• MV 2 - 2e zege nu op Delta 2 na comeback van de eeuw

  Op naar Dordrecht na de fraaie en verdiende overwinning op OVVO 2.

  De onderste uit de hoofdklasse veldkorfbal  (OVVO) werd verruild voor de kop van de hoofdklasse. Een perfecte graadmeter om te kijken hoe de ploeg van Peter en Hugo erbij zou staan.

  Inderdaad Hugo was er bij maar wel op gepaste afstand en na de begin babbel wandelde hij naar de tribune alwaar hij zich nog wel eens liet horen overigens.

  Ik zei dus een alinea terug dat we benieuwd waren hoe de vlag erbij zou staan bij de top van de hoofdklasse veld en dat hebben we geweten zeg.

  Er speelde zich namelijk een drama scenario af in het 1e kwartier. Je kan er wel een heel stuk aan wijden maar ik kwam al snel tot de ontdekking dat dit waarschijnlijk het kortste verslag zou worden sinds tijden.

  Dachten we na 5 minuten bij een 4-0 achterstand nog "het OVVO scenario wordt nu bewaarheid tegen ons". Vorige week 5-0 voor en nu 4-0 achter en de teller zou angstvallig oplopen naar 6-0 naar 8-0 en na 14:08 in de 1e helft na een 0-9 achterstand.

  Ik denk niet dat is voorgekomen in de circa 685 verslagen die ik met pen, potlood en welke ander schrijfmateriaal heb mogen verslaan.

  Apatisch is het publiek op de tribunes en vernederend zijn de juichkreten van de bank van SD. Tien tien tien schalmt het door de zaal en als we bijna op 10 minuten voor de rust zijn aanbeland is t "hou de 0 maar vast".

  Je zou bijna in een hoekje wegduiken maar het is een correspondent in goede en euhhh iets minder goede tijden. Echt spelsituaties maar niet bespreken maar een zucht van verlichting volgt als het 1-9 wordt in ons nadeel en Anine schrijven we op.

  In de laatste 10 minuten probeert de ploeg met man en macht om het woord dragelijk nieuw leven in te blazen.

  Met vereende krachten veert de ploeg wat op en ziet Lars W en Jaimy scoren en als het dan om en om gaat weten we in ieder geval mee te scoren.

  Twee treffers van de thuisploeg worden gevolgd door doelpunten van Lars W en Kelly en zowaar komt het dragelijke in zicht en zijn we op dat moment al dolgelukkig met een achterstand van 6 punten (5-11).

  Als we dan ook via Bonno de 6e binnen tikken kunnen we het verschil op 1 hand tellen en als je dan weet dat een paar minuten daarvoor het bijna twee volle handen waren is de vechtlust van de ploeg nu al indrukwekkend re noemen.

  Menig ploeg had de handdoek al in de ring gegooid en de scheidsrechter gevraagd om te wedstrijd vroegtijdig te beëindigen.

  Nee, Meervogels 2 had een heel ander idee en dat namelijk zich weer in de wedstrijd knokken om zodoende over iets te laten nadenken.

  In de laatste paar minuten van de 1e periode weten Anine en Otje nog die ene treffer van SD te pareren en met een 8-12 achterstand gaat de thee worden genuttigd.

  Een snelle rekensom leert ons dat de stand van de laatste 10 minuten 8-3 in ons voordeel is...het geeft te denken maar 1 ding is zeker, een vreselijke valse start is het inderdaad maar er staat me daar toch een ploeg die het spanddoek in de Delta-hal eer aan doet "Giving up is not an option".

  We pakken de draad weer op als de 2e periode start en helaas is het snel weer de thuisploeg die het heft in handen neemt en de 1e 8 minuten de stand weer naar een verschil van 7 weet te brengen.

  In de lichte vorm malaise die het begin van de 2e helft kenmerkt weet Jaimy nog een keer te scoren maar met nog 17:32 op de klok kijken we tegen een 16-9 achterstand aan.

