• Meervogels 1 pakt verdiende winst op Rohda 1

  De nederlaag vorige week tegen Tempo was ingecalculeerd en het is nu niet zo dat de competitie nu pas begint maar desalniettemin in de 1e thuispot van het seizoen wil de ploeg toch wel laten zien dat het een blijvertje is in de Hoofdklasse Veldkorfbal.

  Tegenstander Rohda uit Amsterdam had vorige week ook de punten moeten laten (13-18 tegen Myd-Friesland) dus ze waren ongetwijfeld gebrand op de 1e overwinning die dan in Zoetermeer zou moeten plaatsvinden.

  Met Thom weer nagenoeg fit en voor de rest geen blessures is het tijd om te gaan beginnen maar niet voordat nog even de stemming gepeild wordt bij Rick. Ja en hoe simpel kan het dan af en toe zijn als je hoort hoe de benadering is “Ik verwacht felheid, gedrevenheid en vooral verwacht ik dat ze plezier hebben in de wedstrijd, de tegenstander zegt mij niet zoveel en ik heb geen beelden gezien, zo weet je genoeg Eric en prettige wedstrijd” haha geen woorden meer aan toevoegen en beginnen dan maar.

  Alsof de ploeg het even had afgekeken van S2 zo fel begonnen ze de wedstrijd en dat was dus exact hetgeen Rick verlangde. Na 18 tellen geeft aanvoerder Thom het goede voorbeeld om gevolgd te worden door Danny die na 1 minuut spelen al de 2-0 op het scorebord zet en we zijn los.

  De 2-1 valt dan wel maar dat is alleen maar het startschot van een heerlijke Zoetermeerse 10 minuten durende Blitzkrieg. Eline krijgt de aangooi zowat op haar enkels aangegooid maar scoort wel de vrije bal, Wendy neemt even de tijd en als er geen druk wordt gezet dan schieten we maar, Renske is ook te vinden op het scoreformulier vandaag, Pien of zoals mijn rechterbuurman aangeeft Pino (naam bij de redactie bekend hoor Eline), en Jaimy lekker vanuit de hoek zorgen voor de 7-1 !! stand na ruim 13 minuten en ook hier – net als bij S2 – weten we even de verhoudingen op het veld.

  Rohda probeert het uiteraard wel met vereende krachten maar op dit moment komen ze niet verder dan de 2e treffer in een kwartier tijd. We antwoorden hier direct weer op met Wendy vanuit het achterveld en door Taar die een doorloop omzet in een goal en anders zou het wel een stip zijn geweest. De scheidsrechter schat het goed in en fluit een seconde of 3 door om vervolgens naar het midden te wijzen voor de 9-2.

  Tijd voor een time-out zou ik zeggen en dat was vooral voor ons om de puntjes op de i te zetten en ervoor te zorgen dat we nu niet al frivole acties zouden uitvoeren om zodoende de scherpte te bewaren. Nou dat pakte even anders uit als Rohda twee keer scoort dus de aanwijzing aan die kant vielen goed uit voor de 9-4.

  Danny voor de 10e treffer en als Rohda de 10-5 scoort en een stip krijg is het wel even opletten geblazen om de zwart-gelen niet het gevoel te geven dat er daadwerkelijk wat te halen valt aan het Vernède sportpark today.

  Rohda mist echter de stip tot groot ongenoegen van de schutter die het liefst de paal uit zijn voegen richting het grasveld wilde schoppen maar dan had er toch een rekening richting Noord Holland gegaan….begrijpelijk die frustratie als je al bijna weet dat je na 20 minuten een verloren strijd speelt.

  Even later mag ie dan nog een keer aanleggen – werkt misschien zalvend – en deze keer is het wel raak voor de 10-6. Als even later de 10-7 ook nog valt is het wel even alle hens aan dek en moeten we wel serieus nog aan de bak.

  Dan is het wel heerlijk als je vandaag weer speler hebt die bijna een zekerheidje is in de 6 meter regio. Je zou bijna zeggen “geef die bal maar aan Schulting vandaag” want instinctief weet hij de korf te vinden voor de 11-7  daarmee geen enkele speler af te vallen.

  Het keiharde werken van alle spelers, de goede onderscheppingen en de spelvreugde zorgen er mede voor dat Jay nog even zonder beweging de 12e en in de dying seconds Eline ook nog de 13e scoort.

  Een ruststand die de verhoudingen goed weergeeft en met vertrouwen vangen we een minuut of 10 later de 2e helft aan met de verwachting dat de punten in eigen huis blijven.

  Het kwam dan ook wel goed maar het was de 2e helft met een beetje horten en stoten. Renske heeft haar draai lekker gevonden als ze uit stand de 14e en met iets meer beweging ook de 15e scoort en de marge weer uitbreidt naar een geruststellend verschil.

  Na de 15-8 is het dan Daphne die puik verdedigend werk afwisselt met een lekkere treffer als ze haar dame onder de korf te slim af is. Helaas is het dan de koek die even op is want in de volgende 10 minuten zijn er enkel 2 Amsterdamse treffers te noteren en met nog 14 minuten is de stand 16-10.

  Soms is het dan alsof de aan knop weer is gevonden en dat is ook een gave als je weer op tijd bij de les bent. Danny zorgt ervoor dat de 10 minuten droogte voorbij is en dan ook maar gelijk met 2 treffers. Thom vanaf de zijkant en – nadat Rohda nog wat tegensputtert – is het wederom Danny die in de 20e minuut de 20-11 scoort.

  We maken ons op voor een lekker slot maar dat hadden we al gehad met de 20e treffer. Rohda weet nog 1 maal te scoren vooraleer we de eindstand houden op 20-11. Een lekkere dik verdiende overwinning en de punten zijn binnen.

  De criticasters zullen ongetwijfeld wijzen op 2 x 10 minuten die je niet scoort maar we zijn net begonnen in de hoofklasse en dan leg je wel 80% van de wedstrijd je wil op tegen Rohda en weet je Tempo driekwart wedstrijd in het spoor te blijven dus wat dat betreft helemaal goed en met de befaamde woorden van Barry Stevens “vooral dooooorgaan”.

  Thnx voor de enerverende pot en vergeet volgende week niet je mijnwerkershelm op te zetten want pas rond een uurtje of 20:30 zal je volgende week klaar zijn in Oldeholdepoldepalenstein waar het ongetwijfeld heel plezierig is….we hebben er zin an.

  Eric Plugge

  Treffers op naam van Danny (6), Renske en Eline (3), Thom, Wendy en Jaimy (2). Tariq en Daphne (1).

  Gedrevenheid op de bank - of ontspannen ...zeg u het maar