• MV2 onderuit tegen Delta

  Potje nummer 9 tegen een gedenkwaardige tegenstander. Alhoewel de tegenstander op zich was niet gedenkwaardig maar meer de wedstrijd an sich. Achterstaan met 0-9 en winnen met 20-16, de rillingen lopen nog over mijn lijf.

  Als je toen gezegd zou hebben dat 7 wedstrijden later Sporting een x aantal punten onder ons zou staan en wij volop meededen voor de bovenste plekken , nou laat ik het zo zeggen dan hadden we waarschijnlijk gezegd “dan zat alles zeker mee”. En DAT was nou ook weer niet het geval en is het gros van de punten gewoon binnen geharkt door prachtig korfbal en door een stelletje zeer getalenteerde korfballers die in deze lichting bijeen komen.

  Maar goed, om dit seizoen nog mooier te maken zou een overwinning erg goed uitkomen. Michelle naar de hoofdmacht door het ontbreken van Wendy en starten dan maar.

  Als je na 3 minuten tegen een 0-2 achterstand aankijkt denk je “ach dat verhaal kennen we tegen Delta” maar leuk is anders. Menno repareert eigenhandig deze -2 door een mannelijk duel onder de paal te winnen en zijn wegtrek capaciteiten tot de max te benutten en dus na ruim 6 minuten een 2-2 stand.

  Wat wel irritant was, was het feit dat we enorm veel randballen produceerden, net dat kleine beetje pech, maar wel zoveel dat het zwaar begon te wegen in de koppen. Delta had hun minste periode, schoot in principe  op dat moment bar slecht maar we profiteerden er niet van.

  Na de 2-3, die kreeg je er ook nog bij kwamen we nog wel op gelijke hoogte via Bonno maar daar was eigenlijk dan wel alles mee gezegd in de 1e helft. Ik hoor u denken “wat het staat pas 3-3 en je moet nog 16 minuten”? Ja dat is duidelijk maar het ging niet, liep niet en het was toch wat onherkenbaar.

  Delta loopt uit naar 3-6 en op 11 minuten voor de rust is het Lars W die onze 4e maakt maar dat zijn er op dit moment ook niet genoeg. De 1e aanvallen hadden echt nog het predicaat pech maar de aanvallen in de 2e periode van de 1e helft waren soms ook echt slordig.

  Een onnodige stip tegen en we laten ons wegzetten onder de paal voor de 4-8, gewoon niet het MV II dat we eerder zegen met de focus op winst en de bovenste plekken. Op dat moment hoopte je in ieder geval op een halve DRS (zie verslag vorige week) maar verder dan treffers van Lars en Lars komen we niet in deze laatste 10 minuten, daar waar Delta op schot begint te raken.

  Net op het moment dat ik een 6-13 ruststand wil noteren is het Menno die nog een vrije bal binnen kiepert maar wil je het liefst deze helft vergeten.

  Ja en wat er dan in de kleedkamers is gezegd, dat zal wel een mysterie blijven. Misschien refereren aan de uitwedstrijd en in dat licht bezien is 6 doelpunten te overzien, maar toch je kan je je toch niet voorstellen dat je dit 2x in een seizoen kan doen.

  We starten met goede moed en je ziet vanaf het 1e moment dat het tempo wordt opgeschroefd door de onzen. Alsof de peper in den bips is gestrooid, whatever maar in ieder geval was het Meervogels II zoals we het kennen.

  Gooi daar dan de doelpunten en Iris en Lars W erbij en ineens is het nog maar 4 verschil en ga je toch weer een beetje dagdromen. Wederom een stukje pech met de schoten maar deze keer zetten wij ons hier overheen.

  Delta doet het nu ook nog eens dun door de broek als de tandem Anine – Menno zorgt voor de 3e treffer op rij en ineens staan we weer binnen striking distance. Wat gemekker van een SD speler bij een wissel waarin hij de scheidsrechter in de maling wil nemen maar op dit moment is het momentum geheel bij de onzen.

  Alsof de klok een paar maanden is teruggedraaid, zo vallen de treffers van MV2 als de bekende rijpe appeltjes. Lars O met een prachtige 1- 2 met Menno en naamgenoot Weg zorgen dat we op armslengte komen met de 12-13.

  Het is wachten op, en ik schrijf het nog niet op en daar valt daadwerkelijk de 13-13 en hebben we in ruim 9 minuten niet alleen de 1e helft doen vergeten -  oke niet helemaal uiteraard – maar is het weer helemaal een wedstrijd en wacht je nu op het hetzelfde scenario als bij die flashback om door te stomen naar de 7e overwinning in 9 wedstrijden.

  Dan veroorzaken we 10 seconden later een jammerlijke stip tegen maar dan denk je dat dat ene puntje er nu wel bij kan als je ook terugkomt van -6. En dan opeens stokt de machine. Weer iets van die ongrijpbare momenten in het korfbal, of welke sport dan ook.

  Je scoort minuten niet en de ene na de andere stip volgt bij Delta. Merendeel konden wij begrijp maar er waren ook een paar onbegrijpelijke beslissingen bij van de heer B. Komduur die vooral het spelmoment genaamd “ lopen’ niet echt kon onderscheiden van de wandelvierdaagse. Delta krijgt 5 stippen en benut er 4 en loopt uit naar de overwinning van 16-21.

  Maar goed uiteindelijk ligt het daar niet aan want we hebben – ondanks treffers van Bonno en Menno en Iris nog  - de 1e helft verzuimd om de wedstrijd in handen te nemen en toen al onze stempel te drukken.

  Denk dat de teleurstelling vooral zit in het feit dat je volgende week niet in een meeslepende wedstrijd tegen Pernix kan strijden om de bovenste plek waardoor de ploeg uit Leiden toch iets geruststellende de pot zal aanvangen.

  Na afloop was Bonno – aanvoerder van dit hele prachtige stijl – wel erg volwassen in zijn reactie dat ook weer alles zegt. Zijn woorden “vergeet niet dat we vorig jaar kampioen zijn geworden met nagenoeg dezelfde ploeg, we staan nu ook gewoon weer 2e in de overgangsklasse en dat is toch gewoon een prachtige prestatie”.

  Ja dat is ook zeker waar en is relativeren tot the max en het zegt ook wel wat dat je in 9 prachtige potjes ook eigenlijk maar 2 x een mindere helft hebt gehad en dat beide keren de 1e helft tegen Delta die je uit nog kon herstellen maar thuis net niet kon doordrukken waar het zo was gehoopt.

  Next week tegen Pernix die fier bovenaan staat op vier punten verschil. Op de een of andere manier denk ik dat we nog meer gebrand zijn om de NU kampioenskandidaat nummer 1 de 1e nederlaag van het seizoen toe te dienen.

  We hebben nog een oranje appeltje te schillen met ze dus slijpen die messen maar…

  Prachtige come-back deze pot en dat zullen we dan in ons achterhoofd gaan houden.

  Eric Plugge

  Treffers van : Menno en Lars W (5), Bonno, Iris en Lars O (2),

  Foto’s : Fabiola Plugge

  Anine in de weer met 2 dames