  Deze 8 moeten het nog op 1 of andere manier te zien redden en dan is dat vooral gericht op de schade beperken en met een redelijk gevoel later op de avond huiswaarts te keren.

  Jaimy en Lars W stippen als we er twee bij tikken en zodoende gaan we de dubbele cijfers in met 16-11 voor de Dordtenaren.

  De klok geeft 13:07 aan als Lars W een prachtig uitgespeelde bal afmaakt voor de 16-12 en we staan wederom op -4 en heel licht en bedoel ook echt heel heel licht gaan we eens dagdromen. Als dit zou leiden tot.....nee nee dit gaan we nog even naar het rijk der fabelen  sturen want dat zou het summum der summums of zo betekenen zeg maar een beroemde stripboek voetballer had een favoriete uitspraak "zeg nooit nooit" en met die mededeling gaan we de laatste 12 minuten in.

   

  De droogte is bij ons dan op een gegeven moment op maar bij Sporting Delta lijkt helemaal niets meer te lukken. Is het een kwestie van boven hun stand geleefd of zijn we gewoon veel te laat op gang gekomen en zijn we nu pas tot de ontdekking gekomen dat er veel meer in had gezeten.

   

  Gedane zaken nemen geen keer, naar het verleden kijken kost je tijd die je de toekomst had moeten gunnen en nog meer van dat onnozel gebazel maar feit is dat we inmiddels de laatste 10 minuten in zijn gegaan met nog steeds “maar” 4 punten in de min.

   

  Als het fluitje van de scheids klinkt voor een hernieuwde overtreding van de witten en een stip wordt gegeven leidt dan tot een baalmomentje van uw correspondent maar deze keer niet. Euh ben je ineens fan van SD of is je pilletje uitgewerkt of zo?  Nee hoor, de witten waren dit keer de thuisploeg en wij speelden in het oranje vandaar haha.

   

  Jaimy met een feilloze stip en het is op 8:30 van het einde gewoon -3 en dan gaat het dagdromen pas echt beginnen. De laatste 10 minuten is het bij SD zo droog als de Sahara en de Kalahari woestijn bij elkaar en die oase in de verte lijkt ineens niet zo ver meer.

   

  Een minuut later voor onze ogen is het Bonno die scoort en met 16-14 voor de thuisploeg wordt er een time-out aangejaagd.

   

  Een kleine stroompje wordt bijna door iedere speler van Dordrecht meegesleurd naar de bank want het loopt de ploeg inmiddels wel dun door de broek en nu is het opeens de thuisploeg die de scheidsrechter vraagt om de pot maar af te fluiten maar no no no no we zijn op oorlogspad en we hebben onze prooi in ons vizier, nee sterker nog de greep rondom de keel van SD wordt aangedraaid.

   

  Time-out voorbij en ons balbezit, ons terrein nu en onze wil wordt opgelegd aan de ploeg met o,a. de ervaren Ruben Datema (ex-Nieuwerkerk 1) in de ploeg. Ze weten niet meer hoe het spelletje in elkaar zit, waren al dik en dik met de overwinning bezig en als je dan een beetje de wurggreep loslaat dan zijn we onverbiddelijk met de mededeling “dat had je nou net niet vandaag moeten doen joh”.

   

  Bijna alsof het zo moet zijn is het op 6:49 van het einde van de zuivere speeltijd Otje met de 16-15 achterstand en we zijn er bijna, we hebben ze bijna te pakken en het gejuich is nu aan onze kant te horen, ONZE bank veert op, ONS gezang wordt gehoord en ONS hoort deze pot nu toe.

   

  De ene na de andere aanval rolt over de wanhopige verdediging van Sporting heen. Als kippen zonder kopjes weten ze geen raad met de orkaan die op hun afstormt. Alles wat een paar minuten nog zo gloorde wordt omgezet in as als we een tsunami van geluid laten horen als op 5:52 voor ons onze Lars W de gelijkmaker scoort 16-16.

