• MV2 sloopt Tweemaal Zes en rukt op naar 2e plaats

  De 6e competitie wedstrijd inmiddels en dit keer richting Maartensdijk om de plaatselijke Tweemaal Zes te gaan bestrijden. De stand bekijkende zou je verwachten dat een overwinning van de onzen een grotere kans is dan puntenverlies maar in deze poule is geen enkel punt een zekerheid maar daar heb je dan ook vorig jaar 14 potjes keihard voor gevochten, om daar te zijn waar we nu zijn aanbeland.

  Paar jaar geleden werd het kampioenschap direct gevolgd door degradatie en dat scenario moet voorkomen worden. De 1e 5 potjes waren meer dan hoopvol met 7 punten dus waarom daar dan nu geen 9 van maken.

  Bij de dames was Renate weer hersteld en bij de heren werd Jaimy doorgeschoven aangezien Mike geblesseerd was aan zijn voet.

  We beginnen prima als Bonno binnen 1 minuut de 1e voorsprong op het bord zet. Vervolgens willen we te snel de stand uitbreiden l, missen we een stip , geeft de verdediging niet gek veel weg maar zijn we aanvallend te slordig in de passing waardoor we niet tot schot komen, althans niet gemakkelijk.

  De "niet" 2-0 van de stip komt ons dan duur te staan als we binnen 3 minuten even zoveel treffers tegenkrijgen en de reparatie tube moet er aan te pas komen om de schade te herstellen en wel graag snel zodat TZ zich niets gek in hun hoofd kan halen.

  Totaal 7 seconden kan TZ genieten van deze stand als Bonno de aansluitingstreffer maakt en we maken ons wederom op voor een masterclass van MV2.

  Lars (Otje speelde niet dus Lars is Lars W) na een mannelijk duel en een schot dat net goed valt en we zeilen weer langszij.

  De TGV is op stoom en Menno vind zijn 1e schot te gemakkelijk en mist deze, dus besluit hij maar de moeilijke route te nemen naar de hernieuwde voorsprong als hij door Mike wordt vrijgezet.

  Dan een slimmigheidje van Mike wiens heer moet kiezen en net voordat Mike dreigt af te passen stapt zijn heer weg en op laatste moment werkt Mike dan zelf maar af, een top keuze voor de 5-3. TZ is een beetje de kluts kwijt als ze 2x inlopen bij onze vrije bal en  via een stip van Lars numero 6.

  Bonno loopt om de hele TZ verdediging heen voor de 7e en we gaan vrolijk door als de gasten langzaam wat lijkbleek wegtrekken.  Menno is spat zuiver en benut iedere cm ruimte die hij krijgt en van een lekkere afstand is het 8-3 en is de honger nog niet over.

  Lars geeft gratis nog een prachtig blok weg, zo maar voor de fun en de trein komt pas een beetje tot een gemiddelde snelheid maar niet geheel tot stop overigens , maar pas nadat de tandem Mike-Menno nog 1x scoort als Mike op tijd de roepende Menno aanspreekt die instormend de bal op tijd los laat en ook deze vindt de weg naar de korf.

  In ruim 7 minuten van 1-3 achter naar 9-3 voor, wederom een enorm indrukwekkende tussensprint waarbij de pot nog zeker niet gespeeld is maar een aardige aanspraak daarop is wel binnen.

  TZ is het nog niet verleerd voor de 9-4 maar de eer is aan Bonno als hij onder de paal heer en meester is en dan lijkt het simpel intikken maar je moet het maar wel doen voor nummer 10.
  We geven echt serieus gas en willen deze pot al snel beslissen wanneer Renate vrij wordt gezet en die ruimte benut voor 11-4.

  TZ speelt de 5e handig uit maar het is in deze fase echt uitstel van executie voor de gastheren als Iris vanuit het centrum ijskoud en dodelijk effectief 12-5 scoort van circa 5 meter. Een miraculeuze treffer van TZ is hun 6e maar 4 minuten voor rust wel de laatste van de 1e periode...althans voor hun.

  Normaal nuttig je een toetje aan het einde van het diner maar de ploeg zou ons nu trakteren op een heerlijk dessert aan het einde van de 1e helft.

  De mooiste van de dag - nu al denk ik- is de 13e als Mike eigenlijk naar binnen wil gaan maar op het laatste moment ziet ie Renate naar binnen lopen, lobt de bal over haar dame en Van Zoelen  jr werkt fraai af in de loop met  één hand 13-6.

  Mike al vallend keurig voor de 14e, Bonno voor de 15e als hij prima gecoacht wordt vanuit de verdediging inzake de resterende tijd en Kelly splitst de verdediging met een pass op Lars die achter de korf de ruststand op 16-6 brengt en waar de laatste 5 minuten toch wel voelen als een galavoorstelling.

