• Meervogels 2 helaas niet langs Tempo 2

  Als je het snel zegt dan valt het best mee maar het zijn toch maar liefst 182 dagen na de laatste zaalwedstrijd en toen het Covid 19 spook om de hoek kijken.

  Wie had voorspeld dat er gewoon op tijd zou worden begonnen met de veldcompetitie hadden we een paar maanden geleden toch wel voor krankzinnig verklaard maar we staan er allemaal weer zowel in als rondom de lijnen. .

  Natuurlijk staan er hier en daar de nodige kruizen om te dichtbij nu maar eens niet te dichtbij te laten wezen en lopen er genoeg mensen met een wijde boog om anderen heen en dat is alleen maar te respecteren.

  Twee duidelijke overwinningen in de oefencampagne – waarbij we eigenlijk 4 of 5 x wilden oefenen dus echt weten waar we staan was nog niet het geval.

  Genoeg over deze gekke periode…we gaan weer ballen.

  De nodige veranderingen in de spelersgroep en voor S2 betekende dat het welkom heten van Annelies Roosz (Weidevogels), Estelle Gfeller (vanuit het 3e) en Sanne Elings (vanuit de A selectie).

  De staf is gelukkig ook weer de oude  en zelfs de tegenstander is dezelfde als de 1e veldwedstrijd van het vorige seizoen. Helaas was de wens van de laatste pot tegen KCC niet bewaarheid geworden waarbij we Kelly veel succes wenste en hoopten dat de blessure mee zou vallen.

  Een gescheurde knieband en een operatie op 16 juli zorgen ervoor dat ze net van haar krukken af is maar spelen is er dit jaar niet meer bij. Klein geluk bij een ongeluk is dat ze de revalidatie samen met Daphne doet met dezelfde kwaal. We tellen de maanden af tot de rentree dames,……

  Het leek wel alsof iemand zou zeggen “zullen we het nog een keertje overdoen”. Nou dat is prima maar laten we de uitslag dan veranderen.

  Even over 2 uur het beginsignaal en drie minuten later zijn de 1e treffers gedeeld. Bonno neemt de 1e van seizoen 2020-2021 voor zijn rekening onder de korf tegen zijn even lange evenknie aan Tempo zijde.

  We slikken een simpele omdraaibal maar wederom komen we snel langszij als dit keer een fraai combinatie in het vak wordt afgerond door Otje. Wel is het zo dat we wat moeite hebben met de aanvallende rebound en we daardoor te vaak blijven hangen op 1 schots aanvallen.

  Ach als we dan 1 schot nodig hebben om te scoren is dat alleen maar beter maar dat zit er even niet in.

  Een vrije dame met een slimme vrije bal voor de 2-3 achterstand maar ook nu trekken we dit weer gelijk als Bonno inmiddels zijn 2e van de middag binnentikt.

  Overigens was Sanne er nog niet bij door een bovenbeenblessure maar we gaan er vanuit dat ze volgende week van de partij zal zijn om haar seizoen ook van start te laten gaan.

  Tempo versnelt naar 3-5 vanuit ons oogpunt maar we laten niet los en een aanvoerder zal een aanvoerder niet zijn als hij eigenhandig twee puntgave treffers toevoegt aan zijn totaal en daardoor 5-5 na een kleine 22 minuten waarbij Bon er 4 heeft gemaakt. Zoiets van “gun de anderen ook wat” haha.

  Verdedigend was het op zich wel ok maar soms gaat het iets te gemakkelijk als we teveel ruimte weggeven en nog net niet de rode loper uitleggen bij een simpele doorloop bal voor de 5-6.  Wat wel erg prettig is, is het feit dat we ieder keer een antwoord hebben op de achterstand want nauwelijks een minuut later is het Jeanine die scoort als wij dit keer een ingenieuze vrije bal blijkbaar hebben ingestudeerd.

  We naderen de rust en helaas “pakken” we toch nog twee tegendoelpunten die voorkomen hadden kunnen worden en ook vlak na het startsignaal van de 2e helft moeten wij toekijken hoe de stand inmiddels op -3 is gekomen.

  Dan maar een rondje om het veld lopen en verdomd dat schijnt een beetje te helpen als Otje raak stipt met de 7-9 achterstand nog wel op het bord.

  De ploeg vecht zich terug in de wedstrijd en wil zich zeker bij voorbaat  niet neerleggen bij een nederlaag tegen Tempo 2. Op dat moment komen dan de kleine grootheden binnen de selectie tot leven.

  Een pittige paar maanden heeft ze achter de rug en nog is het niet al te makkelijk maar dan is het top om te zien dat de korfbal een uitgelezen plek is om je gedachten opzij te zetten.  Twee treffers voor Dad zorgen er zo voor dat Michelle gelijk op het scoreformulier terecht komt en zodoende ook nog eens de stand in evenwicht brengt met 9-9.

  We hebben dan een periode van 5 a 7 minuten waarin we de overhand hebben en je wacht op een 1e voorsprong van onze kanjers. De bal wil echter niet vallen en een duister gevoel bekruipt mij ineens en dat dateert van 7 september vorig jaar, op een haar na dus 12 maanden geleden en dan circa 50 meter verder op een ander veld van Tempo. Uit het verslag van toen.

  De 2e helft is vervolgens 3:16 oud als Michelle de ploeg weer op een voorsprong brengt en voor de fanatieke supporterscurve gaan we er eens goed voor zitten.

  Tegelijkertijd draai ik het blaadje waarop de krabbels staan ook om daar nog de nodige mooie treffers en acties te noteren maar helaas blijft deze nagenoeg bladzijde maagdelijk wit / leeg.

  In de 1e 10 minuten hadden wij Tempo flink pijn kunnen doen maar 2 x een 100% doorloop missen en nauwelijks kunnen afdrukken door de passing o.a. komen we niet los en gooien we – uiteraard onbedoeld – Tempo een reddingsboei toe.

  Wij zijn dan niet goed op schot, de thuisploeg maakt er helemaal een potje van om ruim 10 minuten helemaal niet te scoren. Helaas komen die afschuwelijke wetten dan weer naar voren “als je niet scoort bla bla bla”.

  Het is bijna scary maar zie de minieme verschillen want de eindstand toen was 9-13 en nu zou het uiteindelijk 9-14 worden.

  Echt verdomd jammer dat we niet de kracht vonden of het geluk hadden om door te drukken want in de laatste 10 minuten ketsten er zeker nog 5 treffers op de rand af richting veld i.p.v. in de korf. Het algemene gevoel is dat er zeker meer in had gezeten en dat het achteraf toch een onnodige nederlaag was geworden.

  Na de pot haalden Hugo en Peter de goede punten uit deze pot die er ook legio aanwezig en dan gaan we er vanuit dat we het scenario van vorig jaar dan ook gaan volgen want ook toen was de 2e tegenstander Rohda uit Amsterdam en dat werd een dikke overwinning.

  De kop is eraf en helaas zat er allround te weinig gif in om dodelijk toe te slaan maar de 1e tekenen zijn zeker aanwezig om met deze groep genoeg punten binnen te slepen…we tellen af naar de 12e september voor matchday nummer 2….. We trust in this group

  Eric Plugge

  Treffers van Bonno (4), Michelle en Otje (2) en Jeanine (1)

  We gaan van start