• MV 2 in krankzinnig duel voorbij te fysiek SCO 2

  Yep het moet er een keer van komen nl Oldenholtpade Friesland.

  Om 14.00 was het vertrek per bus vanaf Zoetermeer en helaas - waarschijnlijk alleen bij Jeugdkamp - werden we niet uitgezwaaid.

  Lekker sfeertje leuke muziek en algeheel top om met deze groep op pad te gaan.

  Ruim 2 uur - incl stukje file - en ineens duikt daar een pittoresk terrein op en nadat Klaas de chauffeur de bus op een link laantje had gedraaid waren we ruim op tijd aanwezig.

  Heerlijk zonnetje op het ereterras en 30 minuten zwetend later kon de pot beginnen tegen de Friezen die net als MV2 met 2 uit 2 ons het leven zuur wilde maken.

  De hoop vorige week dat er een aantal blessures zouden zijn verruild voor herstellers kwam niet uit en zodoende moesten ook deze week Kelly, Rens en Anine toekijken...schakelen dan en we starten met Renske in de basis.

  Begin is voor de thuisploeg ook al valt hun 2e treffer na een duidelijk gevalletje van voetbal dat de scheidsrechter over het hoofd ziet.

  SCO is fel uit de startblokken geschoten en desondanks haken we aan als Bonno 2 stippen omzet in even zoveel treffers nadat Mike en Michelle het voorwerk deden (foutief gestopt werden).

  Een fraaie aanval zorgt voor de 3e treffer maar dan wel voor de thuisploeg. Gelukkig is het Menno die de schade repareert door een losse bal om te zetten in een feilloos schot annex treffer.

  De 1e Friese storm lijkt geluwd ook al worden we door het midden verrast met de 4e treffer van SCO. We zijn gelijkwaardig maar ontberen nog die precieze passing in de aanval waardoor het schot  niet kan worden gelost.

  Het is na een kleine 14 minuten  als Mike de - tot dan toe - verdiende gelijkmaker scoort. De fysieke thuisploeg is hier niet van gediend en lijkt het over een andere boeg te gooien, niet goedschiks dan anders.

  Een onnodige stip tegen zorgt voor een nieuwe achterstand en kleine foutjes kunnen we ons niet permitteren. Even geduld in de aanval niet hebben en dan valt de 4-6 achterstand als een bittere pil.

  De laatste 10 minuten vangen hoopvol aan als Bonno aan het einde staat van de mooiste aanval van  de 1e helft. In de draai wordt de stand weer op -1 gezet.

  Opdracht laatste periode is duidelijk om voor de tegenstander te komen en dan met name de heren. Een onoplettendheid later helaas toch de 5-7. Beide ploegen weten nog 1x te scoren waarbij de onze valt als Renate een prachtige scoort nadat Renske naar binnen spurt en op tijd afspeelt zodat zij haar van van Zoelen afwerkt.

  Een ruststand van 6-8 voor een memorabele tweede helft 2 come. Een die in de analen van MV2 zal worden neergezet als onvoorstelbaar....nee ONVOORSTELBAAR.

  Nu is het MV2 dat uit de startblokken schiet als Bonno de 7-8 uit ons oogpunt erin mikt en als SCO gelijk antwoord is het duel echt losgebarst en we moeten nog 28 minuten.

  Twee minuten later ligt Jordi gevloerd. Een keihard duel wordt door leidsman Bergsma onvoldoende goed ingeschat. Ook al vind je t geen overtreding dan nog fluit je als de speler nauwelijks nog beweegt van de pijn en op de grond blijft liggen. Niks daarvan en er moet worden doorgespeeld.

  Met de herinnering aan zijn blessure wordt er niet geaarzeld en sprint Loek....jaja kan ie....het veld  in en het hek is volledig van de dam. De scheidsrechter heeft t zichtbaar moeilijk maar weet niet het keiharde spel van SCO te beteugelen.

