• Meervogels 2 overklast OVVO 2 en 1e zege is binnen

  Na een hoopgevende en toch wel succesvolle veld periode waarin we goed in de buik van het peloton zitten is het dan tijd om de zaal op te zoeken. De temperaturen zijn er goed voor en de ploeg heeft er zin in.

  De nodige besluiten zijn genomen en de ploegen staan – voorlopig – vast en dus op naar de ouverture tegen OVVO 2. Helaas zou Meervogels 2 niets zijn zonder een tegenslag want Iris vond het nodig om een pink of zo uit de kom te laten schieten waardoor we haar de komende 3 weken niet actief zullen mee zien ballen. Hugo wordt op de bank vanaf de tribune op de hoogte gehouden en we kunnen rond een uurtje of 18.50 dan starten.

  Voor het eerst speelt Meervogels 2 met een schotklok dus een jurytafel die goed bezet was en dan maar alle trossen los onder leiding van de zeer ervaren Michel van Roon.

  OVVO 2 had een lastig veldseizoen achter de rug waarbij in de hoofdklasse nog geen punt was gehaald. Een ploeg die daarom ongetwijfeld naarstig op zoek was naar een 1e succes. Onze taak om dat gevoel in ieder geval in de kiem te smoren.

  Wie vervolgens de opening heeft aanschouwt kan niet anders opmerken dat Meervogels 2 in de openingsfase heer en meester was. Uiterst geconcentreerd en scherp begon de ploeg van Peter – hoofdverantwoordelijke vandaag – aan de wedstrijd en overdonderde de blauw-witten uit Maarssen.

  Lars W was bij zijn 1e poging al direct succesvol gevolgd door Anine die razendsnel afdrukt als ze een klein beetje ruimte krijgt om dus af te drukken.

  Ander gelukje trouwens bij de potjes van Meervogels 2 is dat er ook zuivere speeltijd is dus hoeft uw correspondent ook geen stopwatch meer te gebruiken in het geval dat de klok in De Veur niet dezelfde tijd aangeeft als die van de leidsman.

  En zo kon ik noteren dat Menno na EXACT 3:06 plots de bal kreeg na een scrimmage en dolblij het vervroegde Sinterklaascadeautje kon uitpakken. Als hij vervolgens bijna 3 minuten later in de draai ok de 4-0 maakt kan je beginnen van een droomstart.

  Nu weet ik hoe groot de prestatiedrang is in huize Exterkate – Kerrebijn op een vrijdagavond maar waarschijnlijk had dit duo tijdens de TVOH besloten om de wedstrijd samen maar eens te beheersen qua score want Anine weet ook haar 2e en MV’s 5e !!! in de 7e minuut binnen te leggen en met een beetje ongeloof staat er echt een 5-0 voorsprong en lijken de gezichten van OVVO een soort “o jee daar gaan we weer” te vertonen getuige de 8 nederlagen die ze al op het veld leden.

  Je speelt niet voor niets Hoofdklasse dus uiteraard moet je dan ook wel wat kunnen en zodoende de 5-1. Er volgt vervolgens een periode waarin Meervogels de eerder getoonde rust verruilt voor wat onrust die nergens voor nodig is.

  Het spel is goed, de spelers weten elkaar prima te vinden en OVVO heeft weinig in te brengen maar toch willen we het tempo nog hoger opvoeren om het helemaal af te maken maar zo werkt het niet.

  De automatismen vallen even weg, de 5-2 valt en ondanks dat OVVO een stip tegen krijgt door 3 snelle overtredingen (bij 2e werd al gewaarschuwd door de scheids) maar deze scoren we niet.

  Op het moment dat dan de vraag op de app van Hugo komt (thuis op de bank) inzake “hoe gaat het” weten we de mindere fase achter ons te laten door de 6-2 waarbij wederom Menno een losse bal als 1e oppakt en zodoende de 6-2 laat noteren.

  We hebben het juiste gevoel weer te pakken schijnbaar en Bonno werkt af voor de 7-2 nadat zijn tegenstander bij het duel achterover valt. Ja soms moet je wachten bij een tegenstander op de grond maar dat is vaak bij een blessure, dat was dit niet dus mikken, schieten en scoren.

  De laatste 10 minuten breken aan en OVVO probeert het dan over een iets andere boeg te gooien als ze iets meer de fysieke kant op gaan zonder daarbij te ruw te worden. Vooral Anine heeft het zwaar en moet haar vrouwtje staan om goed overeind te blijven.

  De 7-3 valt maar ook die wordt gelijk gepareerd als Menno zonder blikken of blozen afdrukt en de korf weet te vinden als hij met een tafeltennisballetje vanaf 3 meter in een hoepel van 3 vierkante meter mikt, zo ogenschijnlijk gemakkelijk lijkt het te gaan en dus de 8-3.

  Jeanine laat vervolgens een sterk staaltje van timing zien als ze bij het naderen van het einde van de schotklok afdrukt – de bal gaat tollend richting zijn doel , de schotklok gaat af maar de bal valt en heerlijk om zo in de zoemer de 9-3 te scoren.

