• Meervogels 2 legt Rohda 2 over knie en pakt 1e winst

  Meervogels / Fisica 2 – Rohda 2

  Het leuke van promoveren is dat je dan ook weer wat tegen andere onbekendere tegenstanders speelt. Dat je dan in de komende weken naar Habbekwakkeveen, Sint Job Alchemistenhuizen en net nog niet een klein dorpje in Galië moet ballen is dan ook wel weer uitdagend te noemen. Vandaag op het programma Rohda uit Amsterdam en die zien we niet zo vaak in competitieverband.

  De ziekenboeg zou het meest ideaal leeg moeten lopen maar helaas deze raakt voller. Kelly is nog steeds een paar weken out en sinds de wedstrijd tegen Tempo zijn daar ook Anine en Rens bijgekomen. Die van Rens is zelfs op FB te zien en de sniper is bekend overigens.

  Goed twee ploegen die de 1e wedstrijd hadden verloren dus van belang om vandaag aan de goede kant van de score te blijven. De wedstrijd onder leiding van de ervaren Michel van Roon en starten maar onder heerlijk nazomerse temperaturen.

  En starten, nou daar hadden we deze keer weinig moeite mee zeg. Als orkaan Dorian versie 2.0 wervelden we de 1e minuten over de Amsterdammers heen. De zin op zich vervuld onze voorzitter al laat staan de 1e 124 seconden van dit duel.

  Na 4 seconden missen we nog een 100% doorloop maar even later zijn we los als Bonno het 1e schot omzet in een treffer (ja ik hoor je denken “je miste toch een doorloop”  maar dat is ook geen schot….zucht) en als Michelle even later foutief wordt gestopt legt Bon ook de 2e al in het mandje.

  De inkt is nog niet droog van deze zin of Jordi zet ook zijn 1e schot om in een treffer en na 2:04 prijkt daar een heerlijke 3-0 stand op het scorebord.

  Even afwachten wat het antwoord van de ongetwijfeld geschrokken tegenstander is maar enkel een vrije bal die raakt gaat vormt het tegenwoord voor de 3-1.

  Het is vervolgens een barrage aan schoten dat de korf van Rohda teistert. Niet alleen schoten maar deze worden prima afgevangen als het niet goed gaat, en aanval op aanval volgt. Ja dan ben je veel beter en loopt Rohda even verdwaasd rond maar als je niet scoort dan komen die _)*@!#(&# wetten waar ik het vorige week nog over had om de hoek kijken en verdomd ook nu is het Rohda dat toch scoort als je jezelf niet beloond..3-2.

  Gelukkig weten we nu gelijk te antwoorden en hebben we de scherpte weer hervonden als Lars met een slim balletje over een dame de handen van Michelle weet te vinden en die werkt keurig af voor de 4e Zoetermeerse treffer.

  We doen een flash-forward naar 1 minuut verder als Mike zijn 1e van het seizoen maakt en welkom in de selectie als hij dodelijk afdrukt met wellicht dan niet een tekstboek schot maar zolang ze spat zuiver zijn vind uw correspondent het niet erg en de 5-2 geeft weer wat extra rust langs de kant.

  Er zit veel meer beweging in Meervogels 2 dan in Rohda 2 maar dat moet je dan wel in cijfers uitdrukken. De 3e treffer van de hoofdstedelingen wordt binnen 50 seconden gepareerd als Lars niet veel moeite doet door met beide beentje op de grond af te drukken voor de 6-3.

  Iedere keer als Rohda scoort dan wij 2, ik zeg een goede deal en we houden dat scenario vast als Lars ook de 7e treffer voor zijn rekening neemt. De actie ervoor was al van Weggie , de stip veroorzaakt hij dan ook, die gaat dan mis en alsof deze goal al op zijn naam staat gegraveerd, zo is het dan ook als hij dan toch vanaf het midden van het vak de 7-3 stand aanbrengt op het scorebord.

  De tijd geeft aan dat we nog bijna 12 minuten te spelen hebben in de 1e helft dus er is nog wel het nodige te verwachten. En inderdaad vloeien er een aantal oogstrelende passes voorbij en zijn we nogal oppermachtig maar ook nu weten we onszelf niet dat plezier te doen om de wedstrijd nu al te beslissen en dat is toch wel iets wat ons vorige week de kop kostte.

