• Mv 1 zwaar bevochten punt tegen Pernix

  Na de nederlaag tegen Pernix volgde de 3e ploeg waar vooraf van werd verwacht dat zij om de bovenste plek(ken) zouden gaan meestrijden. Drie zware tegenstanders en dan weet je gelijk waar je staat denken we dan maar. Wendy er weer bij in de ploeg van Rick dus op volle oorlogssterkte starten we en we starten goed.

  Pernix – met 2 ex-Vogels in de basis – was in het begin van de wedstrijd de ietwat onderliggende partij. Thom, Danny en Tariq zorgden voor de 1e drie treffers aan onze kant die overigens alle drie werden gepareerd door de thuisploeg en zodoende na ruim 5 minuten een 3-3 stand.

  Het zou de opmaat worden van een wedstrijd die bij tijd en wijle bloedstollend te noemen was. Beide ploegen gunden elkaar geen mm zonder dat daarbij de wedstrijd op enig moment uit de hand zou dreigen te lopen, Een groot compliment voor scheidsrechter Marcel Bruggenman en zijn assistent Reupkes, die lieten zien dat een wedstrijd in een heksenketel prima te leiden valt als het maar gedecideerd is

  We hervatten d wedstrijd als Pernix een 1e voorsprong neemt maar deze keer is het Eline die de gelijkmaker voor haar rekening neemt. De 1e x dat we echter met 2 punten voorkomen is ook gelijk de beste fase van De Vogels.  Midden in de 1e helft was het gevaar Sven van Baggum goed aan banden gelegd door Tariq die zich prima van zijn taak kweet.

  Danny en Thom vanaf de zijkant met twee droge knallen maar zoals gezegd, dat was dan ook wel de maximum afstand tussen beide ploegen want ruim 2 minuten later, u kunt het al raden …. de 6-6.

  Even later een ietwat onhandige inspring actie van Taar bij Sven dat voor een gele kaart zorgt – ietwat zwaar – maar er is toch de nodige respect tussen de spelers onderling dat dit bij uitstek een wedstrijd was waar er binnen de lijnen alles werd gedaan om te winnen maar waarbij de grenzen op geen enkele manier werden overschreden.

  Wel stip tegen dus en weer achter maar aanvoerder Thom leidt de ploeg weer langszij met de 7-7. Vervolgens is het Pernix dat twee keer weer te scoren maar het was in deze periode echt Wiedemann tijd want de mand leek wel 2 bij 2 en de bal leek wel een pingpong bal want ze vlogen er met zoveel gemak in, zijn moeder en vader achter mij kirrend van trots op de tribune…maar de stand blijft spannend want inmiddels op 3 minuten voor de rust dus 9-9.

  Dat we vervolgens uiteindelijk op 10-10 gaan rusten mag dan weer geen wonder heten als Pien de 10e van ons scoort via een vrije bal. Een meer dan vermakelijke wedstrijd waarbij het publiek vooral een grote winnaar is, goed korfbal, flinke strijd en passie en we zijn pas halverwege.

  Na de rust gaan we vrolijk door maar is het Meervogels dat keer op keer de voorsprong neemt om Pernix keer op keer langszij te zien komen.

  Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is gaat Thomas maar door en door want ook de 1e 2 treffers van de 2e periode komen op zijn naam en Meervogels neemt weer een 12-10 voorsprong om deze ook weer in twee minuten uit handen te geven.

  We nemen halverwege de 2e helft nog een keer een 2 punten voorsprong maar ook die ….inderdaad het lijkt wel een herhaling van zeten en dat blijven we dan ook maar niet meer doen.

  We doen een flashforward naar 19-19 met nog 11 minuten te gaan.  Voor de onzen scoorden in de tussentijd

  -          Danny vanuit de hoek weinig tijd maar hij weet korf te vinden

  -          Tariq (stip) nadat Daphne werd gestopt foutief

  -          Mike vanaf de zijkant

  -          Mike wederom onder de tribune met de fanatieke supporters

  -          Thom eveneens van dezelfde plek

  -          Mike nogmaals die het heilige vuur met Thom blijft aanwakkeren

  -          Danny met nog een stip

  Goed de klok op 11:33 en de stand op 19-19 en alles om voor te spelen. De ploegen blijven elkaar in een wurggreep houden maar voor de 1e x is het Pernix dat in de 2e helft een voorsprong neemt en dan is het wachten op onze reactie.

  Gelukkig is de ploeg volwassen genoeg om gelijk te antwoorden en zich niet gek te laten maken in een zeer luidruchtige  hal aan de Paramaribostraat te Leiden. Eline vuurt kort onder de korf de 20e van ons binnen en nu haken wij aan.

  De laatste 9 gaan in en dan ook maar gelijk met de 9e ouverture van Thom die bijna de dubbele cijfers aantikt en het team opzweept om er nog meer uit te halen als het kan.

  Twee Leidense treffers dan maar wederom Eline van achter de korf waarbij de bal ernstig twijfelt of deze wel binnen zou vallen maar gelukkig zijn de korfbalgoden met ons vandaag en dus 22-22.

  We naderen de laatste 90 tellen maar moeten dit wel doen met een achterstand en dan zijn het de stalen ballen awards die gaan worden uitgereikt als we nu nog een treffer kunnen produceren.

  Ik zal volgende week eens vragen aan Mw Schulting of vriendlief deze heeft want op 1:27 is de award uit te reiken aan hem voor de 23-23.

  Er volgen nog 87 bloedstellende tellen waarbij beide ploegen en supportersschare een claim leggen op de overwinning maar dit zou vandaag voor welke verliezer dan ook een zure zijn geweest…alhoewel als we hadden gewonnen, maar goed.

  Dit was qua spanning en strijd een reclame voor de korfbalsport en dit zijn inderdaad wel ploegen die een flink woordje gaan mee babbelen in de poule.

  Volgende week dan SDO uit Kamerik dat op bezoek komt. Ze hebben nog geen punten en dat maakt ze behoorlijk onvoorspelbaar…maar als MV inderdaad dat woordje mee wil gaan babbelen is er maar 1 uitkomst die nodig is….we tellen weer af maar dit punt is er wel 1 om trots op te zijn.

  Eric Plugge

  Treffers : Thom (9), Danny (5), Eline (4), Mike (3) en Tariq (2)

  Eline met 1 van haar 4 treffers