   

  Het ongelofelijke is gebeurd en we zijn van een 0-9 achterstand teruggekomen. Niet van een 3-6 of een 5-12 maar van een 0-9 achterstand NUL-NEGEN!!!!.

   

  Het zou dan ook zo zuur zijn als we nog…nee die gedachte verbannen want dat is zo oneerlijk wetende dat de wetten van de (top) sport ook erg wreed kunnen zijn.

   

  We laten / euh jullie laten echter niet meer los. De boa constrictor heeft zijn prooi in een dodelijke wurggreep en hapt nog een keer toe als Bonno op 5:52 gewoon euh nou misschien minder gewoon dan een half uurtje geleden gedacht de 17e treffer scoort en zodoende de 1e voorsprong voor de onze teweeg brengt.

   

  Puur ongeloof op de gezichten aan welk kant dan ook, iedere supporter in welke kleur weet dat het getuige is van een wedstrijd die hij of zij nooit meer zal vergeten. Als je over 20 jaar aan een ieder vraagt in de zaal naar de grootste come-back die ze gezien hebben zal een ieder “de mensen met een geheugenstoornis daargelaten” moeten erkennen dat dit op 30 november 2019 was aan de Gravensingel 118 in de wedstrijd in de reserve Overgangsklasse tussen Sporting Delta 2  en Meervogels 2.

   

  Maar goed we zijn er nog niet want zoals gezegd nog ruim 5 minuten op de klok en die worden 4:13 als de klok weer stopt want….ja ja ja ja Jaimy met de 18e treffer het kan werkelijk waar niet op.

   

  Als de spelers van SD een gat in de grond hadden kunnen scheppen hadden ze dit gedaan. Meervogels 2 veert op als door een setje van 200 springveren. Erop en erover krijgt na vanavond echt een nieuwe dimensie.

   

  De minuten glijden dan voorbij en bij SD is de hoop volledig verdwenen maar wij / jullie maken de klus meer dan vakkundig af. Lars W weet nog met een stip en een achterland bal de 19e en 20e te scoren waarbij gelijk duidelijk is dat de 9-0 van de 1e 10 minuten meer dan volledig wordt weggevaagd door de 11-0 van de laatste 17 minuten. Dit allemaal onder het motto “anything you can do i can do better”.

   

  De laatste tellen worden meegevierd door alles wat MV 2 heet inclusief de intens meelevende bank, spelers van S1 en de supporters.

   

  Als je de eindstand ziet van Sporting Delta 2 – Meervogels 2 denk je “wauw dat is superknap van de promovendus tegen deze gelouterde ploeg” maar als je het scoreverloop weet is het net iets meer credits /kudo’s voor de onzen.

   

  Geheel ongebruikelijk wordt nu als het MV lied ingezet maar voor deze keer en na deze wedstrijd mag het dan. Dacht je bij SCO 2 (zie het veldseizoen wedstrijd 3 in Oldeholdepoldepeldepedepade) alles wel gezien te hebben, dan komt hier nog een scheutje boven op zeg.

   

  Alle superlatieven komen te kort en als ik de wikipedia opzoek van het woord comeback is het een opleving ja me hoela een opleving x 10 zeggen we dan.

   

  De ploeg bedankt de supporters en andersom en met de woorden van Rinus Michels na de huldiging na het gewonnen EK voetbal in 1988 zeggen we “bedankt en we zullen het nooit nooit vergeten” 

   

  WAUW 0-9 , 0-9 NUL NEGEN haha 11-0, 11-0 ELF- NUL…stelletje mafkezen.

   

  Eric Plugge

   

  Treffers van: Lars W (7), Jaimy (5), Bonno (3), Lars O en Anine (2), Kelly (1)

  Michelle ready to attack