  We moeten een weg vinden om de wedstrijd te kantelen en door een stip van Menno verkorten we naar 8-9 en nog 21 minuten op de klok.

  De dames van SCO zijn loepzuiver en maken de 10e....komen we maar eens een keer langszij..wie weet wat er dan loskomt bij de onzen.

  Lars met een stiekeme vanuit t achterveld voor de 9-10 maar wederom slikken we een te makkelijke treffer.

  SCO  lijkt hun ervaring te laten spreken - gevormd ook door gebrek aan finesse - en lijken de jonge honden van Hugo en Peter definitief aan banden te leggen als we in 2 minuten tijd nog 2 treffers moeten incasseren. De stand is 9-12 in ons nadeel en op dit moment geven we weinig meer om de kansen van onze strijders.

  Opgeven is echter geen optie en vechtend ten ondergaan is dan het minste wat  de ploeg nog in zich heeft.

  Vanuit de underdog positie dan maar het laatste stukje kracht uit de tenen halen zodat die godskolere kilometers toch ergens goed voor zullen blijken te zijn.

  Je moet ergens beginnen dan maar en Menno geeft het goede voorbeeld met de 10-12. In het teruglopen is het echter de meest krankzinnige actie van de dag.

  Vanuit het niets krijgt de teruglopende Mike een ouderwetse maai voor zijn voeten. Nee geen duwtje of zacht tikje geen een natrap schop....geen beweging maar vol uithalen. De scheidsrechter zag het niet - zo slim of laf ben je dan ook weer - en de messen zijn nu echt geslepen.

  Er wordt nog gesuggereerd om er maar geen verslag van te maken maar dat vraag je ook niet aan een oorlogscorrespondent. Zo hadden we nooit geweten over de gruwels in oorlogsgebieden zeg. Ok de scherpe kansjes eraf maar Rick geeft  ook aan "schrijven die handel".

  Daar de bank een bepaalde invloed kan hebben, zo laten Peter en Hugo zich van hun beste kant zien om de ploeg tot kalmte te bewaren. Beïnvloed waar je invloed op kunt hebben zeg maar en grote klasse je hoofd koel te houden.

  Even later gaat het spel verder maar de ploeg heeft nu een bepaald soort vuur in zich gekregen dat aanstekelijk werkt naar alles wat Meervogels heet vandaag en aanwezig is.

  Aangespoord door de MV Eagles aan alle kanten van het veld gaan de koppen omhoog de borst vooruit alsof we willen zeggen " goed jullie willen het dan krijg je het ook".

  Adrenaline aan alle kanten  maar dan de rust hebben om de 11-12 te maken uit de handjes van Bonno. De klok geeft 7 minuten aan en de nagelkootjes worden inmiddels wel bereikt door het afkluiven .

  Aanval op aanval valt te noteren maar geen score....en dan een stip....voor de onzen.

  We kijken  wel maar inwendig sluiten we de ogen en wachten op gejuich...dat komt er wel maar ook dat is onverstaanbaar dus komt uit de kelen van SCO  pfff megakans gemist en krijg je er nog wel 1?

  De laatste 5 minuten in en dan de 11-13 als een mokerslag en toch gaan de koppies niet hangen.

  Wederom de blik op de korf van SCO gericht. Milou krijgt nog maar eens een beuk..ja dan kom je vanuit Wormer waar A1 onderuit ging met Pa hierheen, ga je ook met koppijn naar huis toe grrrrrr.

  Over supporters gesproken ook een eervolle vermelding voor de familie Siebers die vanuit Sassenheim toch gewoon even naar Oldeholtpade komen...over liefde voor je club gesproken zeg....chapeau.

  Goed terug naar de bloedstollende eindstrijd als Menno weigert op te geven en nogmaals scoort voor de 12-13...de klok op 240 seconden en het zal toch niet dat je na zo een wedstrijd  een  punt meeneemt.

