• MV 1 kopje onder bij OVVO en nu in wachtkamer

  Voorlopig even voor een paar weken de laatste uitwedstrijd en wel tegen OVVO. Thuis nog op het nippertje gewonnen dus tegen deze degradatiekandidaat zou 't geen gemakkelijk verhaal gaan worden. Mike en Tariq door blessure en ziekte niet aanwezig en Jaimy en Lars W. schuiven door.

  Een snelle 0-2 achter zorgt voor de 1e vorm van alertheid maar snel is 't captain Thom die door het midden de aansluiting verzorgt. Het is echter flink aanpoten na nog 2 treffers door de thuisploeg.

  We komen deze moeilijke fase wel redelijk goed door, Eline met een keurige omdraaibal en Thom vanuit het achterland naar 3-4 maar moeizaam nog wel.

  We missen wat makkelijke ballen en dat kan op dit niveau fnuikend zijn. De 5e van de thuisploeg valt ongelukkig en als ook nummer 6 wordt gemaakt is alarmfase 2 wel aanwezig.

  De ploeg is wel gewend om in te halen maar we komen niet echt in ons spel. Daphne en Renske tikken er 2 bij maar we krijgen er even zoveel tegen.

  Bij 5-8 wordt Eline nog even irritant gehinderd door 4 dooien met een dag verlof langs de kant maar zet ze op hun nummer als de vrije bal binnen gaat voor de 6-8 achterstand.

  Daarna gaat het bergaf en wordt de druk enorm voor de ploeg van Rick als OVVO uitloopt naar 6-11 stand in ons nadeel.

  We krijgen de vinger er niet echt op maar het gemak waarmee alles vorige week viel is er niet. Stukje accuratesse bij ons er niet, een gedreven tegenstander en eerlijk gezegd ook een beetje pech... Een dodelijke mix als je aan de  verkeerde kant van 't rietje zuigt.

  Lars stipt goed als Daphne foutief gestopt wordt maar twee nieuwe tegentreffers brengen de achterstand naar - 6 (7-13).

  Er worden wat omzettingen gedaan in de ploeg en dat resulteert in een goede flow als Jaimy (achterkant), Danny (zijkant) en Renske ( hoek) de 10-13 op het scorebord brengen.

  Als beide ploegen beiden nog 1x scoren (Danny met een stip) gaan we de kleedkamers in met een gevoel dat de NET NIET ballen het verschil nu maken en dat de eindfase in de 1e helft ons toebehoorde ... Kan alleen maar positiever worden... Let's go.

  Als Danny gelijk na rust de 12-14 scoort zijn we nagenoeg terug maar we blijven een tijdje lang op 2 minuten sudderen. Een flash forward naar 14-16 waarbij onze doelpunten worden gemaakt door Thom en Eline.

  Dan een doorbraak als we op 1 komen wanneer Jaimy vanuit de hoek ons op 15-16 brengt maar 4 treffers later is dat nog steeds het verschil. Lars met een korte kans en Renske met een vrije bal maken er 17-18 van en gloort er nog steeds de nodige (terechte) hoop.

  Er breekt een periode van zeker 5 minuten aan waar we niet op gelijke hoogte komen en waar OVVO de onderliggende partij is.

  De 17-19 valt en dat is een pijnlijke hoor kan ik u zeggen. Dan scoren we wel na 16 seconden al en denk.... Waarom nu wel maar goed geniet van de treffer van Danny.

   

  Je krijgt wel het gevoel dat de wedstrijd iets aan het kantelen is maar eerst strooit OVVO nog wat zou in de wond met twee scores maar dan krijgen we de motor echt aan het draaien.

   

  In een tijdsbestek van 2 ½ minuut komen we helemaal terug in de pot als Jaimy en Danny stippen en Lars vanuit de achterkant de eindelijk zo gehoopte en in deze fase ook zeker verdiende gelijke stand (21-21).

   

  De vreugde duurt slechts 10 seconden als eerst een – terechte - vrije bal tegenkrijgen en 10 seconde later een lachwekkende stip die alleen grensrechter Keijman heeft gezien waar scheidsrechter Baerends een clear view had op de situatie en door liet spelen…grrr maar wel weer -1 als de stip valt.

   

  Een 30 tellen later DE kans om weer langszij te komen maar een stip gaat knullig verloren, maar goed je moet ze maar nemen in deze spannende periode.

   

  Het blijkt echter toch de doodssteek hoe gek ook mag klinken. Binnen een paar minuten gooit OVVO door trefzekere doelpunten de wedstrijd in het slot en komen we niet meer in de buurt van 1 of 2 punten.

   

  De nederlaag (26-31) is een onnodige en vooral een pijnlijke als je ziet hoe de ploeg zich toch prima terugvecht in de wedstrijd en op een x moment de betere was maar dat niet kon omzetten in de broodnodige doelpunten, jammer balen en nog meer van die krachttermen.

   

  Voor de statistici onder jullie. De missende 5 treffers kwamen op naam van Danny (2), Eline, Thom en de in de laatste 5 minuten ingevallen Tariq.

   

  Voor het eerst komen we in een situatie dat we – nadat Pernix toch nog een punt binnen sleepte tegen Delta na lange tijd achter te hebben gestaan – het niet in eigen hand hebben meer.

   

  De komende 2 wedstrijden kunnen wij echter wel de druk enorm hoog leggen op beide eerder genoemde ploegen als zij op de 8e en 15e februari richting Veur komen. Dat de ploeg zeker nog niet bij de pakken neer gaat zitten is duidelijk en weten we ook wel.

   

  Uw correspondent en ook in de gesprekken na deze zure nederlaag leren een ding en dat is dat een gewond dier het hardste kan bijten als het in het nauw komt. Laten Dordrecht en Leiden die pijn maar voelen dan en dan kan het nog steeds met 12 punten uit de komende 6 wedstrijden een erg interessant slot worden. Om met Jeroen van der Boom te spreken “kom maar op als je denkt dat je mij aankunt”.

  Eric Plugge

  Treffers van :  Danny (7), Thom en Eline (4), Renske, Lars en Jaimy (3), Daphne en Tariq (1)

  Gespannen koppies