• Meervogels 1 overklast Rohda

  De 2e wedstrijd van het vlaggenschip van Meervogels was een feit en het was in de korfbalwereld wel aangekomen dat vorige week hoogvlieger Tempo was verslagen. Menig medium schonk hier namelijk aandacht aan.

   

  In het laatste gepubliceerde gedeelte was Rick “ondervraagd” en de kop bij dit verhaal was “dames moeten meer scoren”. Hmmm ja het is altijd maar de vraag hoe dit wordt opgepakt maar een interview mag nooit als verrassing zijn dus binnen de ploeg al besproken denken we zo.

   

  Goed, waren wij dus zo goed vorige week of liet Tempo steken vallen…het was afwachten of de focus net zo scherp aanwezig was – een van de punten waar Rick vooraf ook benieuwd naar was. “Rohda zal zich in het begin nog wel vastbijten maar dan moet de klasse bij ons toch de overhand nemen” gaf El Jeffe vooraf aan.

   

  We starten prima als Renske begint met een vrije bal die binnen valt en waarbij ze gelijk maar haar 2e scoort vanuit het centrum en in 1 vloeiende beweging, hoppa we kunnen maar gelijk laten zien dat we er zijn.

   

  Rohda mist een stip die nog net niet land op het jeu de boules veld 62 meter verder dus gewaarschuwd. Desondanks valt de 2-1 (vlak nadat Thom wel een blokkie weggeeft) maar dat is slechts een doekje tegen het bloeden voor de Amsterdammers.

   

  We oogden in het begin wellicht iets slordig in de passing, met de afronding was niets mis. Eline met een vrije bal en Renske vanuit de hoek en de zelf gecreëerde vrijheid voor de 4-1 waarbij alle treffers bij ons worden gemaakt door de dames. Een opmerking hiervoor gezien het interview “dames moeten meer scoren” is makkelijk gemaakt maar licht gniffelend zien we aan beide kanten van het veld hier de humor wel van in.

   

  De 2e stip van Rohda gaat ook mis maar deze daalt op de racebaan verderop in het veld dus een lichte verbetering is merkbaar. We denderen door en gelukkig weten de heren nu ook mee te scoren – deze kon je ook verwachten – als Danny zuiver is en dan laat Mike ook van zich horen als hij even een seconde nadenkt en tot de conclusie komt dat zijn tegenstander echt niet gaat verdedigen…onder het motto “dan moet je het zelf maar weten” valt de 6-1 en wordt Rohda in de beginfase overlopen.

   

  Een gewond dier moet je dan wel voor oppassen wat ook blijkt als er twee tegentreffers vallen maar Thom weet vanuit het achterveld de comeback te pareren als we na een slordige 21 minuten op een 7-3 voorsprong zijn aanbeland.

   

  Pien en Anine werken zich in de aanval een slag in de rondte en stellen deze keer Mike en Thom in staat om de verdediging van Rohda uit elkaar te splijten waarbij jongeheer Roos de 8-3 voor zijn rekening neemt.  Een vrije bal tegen voor de 8-4 en de slotfase breekt inmiddels wel aan.

   

  We missen een stip op een vreemde manier althans qua uitvoering maar het verhaal daarachter moeten we nog wel achterhalen.

   

  Beide ploegen zijn nog 1x succesvol waarbij Renske uit de draai nog maar eens koelbloedig afwerkt en we zodoende gaan rusten met een geruststellende 9-5 voorsprong.

   

  Zo zie je dan maar hoe de “gemiddelde supporter” naar een wedstrijd kijkt en hoe de staf dit ervaart. Rick was na de wedstrijd namelijk niet echt happy – zachtjes uitgedrukt – met de laatste periode van de 1e helft die in zijn ogen een stuk concentratie verlies liet zien. Ja de stand zegt uiteraard niet alles maar de ploeg wist waar het nog aan schortte dan.

   

  Nou dat de boodschap niet tegen dovenmansoren was gezegd bleek wel uit de 1e minuten van de 2e helft. Was Rohda al in de 1e helft wat tureluurs geworden, de 1e periode van de 2e helft hielp daar niet echt in mee.

   

  Pien doet haar kunstje van de vrije bal lijn, Anine is de 3e dame die op het scoreformulier  verschijnt met een zuiver schot, Thom met een one hander stip en Danny stipt ook lekker mee als de Amsterdammers niet weten wat er net gebeurde.

   

  Een blik naar de stand en het is duidelijk dat de wedstrijd gespeeld is en we de 2e helft furieus zijn begonnen getuige de 13-5 stand na ruim 7 minuten spelen naar de andere korf toe.