  Het lijkt tevergeefs als we een stip tegenkrijgen maar de bibbers slaan ook toe bij de thuisploeg want deze gaat mis en alle hoop komt terug in de ploeg met nog 180 tellen te gaan.

  Aangemoedigd door alles wat wit blauw oranje is komt het neer op de laatste minuten en dan ...ja dan weer een stip tegen, ja joh waarom ook niet. De koppies hangen maar veren net zo hard weer omhoog als ook deze 2e gouden kans voor SCO verloren gaat.

  Dit buitenkansje moet je nemen en uitpakken. De stopwatch staat op 70 tellen. Ik besef mij ineens dat in het aanvallende vak de A1 van vorig jaar staat met Mike, Menno, Renske en aangevuld met de huidige A1 door Milou.

  In deze heksenketel worden jongens mannen en meiden vrouwen. Hier doorheen komen gaat je zoveel brengen. De laatste minuut de rust is er gewoon,de passing is strak, de spelers vinden elkaar nu blindelings.  SCO ligt op de knieën en smeekt zowat om het eindsignaal.

  Ervaren als ze zijn worden ze aangestaard door 8 paar priemende ogen met een "over mijn lijk gevoel". De laatste minuut en Menno ontvangt hij kijkt hij mikt en alsof het een zomeravond potje is tegen de plaatselijke buurtsuper....RAAK yes raak voor de 13-13.

  Na wat de ploeg heeft doorstaan vandaag dan dit nog bewerkstelligen,  ONVOORSTELBAAR of misschien wel gewoon grote klasse.

  Nu jezelf belonen door dat punt binnen te slepen. Maar dan ja dan een laatste aanval van SCO en die onderscheppen we. We hebben nog 30 seconden de bal en laat maar rondgaan denk je...koester dat punt.

  De bal tergend langzaam van hand tot hand maar opeens een hand van SCO waar een hand helemaal niet mag zijn. Een snerpend geluid klinkt en de scheids wijst naar de stip. Nog 25 tellen en wis en waarachtig een waanzinnige kans om SCO twee punten te ontfutselen.

  Bonno is het die het vonnis mag voltrekken...doodstil is het maar voor slechts 2 seconden. Het gejuich is onweerlegbaar voor ons. Ik kijk in het vuur en de schreeuw van Lars en zijn ogen zijn niet van mijn netvlies weg te branden.

  Even later is het klaar en staat het SCO 13 GASTEN 14...
  de spelers vallen elkaar in de  armen en hebben deze pot tegen deze ...ok rustig,  lichtelijk harde en unfaire ploeg (ook niet overdrijven want het waren met name 2 heren die zich op geen enkele wijze konden beheersen) gewonnen.

  Het publiek bedanken maar mooier nog het MV lied laten horen voor het publiek dat was waanzinnig.

  Adrenaline is  al eerder gezegd maar hoe sommige vandaag volwassen zijn geworden dat is minstens zo fraai.  Niet gek laten maken en dan dit op deze manier.

  Qua spanning wedstrijdverloop gebeurtenissen in het veld wellicht de mooiste pot in jaren en dat zag je ook wel in sommige betraande gezichten...zullen het daar maar bij laten. Dick gaf het ook aan "mooiste pot die hij zich kan herinneren" en dat zegt wat uit de mond van deze veteraan.

  Bedankt luitjes en zoals Rinus Michels zei na de overwinning tegen Duitsland en Rusland.... "we zullen het nooit nooit vergeten"...

  Eric Plugge

  Treffers door Bonno(6), Menno (5), Mike en Renate en Lars 1

  Wat een wedstrijd wat een prestatie....oef....wat een volharding.

   

  p.s.  In de bus terug beaamde Rens nog dat dit de smerigste overwinning was die hij zich kon herinneren…thnx en dat gaf het nog een extra lading.

   

  Opperste concentratie bij Lars

  Valt ie of valt ie niet Bonno ?