  Als zo een wedstrijd dan al gespeeld lijkt dan is altijd weer de vraag of we het opbrengen om door te zetten. Nou voorheen - vorig seizoen - was dat vaak het euvel maar dit keer een duidelijke no no no.

  Menno vanaf de zijkant en 1 minuut later wederom hij van Exterkate met een schreeuw naar de supporters ten teken van een nieuwe treffer van afstand...."on fire" voor 18-6.

  De thuisploeg wordt stiller, hun supporters lamgeslagen als Lars vanuit het centrum nog maar eens afwerkt en de handen spreiden kan in de zin van "look at me" en waarom ook niet...het staat inmiddels 19-6.

  Een slordige fase dan - kan je ook niet altijd tegengaan - waar 2 treffers van TZ vallen en we toch re gemakkelijk wat weggeven en 19-8. Mike vindt de 20e treffer als Jeanine hem heerlijk aanspeelt, nog 19 minuten en een mega score dient zich langzamerhand aan.

  Ook verdedigend hebben we het goed op de rit als er 4x een schotklok afgaat naar 25 seconden zonder dat de bal de korf raakt bij Tweemaal Zes.

  De gretigheid waarmee de ploeg speelt, het gemak -ogenschijnlijk- waarmee tegenstanders geen raad weten is echt hartverwarmend om te zien. De ploeg werkt voor elkaar en boekt resultaten die vooraf toch niet direct verwacht werden...draaien gewoon aan de top mee van de Overgangsklasse.  en zijn op weg naar een nieuwe zege, life can be good.

  Ok terug op aarde met een stip van Lars als even later een eenmansact van  Hugo alias Poetsdoek Swiffer v.d. Berg wordt opgevoerd..lekker bezig Hugo ,we zullen het niet tegen je vrouw vertellen.

  Lars en Menno spelen de ploeg van TZ nog verder aan flarden en verhogen naar 23-8 en nog dik 10 minuten op de klok.

  En dat toch te bedenken dat TZ weliswaar 1 punt heeft maar toch meer dan respectabele uitslagen heeft neergezet. Om met Louis van Gaal te spreken "zijn wij  nou zo goed of" ja ja de uitspraak is anders maar zoiets als dichterlijke vrijheid. TZ evenaart hun treffers in 1 ruk achter elkaar met 2 als ze de 9e en 10e maken.

  De laatste 600 tellen gaan in en Lars vanaf de zijkant en een vrije bal waarbij zijn tegenstander al gaat klappen voor het schot (of bedoelde hij dat niet haha).

  Ook Renate voegt nog 2 treffers aan haar totaal toe bij haar "rentree" na haar blessure van vorige week. De eindstand is uiteindelijk 27-12 in ons voordeel en dat lijkt dan een uitslag van vorig jaar in een klasse lager.

  We knipperen met de ogen want toch echt een divisie hoger gaan ballen en na 6 wedstrijden op een prachtige 2e plaats met 9 punten, minste treffers tegen en nog 1 pot en we zijn halverwege

  De high fives waren dik verdiend en het applaus over en weer eveneens na wederom twee punten in de zak. Luitjes bedankt voor een heerlijke pot om te kijken en vooral om jullie te zien genieten als ploeg. Staf maakt t mogelijk maar ga t maar uitvoeren dan pfffff.

   

  Na de wedstrijd nog even snel – de coaches waren aan het genieten met zijn tweetjes aan de bar met ongetwijfeld zinnige napraat etc. Dan zie je ook dat ze beide ook 10 minuten na de wedstrijd realistisch zijn en ook kunnen aangeven waar verbetering in zit en soms ook aangeven “jammer van dit of van dat”.  Ja dat zal ook echt allemaal wel en dat moet je ook uitspreken maar ook Hugo en Peter zullen super trots kunnen zijn op de prestaties van de ploeg en de manier waarop we bijna de 1e 10 punten van het prille zaalseizoen hebben binnen geharkt.

  Volgende week overigens een ander koekje. We weten dat vele Vogels het verslag lezen maar we weten ook dat de coach van KCR2 het verslag leest en als geen ander weet waar de kansen liggen. Maar TH , je zult ze niet makkelijk krijgen want je gaat ook je ploeg ook niet helemaal afstemmen op de onze....het wordt interessant to say  the least.

  In De Veur 25e januari 2020 MC2-KCR2....dat wordt smullen maar de vraag is wie het meest voldaan kijkt als de maaltijd is genuttigd,

  Eric Plugge

  De treffers van : Lars (8), Bonno en Menno (5), Mike en Renate  (4) en Iris (1).

  I believe i can fly Gerritsen