   

  Het is nog geen tijd voor circus acts maar waarschijnlijk was er een periode in de 2e helft afgesproken waarbij we alleen one-handers mochten zien. Rohda maakt er zo een maar Tariq en Thom weten dat kunstje ook uit te voeren.

   

  Vooral de laatste was fraai en 1 uit de oude doos waarmee de aanvoerder zijn faam maakt. Vanuit de zijkant sprintend naar binnen en op tijd de lucht in voor de afwerking. Ja de TGV doet zijn naam als Thom’s Grote Versnelling eer aan als hij het station weer verliet voor de 15-6.

   

  Een stip tegen en ook de 2e inmiddels van Anine zorgen ervoor dat we achterover leunend de laatste periode van deze wedstrijd kunnen aanschouwen en afwachten wat de ploeg nog in petto heeft of dat men het wel welletjes vond.

   

  Nou de woorden in de rust kwamen nog wel even naar boven want er werd vol gas gegeven naar het einde toe. Thom heeft besloten zijn linkerhand maar thuis te laten als met rechts – uiteraard one hand – de stand naar 17-8 wordt getild.

   

  Danny halverwege de 2e helft voor de 18-8 waarbij er dus een 10 punten marge wordt geopend. Het klassenverschil – in toch wel de op een na hoogste klasse van het veldkorfbal – was navenant om te zien maar daarom niet minder verdiend.

   

  We worden zelf nog een keer het bos in gestuurd bij de 18-9 maar dat leidde enkel tot meer vuur als we het slotakkoord aanheffen. Thom stipt nog een keer en maakt zo zijn quintet (5) vol waarbij de heren van de tegenstander duidelijk laten merken dat ze het met de leiding niet eens waren. De heren Schaap en Dikkeboom waren hier echter niet van onder de indruk en vormden een prima combinatie in de communicatie onderling en de uitleg naar de spelers toe.

   

  Renske nog maar eens voor een vrije bal en daar mag ook een streep door haar aantal treffers want de vier streepjes horizontaal worden afgewerkt met een diagonale als zij ook aan de 5 komt vandaag.

   

  De laatste minuten wordt het talrijke publiek nog getrakteerd om fraaie korfbaalstaaltjes. Bas is ingevallen valt als een Duracell konijn de verdediging van Rohda lastig. Inspringend, luidruchtig aangevend dat dit niet de slimste keuze was om vervolgens terug te sprinten en op een wonderlijke manier toch de bal in zijn handen krijgen, hilarisch.

   

  Ook Jeanine, Lars O, Michelle komen het veld nog in om mee te delen in de naderende duidelijk overwinning waarbij Bastiaan toch ook even besloot op het scoreformulier te komen met zijn treffer van de dag.

   

  De ploeg doet echt aan klantenbinding in de 2e helft als Mike en Thom de verdediging helemaal uiteenrijten en waarbij Mike afwerkt en waarbij het publiek duidelijk zijn waardering laat zien door het applaus.

   

  Het applaus kon echter verder gaan als Thom en Renske worden bedankt met een publiekswissel aangezien ze beiden goed waren voor 5 treffers. Natuurlijk kan je dit niet doen zonder je teammaatjes maar deze keer mogen ze wel onder handgeklap naar binnen worden gehaald.

   

  De eindstand komt daarmee op een indrukwekkende 22-9 waarbij de vraag aan het begin van het verslag wel wordt beantwoord “wij waren vorige week goed”.

   

  Met 4 uit 2 zijn we in ieder geval goed begonnen in de hoofdklasse veld korfbal en is het met ontzettend groot vertrouwen dat we volgende week afreizen naar Fiks alwaar Rick zijn oude werkgever zal bestrijden. Beide ploegen zijn uit de startblokken geschoten met 4 punten dus de 1e topper van het prille seizoen staat op het programma dus als u niets te doen heeft zou ik zeker richting sleutelstad gaan op de 19e.

   

   

  Eric Plugge

   

  p.s. 1e wat Rick vroeg was “hoeveel dames doelpunten” è … Euh 9 Rick NEGEN. Hij lachte zich een ongeluk.

   

  Treffers van: Renske Captijn en Thom Weidmann (5), Danny Schulting en Mike Roos (3), Anine Kerrebijn en Eline van Lomwel (2), Tariq de Wit en Bastiaan Overwater (1)

   

   

  Fraaie 1 -2 tussen Tariq en Mike