  De laatste periode gaat vervolgens in als Lars W zijn versie van R.Kelly’s “i believe i can fly” uitvoert en al vliegend de 10e scoort. Het feest gaat maar door en door als Michelle vanuit het centrum uiterst gefocust de 11-3 scoort en we lopen werkelijk OVVO 2 ondersteboven.

  En als je denk dat je alles gehad hebt dan laat Menno nog maar eens zien dat de gevreesde laatste paar minuten  -zie veld – van een helft ook volledig onze kant uit kunnen vallen. Eerst is het een schot waarbij het zelf verwacht dat deze wordt gemist, inloopt alvast maar tevergeefs want deze valt “gewoon” binnen voor de 12-3 en het is ook deze toren aan de ene kant van het veld (Bonno aan de andere kant) die in de draai ook de 13-3 scoort.

  Een absolute teameffort – waar zijn de doelpuntenmakers zonder de steuners, aangevers wordt uiteindelijk nog vorm gegeven – nadat OVVO de 4e scoort – door Lars W die niet alleen de 1e maar ook de laatste treffer van de 1e helft voor zijn rekening neemt.

  De spelers zoeken vervolgens de kleedkamer op en kijken we enigszins ongelofelijk naar het scorebord als we met een 14-4 voorsprong de thee gaan binnenwerken. Maar wel een heerlijk gevoel dat we moeten koesteren.

  De geijkte vraag is dan altijd “kunnen we dit vasthouden en hetzelfde tempo en enthousiasme in de 2e periode ook laten zien”? .

  OVVO zal ongetwijfeld ook een gepeperde toespraak gehad hebben en dan is het verschil tussen de beide ploegen eens stuk kleiner als de ene ploeg een klein tandje terugschroeft en de ander het gevoel heeft van “we komen hier niet om afgeslacht te worden”.

  De 1e 4 treffers vallen vervolgens om en om als Renate (achterkant) en Lars W ( op 2 beentjes) door de onzen vallen en 16-6 maar daar zijn wel bijna 7 minuten voor nodig.

  We plaatsen nog een klein sprintje als Menno nog maar een scoort en zijn mentor van de dag Otje wordt gesouffleerd om ook zijn eigen kans een te nemen. Dat is niet tegen dovenmansoren gezegd als Lars dan ook zelf maar een scoort om vervolgens zijn souffleur te bedanken voor de opmerkingen, stand 18-6.

  De periode “nachtkaars” breekt dan vervolgens aan als OVVO zelfs 3x scoort waar de 3e en daardoor de 18-9 valt uit handen van David Bosman die met een hand vanuit de hoek de bal uit wanhoop maar naar de korf slingert en als deze valt gaan alle handen in De Veur op elkaar en is dit nog een hoogtepunt in een pot die langzaam dooft.

  We gaan de laatste 8 minuten in en we zetten nog 1x aan als Jeanine ringloos scoort en Mike (inmiddels ingebracht samen met Kelly nadat eerder Jaimy al inviel) een vrije bal slim binnentikt voor de 20-9, de klok staat nog op 6:45. Een paar treffers waar de bank van OVVO nogal fel gereageerd maar het toonbeeld van rust bij OVVO – Monique van Lente – maant haar ploeg en bank om vooral de rust te houden en de spiegel voor te houden.

  De 10e treffer uit Maarsen valt en is het Peter die nog een open deur in tikt door “doelpunten willen we zien” te roepen. Maar goed als de ploeg reageert door treffers van Jaimy en Renate dan mag je dan vaker roepen hoor coach haha.

  De laatste treffer valt vanuit vijandelijke handen maar een 22-11 is me daar toch een uitslag waarbij nodige ploeg de fronsen zal optrekken. Er was wat spionagewerk uit Ridderkerk meegekomen omdat bij KCR de nodige ex-Vogels in de staf zitten die we later in de competitie zullen gaan tegenkomen.

  Na de wedstrijd was de vreugde uiteraard megagroot. Veel gehoorde kreet was vooral “we hebben best wel een aardig ploegje”  gevolgd door “het is een ploeg effort waarbij echt iedereen even belangrijk is”. Dat blijkt wel aan het scala aan doelpuntenmakers van deze avond.

  De high fives zijn dik verdiend, de overwinning absoluut overtuigend, de koppositie – jaja met nog 3 ploegen maar mogen hier even van genieten – daar en met een goed gevoel de komende trainingen ingaan om volgende week in Dordrecht tegen Sporting de opgaande lijn voortzetten.

  Dat dit een andere wedstrijd gaat worden is wel duidelijk maar een ieder is gewaarschuwd dat MV niet zomaar een ploeg is die de punten makkelijk afgeeft.

  Luitjes bedankt voor een geweldige beginouverture van de zaal 2019-2020….keep up the good work.

  Eric Plugge

  Treffers van : Menno (7), Lars W (4), Anine, Jeanine en Renate (2), Mike, Lars O, Bonno, Michelle en Jaimy (1)