  Sterker nog, beide ploegen weten in de laatste 12 minuten van de 1e helft niet meer te scoren en zo komen we op een 7-3 ruststand uit en dit keer mag Rohda zich daar gelukkig mee prijzen en hopen ze toch wellicht op een klein tussensprintje in de 2e helft.

  Nadat de ploegen met hun eigen opdrachten de kleedkamers uit zijn gekomen is het even afwachten hoe het zich allemaal gaat ontvouwen.

  En alsof we het veld hebben gedraaid want ook nu schieten we uit een kanon met een oorverdovende snelheid dat ook de meest fervente Rohda fan wel niet moet denken “o God daar gaan we weer”.

  Michelle is even op de bank gaan zitten en omdat we nu even niet goed in de slappe was zitten bij de dames is Milou ingebracht nadat ze daarvoor met de A1 de 1e punten binnen heeft gesleept na een overwinning op de DVO.

  En laat Milou nou net in de 2e minuut scoren waardoor niet alleen haar A1 coach een vreugdedansje maakt – en op zijn leeftijd is dat een risicootje  - maar het geeft ook het startschot voor een paar minuten waar Rohda tureluurs wordt gespeeld.

  Jordi zorgt ervoor dat ook zijn 1e schot van deze helft goed valt en als Jeanine meedeelt in de vreugde met een korte kans en Lars bij een vrije bal geen strobreed in de weg wordt gelegd dan staat het binnen een p..,. en een sch…11-3 en is de wedstrijd wel gevoeglijk gespeeld.

  Nog ruim 25 minuten en dan is de vraag “hoe gaan we verder” als je weet dat de punten in principe al binnen zijn. Een stip tegen zorgt ervoor dat we weer even aanzetten met Jordi vanuit de beweging – altijd goed – en als Jeanine voor het gedeelte van het fanatieke publiek 13-4 scoort lijkt een prima score nog maar een kwestie van tijd.

  Dit keer lijkt de handrem er niet meer op te staan want nog voor de half way mark hebben bereikt van de 2e periode is het wederom Milou die de 15-5 binnentikt.

  Het is wel gespeeld en het laatste kwartier staat dan vooral in het teken van het laten proeven van de jonkies hoe het nu eigenlijk “voelt” bij de oudjes te spelen.

  Sanne E en Julien van de A1 vallen ook nog in en op een x moment lijkt Bonno wel een soort vaderfiguur als de rest van de ervaren spelers al worden gewisseld, een soort Platvoet en zijn vriendjes zullen we maar zeggen.

  Lars, Sanne en Menno weten nog te scoren en ook Rohda treft nog 3 x voor de uiteindelijke eindstand van 18-8 en dat is eigenlijk nog een geflatteerde uitslag maar dan niet zoals je het zou verwachten.

  Na de wedstrijd zou Hugo nog aangeven dat je eigenlijk een groter verschil had moeten hebben dan de + 10 van vandaag. Ja daar kan je weinig tegen in brengen maar ook zulke wedstrijden moet je winnen. Vorig seizoen was dat op het veld een zekerheidje en stond je vooraf al met 3 punten voor en in de Overgangsklasse is dat gewoon wat anders en zal je echt voor je punten moeten knokken.

  Al met al is het een prima overwinning tegen Rohda en met de goede driekwart wedstrijd van vorige week – die we ook winnend hadden moeten kunnen (bla bla bla) afsluiten - zijn we goed begonnen aan de veldcompetitie 2019-2020.

  Het weer was perfect, het enthousiasme van de spelers aanstekelijk, het resultaat is meer dan prima en dan is het goed toeven op het veld kan ik u vertellen.

  Volgende hopelijk wat meer fitte spelers erbij en dan richting Oldeholde..weet ik veel waar maar het zal in ieder geval gezellig zijn….en laat vrees ik want S1 speelt om 19:00…..wtf ????? maar goed dat is dan en nu vooral genieten van een puike overwinning. Van harte luitjes en tot over een dag of  7.

  Eric Plugge

  Treffers van Jordi en Lars (4), Bonno, Jeanine en Milou (2), Michelle, Menno, Mike en Sanne (1).

  One team one mission