• Meervogels I na nederlaag in middenmoot

  Tja, dan krijg je na lange tijd weer eens de gelegenheid om een wedstrijdverslag van MV1 te maken, weet die lange Plug wel precies wanneer hij een etentje heeft en wat hij dus weggeeft.

  Er komt géén lang verslag met prachtige volzinnen, maar wat overpeinzingen op een moment in de zaalcompetitie dat je twee weken terug nog omhoog keek, maar dat je nu maar 3 punten losstaat van de 7e plaats. En dat met nog 3 wedstrijden te gaan tegen ploegen die allemaal nog wat te winnen hebben.  

  Het is al vaker gezegd dat MV komt om te korfballen, en dat het betere fysieke duw/trekwerk de ploeg niet ten goede komt. Tegen SDO verviel de ploeg in oeverloos kijken naar, en praten tegen de scheidsrechter maar de korfbalwetten luiden nu eenmaal dat je zelf de doelpunten moet maken en niet de mannen in het geel.

  Halverwege de 1e helft geen vuiltje aan de lucht bij een stand van 7-9, maar na de 20e minuut die 6 (!) goals met zich meebrengt is de ommekeer compleet: 11-10 en loopt SDO nog voor rust uit naar 13-11. Een klap die stevig aankwam.

  Doelpunten vóór rust: Danny 2, Anine 2, Jaimy 2, Renske 2, Tariq 2 en Eline 1.   

  In de 2e helft laat MV zich de kaas van het brood eten op de momenten dat het er op aankomt. Zo komt MV goed terug tot 16-15 maar dan speert SDO er vandoor naar 21-16. Het is in die fase allang geen korfbalwedstrijd meer, spelers en speelsters vliegen door de lucht, er worden door beide kanten lompe tot zeer lompe overtredingen gemaakt die vrij consequent worden weggewoven door de mannen in het geel. Bij twijfel hebben ze een voorkeur, maar dat maar je het dan ook echt zelf naar. Dat het in die fase niet volledig uit de hand loopt is mij wel nog steeds een raadsel. De “kluts” was “kwijt” en die werd ook niet meer terug gevonden.

  Een terechte overwinning voor SDO dat zich zo aardig uit de gevarenzone heeft gespeeld.    

  Doelpunten ná rust: Danny 1, Jaimy 1, Renske 1, Tariq 1, Wendy 1, Tom 1 en Mike 2 en Eline 1.  

  Zorgelijk het spel van MV? Ja, maar daar zal de komende dagen door Rick ongetwijfeld aan gesleuteld gaan worden. Alle vertrouwen daarin! De blessures van Daphne en Mike zijn op een cruciaal moment in de competitie “binnen komen vallen” en daar hebben we toch wel de naweeën van.   

  Pluspunten? Jazeker: Anine die (volgens mij dan) voor het eerst een volledige wedstrijd in MV 1 speelde en dat meer dan prima deed. Stevige slimme dame tegenover je en zelf toch nog 3x scoren is prima. En de terugkeer van Mike die na een kleine 10 minuten in de 2e helft zijn opwachting weer maakte na zijn blessure. Pakte weer zijn doelpuntjes mee en deed zijn uiterste best om de ploeg weer over het dode punt heen te helpen. 

  Minpunten? Het beneden peil commentaar vanaf de Meervogels tribune op de scheidsrechter (helpt echt geen donder), op de staf,  wisselbeleid en op eigen spelers en speelsters (weliswaar een enkeling maar wel smakeloos en Meervogels onwaardig). Ik hoor zelf ook bij de “beste stuurlui” maar beledigingen en insinuaties is niet mijn ding en eigen nest bevuilen ook niet.         

  Dus: voor de volgende wedstrijd alle negatieve energie omdraaien in positieve en steken in het ondersteunen van een jong team dat het op dit moment best moeilijk heeft. En mocht dat niet lukken, de bank thuis zit ook lekker.

  Toch een wat langer verslag geworden........

  Joep