• Wageningen 2 net iets slagvaardiger dan MV2

  Volgende stop op de weg naar (hopelijk) succes is Wageningen. Krap een uurtje later aangekomen bij een prachtig complex. Eigen hal, alle velden met scorebord en niet te vergeten een architectonisch hoogstandje qua kantine met ereterras. Goed genoeg veren voor de blauw zwarte en we komen toch voor de wedstrijd tenslotte.

  Ook daar qua spelers en ziekenboeg veel plusjes. Anine zat weer bij de selectie, Rens was aan het mee schieten, Lars W terug van familietrip maar wellicht nog hoopgevender zijn de 1e schreden op weg naar herstel van Otje gezien zijn inspanningen op de training. Kan mij niet snel genoeg zijn dat ik weer achternamen kan noteren  en alleen Lars niet volstaat als hij de rentree maakt in de selectie.

  Maar nu dan echt naar de wedstrijd en het zou gewoon een zware dobber worden. In alle 4 voorgaande potjes was het zo dat er kansen lagen dus dat is t minimale wat we hopen.

  De scheidsrechter kwam - gezien zijn kledij - rechtstreeks van de derby Nova Zembla 3 tegen Het Behouden Huys 2 maar dat terzijde....game on.

  De 1e minuten wat onwennig en weten beide ploegen in een hoog tempo de korf nog niet te vinden. Wel is t zo dat we duels in de afvang verliezen en dat zorgt ook voor de 0-1. Even later volgt de 2e tegentreffer en hebben we wat te repareren.

  Iris besluit om dat eigenhandig te doen en zo haar gevoel en dat van MV2 een boost te geven als ze binnen 31 seconden de score naar 2-2 zet. Als we iets te lief zijn in een onderling damesduel volgt de 2-3 maar ook deze schade wordt gepareerd naar 3-3 als Kelly foutief wordt gestopt en Lars stipt.

  Het is wel een tegenstander die we echt geen ruimte moeten geven. En als iedere halve kans een tegentreffer betekent zijn de klappen hard en meedogenloos als we er 4 tegen krijgen in 5 minuten. Iets scherper in de duels maar devies is nu vooral aanhaken.

  Iris heeft de smaak te pakken met haar 3e en als Bonno even later de 5e door een stip maakt is t aanhaken begonnen. Rottige is dat bij iedere Vogeltreffer het nog geen 10 seconden duurt voor we er zelf 1 moeten incasseren. Binnen 1 minuut lopen we namelijk bij 5-9 weer achter de feiten aan.

  Wil is er zeker en stukken beter als afgelopen week. Renate vanuit hoekje voor de 6-9 maar ook nu 13 tellen later de 10e van Wageningen. Zo blijven we op 2 als Bonno en Menno scoren maar ook de thuisploeg via 2 treffers naar 8-12.

  We gaan de laatste 5 minuten in waarin we onze huid niet makkelijk verkopen. Keurig snelle aanval met Menno als eindstation maar 4 seconden later de 9-13 en dat moet we eruit halen willen we nog ergens aanspraak op maken.

  We zetten nog 1x aan door een heule heule verre van Jordi en als Renate op 58 seconden voor het rustsignaal verkleint naar  11-13 lopen we niet al te veel schade op bij half time fluit. Jammer dan weer op 40 seconden voor tijd de 11-14 maar er is ruimte voor verbetering dat zeker.

  De 2e helft beginnen we wat onhandig en heeft Hugo een sterkte tekst "we vallen 2x aan maar geen schot". Wageningen weet er geen gebruik van te maken want verdedigend zijn we zeker niet de mindere.

  Tien minuten niet scoren in de 2e periode is echter te veel van t goede of slechte- hoe wil je ‘t bekijken- en omdat Wageningen wel (slechts) 2x scoort is het bij 11-16  wel een flinke berg die beklommen moet worden.

  Menno voor de 12e maar opnieuw drie treffers tegen zorgen voor de definitieve mokerslag. En toch gek genoeg spelen we in de laatste 15 minuten het beste korfbal. Snelheid en felheid gepaard met wilskracht en doorzettingsvermogen.

  We laten de kop niet hangen en willen koste wat t kost goed afsluiten. Geen onvoldoendes vandaag en zeker lichtpunten maar dan moet je ook volgende week tegen de Friezen hetzelfde laten zien.

  De laatste 15 minuten eindigen in 5-2 waarbij wij scoren door Lars (2) Bonno, Menno en Mike waarbij de laatste eerst de bal eerst in een baan rond  de aarde liet razen.

  De eindstand van 17-23 is op zich een terechte waarbij verschil vandaag lag op een beetje duelkracht en wat doortastender op momenten dat de tegenstander het laat liggen.

  Klinkt misschien gek na een nederlaag van -6 maar punten rapen  is een kwestie van tijd.....waarbij volgende week een welkom winst op de loer ligt.

  Eric Plugge

  Treffers van Menno (4), Bonno, Lars en Iris (3), Renate (2), Jordi en Mike (1).

  Bonno stipt (de balanceer act valt goed uit)