan sturen.

  Bonno wordt vervolgens ook nog een geholpen als een heer van SD per abuis een bal verlengd die pardoes in de handen terecht komt van die lange en hoppa we noteren gewoon de 22-15. Ik ben nog druk bezig om deze treffer te noteren als Lars W in de draai nummer 23 scoort en langzamerhand maakt de pen overuren maar in dit geval is dat geen enkel probleem, sterker nog gooi er nog maar een 3e helft overheen.

  Sporting is inmiddels wel murw gebeukt en kan niets anders doen dan toezien dat ze in de categorie “kastje naar muur” zijn beland, het is niet anders  , zo lopen wedstrijden soms.

  Ruim 9 minuten nog en ook een hattrick aan treffers kan toebedeeld worden aan Daphne die op deze manier haar afscheid een passende en dik verdiende maakt…trots op je kanjer.

  Een vreemd tafereel later als twee heren aandoenlijk Bonno proberen te sandwichen wat uiteraard niet lukt. De twee heren vallen aan beide zijkanten naar buiten en BH weet op tijd Lars W aan te spelen die het cadeautje gretig uitpakt en zodoende  26e al voor zijn rekening neemt…sluiten we deze keer zelfs af met de magische 30grens…we hebben nog 6 minuten te gaan….wie weet.

  Het is nu enkel nog maar MV dat de klok slaat en de thuisploeg hoopt dat de wedstrijd snel voorbij gaat in een weekend waar er wel het nodige te juichen viel omdat diverse A ploegen van de wit-rood-zwarten kampioen werden, maar dat terzijde.

  Goed terug naar het heerlijke toetje  van dit seizoen als LW ditmaal door het centrum scoort en als Rens een korte kans scoort na het vakkundig uitblokken van zijn tegenstander is het 28-15 en staat de klok op 25:39 …it giet oan zouden ze in Limburg zeggen.

  Jaimy wil het al snel laten gebeuren want een minuut later vanaf de achterkant numero 29 en dan is het bijna zover….Wie anders dan topschutter Lars W (uiteraard is een ieder belangrijk echt en komt de puntspeler dan vaak aan bod tijdens een verslag maar ere wie ere toekomt met 150+ treffers dit jaar, chapeua pet af en volgend seizoen ook tegen kwalitatief betere tegenstanders je plek in de selectie wederom waarmaken (in welk team dan ook chief).

  Ja dan is het inmiddels 30 jaja DERTIG tegen 16 geworden en is het tijd om wat mensen nog eens in het zonnetje te zetten en als je dat in een paar minuten wil doen dan is er wat extra’s nodig om ervoor te zorgen dat er gefloten moet worden.

  Een perfecte aangooi wordt opeens omgezet in een vangbal zoals je ze enkel in “knoop in je zakdoek” nog ziet, nee daar bedoel ik niets mee….en Rens die en bal vangt en dan vervolgens de aanzet doet tot de wandelvierdaagse. De scheidsrechter is stom verbaasd en denkt “serieus, zie ik dit nu echt”  en van verbazing niet fluit waarbij Rens vervolgens nog een paar stappen zet en als we vanaf de kant niet meer bijkomen van het lachen kunnen de bloemen uiteindelijk worden uitgedeeld.

  Allereerst de spelers die vandaag afscheid nemen zijnde Daphne van Zweden en Lisanne. Laatstgenoemde gaat terug naar TOP waar ze niet met plezier gaat ballen – in welk team dan ook – maar ook gelukkig is omdat “er altijd een extra lieve supporter in de buurt is”. Haar zigzag beweging blijft onnavolgbaar en je zusje neemt nu het stokkie effe over. Kanjer ga lekker je ding doen daar en zorg dat je geen vreemde bent als je een keertje in de buurt ben.

  Van Zweden krijgt uiteraard ook de bloemen die ze even later overhandigd aan moeders die langs de kant handdoeken vol staat te slobberen als kindlief haar – voorlopig – laatste potje heeft gespeeld. Volgend station Achilles waar oud MV trainer Glenn de Vries haar ongetwijfeld met open armen zal ontvangen. Fameus met de schoten op twee benen en haar omdraaibal maar vooral een mondige speler die weet wat ze wil, we zullen ook jouw missen.

  Last but not least ook de flowers voor de vertrekkende GVR A.Maltha. Altijd relaxed ogend maar goed weten wat hij wil. Altijd benaderbaar en als familie mens niet gek te maken. Sluit met een waanzinnig gevoel af met 2 kampioenschappen en met nog een toetje ingevolge een aantal leuk opdrachten op het einde  van de dag. Nog dronken van geluk van zijn winst in het darttournooi de avond ervoor en nu ook dit nog..kan niet op man, onwijs bedankt en we komen je nog wel eens opzoeken bij Refleks.

  Even later het eindsignaal en dan is het ook echt gewoon voorbij.

  De cijfers van deze wedstrijd zijn al indrukwekkend….Michelle en Kelly (1), Bonno (2),

  Otje, Daphne (3), Jordy en Rens (4), Jaimy (5) en Lars W (7) maar de cijfers van het seizoen zo nodig nog indrukwekkender.

  VELD

  1. MEERVOGELS/FíSICA 2

  14_26

  259-155

  ZAAL

  1. MEERVOGELS/FíSICA 2

  14_24

  329-259

  TOTAAL

  1. MEERVOGELS/FíSICA 2

  28_50

  588-414

  Need i say more……….thanx kampioenen voor een onvergetelijk seizoen!!!!!

  Enne dit alles niet mogelijk zonder de geweldige zorgen van een magische teambegeleider annex 2e vader voor iedereen Dicky van A die zorgde dat het aan niets ontbrak bij jullie en ook Loek die alle medische zorgen omtoverden in lichte pijntjes...onbetaalbaar.

  Ook deze week weer de foto's van de vrouw die er altijd bij was en niet haar wedstrijden uitpikt Fabiola

  Eric Plugge

  En hij zag dat het goed was