• Nieuwe aanwinst Meervogels selectie Bastiaan Overwater

    Ook al is korfballen in wedstrijdverband nog niet echt voor te stellen, anders dan het trainern voor de jongsten, de spelerscarrousel is in volle gang. Met blijdschap kan de 1e aanwinst voor het nieuwe seizoen bekend worden gemaakt namelijk Bastiaan Overwater.

    Deze ervaren speler komt over van Achilles en stelt zich via onderstaande Q and A  - uiteraard interview afgenomen > 1,5 meter - aan Z.K.V. De Meervogels voor.

    Uiteraard wensen wij Bastiaan erg veel succes toe als de hekken weer opengaan en een gretige selectie zich klaar maakt voor een nieuw seizoen.

    Eric Plugge

    1) Wat wil je van jezelf kwijt?

    Ik ben Bastiaan Overwater, 24 jaar en woonachtig in Den Haag waar ik samenwoon met mijn broer. Ik ben werkzaam in een groothandel voor dartartikelen en werk daar als productiemedewerker. Een erg leuke baan bij een super leuk bedrijf gevestigd in Naaldwijk.

    2) Langs welke korfbalvelden loopt je carrière tot nu toe?

    Ik ben begonnen als kleine jongen bij  Achilles en heb daar alle jeugdteams tot en met de B doorlopen. Ik heb vervolgens de overstap gemaakt naar KVS  en daar 6 seizoenen gespeeld met als hoogtepunt  de promotie naar de korfballeague die ik als reservespeler heb meegemaakt.

    Na dat seizoen, waarin ik onder andere samen met Eline van Lomwel in het eerste speelde,  ben ik terug gegaan naar Achilles waar we  meespeelden om het kampioenschap in OK en in het seizoen waarin Meervogels uiteindelijk terecht kampioen werd.

    Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar TOP/ Sassenheim. Daar een heel mooi seizoen gehad met mooie hoogtepunten zoals de Europacup in België! Helaas was dat met mijn baan niet meer te combineren waardoor ik er voor koos om terug te keren bij Achilles.

    3) Reden om te kiezen voor Meervogels?

    Meervogels gaf mij een goed gevoel omdat ik toch een hoop mensen uit de selectie al ken. Het afgelopen seizoen bij Achilles was helaas niet wat ik ervan verwacht had en er was niet een perspectief dat het aankomend seizoen anders zal gaan.

    Ik ben verder gaan kijken en gelukkig ben ik via Tymo de Wit in contact gekomen met Rick en na een gesprek met de staf was het gevoel goed en zodoende heb ik besloten dat ik graag mijn steentje bij wil dragen aankomend seizoen in de selectie!

    4) Wat kenmerkt Meervogels, wat is het 1e wat bij je opkomt?

    Zoals hierboven staat ken ik al best wat mensen uit de selectie en zie ik vaak via sociale media gezellige beelden van de zaterdag avonden op de club, iets wat ook wel aardig bij mij past. Daar kijk ik erg naar uit om die avonden van dichtbij mee te gaan maken! Verder vind ik dat er een sterke selectie staat waarin we zeker in de zaal bovenin mee kunnen gaan doen en wie weet wat er dan kan gebeuren!

    5) Overige bezigheden buiten korfbal?

    Mijn hobby’s zijn gezellige dingen met vrienden doen, voetballen, darten en slapen!

    6) Wat zijn je sterke punten en waar vind je dat je nog steeds in kan verbeteren?

    Ik denk dat ik een all-round speler ben die zich de aflopen seizoenen vooral gefocust heeft op beter 1 tegen 1 verdedigen. Ik denk dat mijn sterkste punt is dat ik andere spelers in kansrijke situaties kan brengen. Mijn verbeter punt is dat ik in de afronding stabieler moet worden.

    7) Wat vind je van deze Corona periode?

    In deze rare periode ben ik gezegend dat ik gewoon 5 dagen kan werken en we het erg druk hebben. Toch blijft het een vreemde situatie maar daardoor word mijn creativiteit goed getest. Ik hoop dat we snel weer het veld op kunnen want dat is uiteindelijk toch hetgeen wat ik het liefste doe!

    8) Wat mogen de supporters van Meervogels van jou verwachten?

    Jullie mogen verwachten dat ik altijd speel om te winnen en ook probeer het publiek te vermaken met leuke balletjes of blockjes. Buiten het veld mogen jullie een amicale jongen verwachten met wie altijd een leuk praatje mogelijk is!

    9) Wil je nog wat meegeven aan de leden van Meervogels?

    Ik kijk er erg naar uit om te starten ( wanneer dat ook mag zijn ) en hoop een hoop leuke mensen te leren kennen. Schroom niet om me aan te schieten voor een gesprek of een drankje!

    Ik heb er zin in!!!

    Red: Foto van de kampioenswedstrijd Achilles - Meervogels 18-27  (17-02-2018) . Op de foto Bastiaan geflankeerd door Lars Ottevanger en Tymo de Wit.