• Nadat de 1e wedstrijden van het veldseizoen een overwinning (DES) en een nederlaag (KVS) opleverden was het tijd om in een tijdsbestek van 4 dagen twee wedstrijden op het eigen veld af te werken.

   

  Eerst doordeweeks tegen Velocitas (i.v.m. Corona perikelen bij de tegenstander moest deze post verschoven worden) en op de zaterdag tegen Valto. Een absolute noodzaak om de punten in huis te houden om zodoende mee te draaien om de bovenste plekken.

   

  Dinsdag 22 september MV 3 - Velocitas

  De ploeg van Ronald en Maurice begint fel en neemt gedecideerd een snelle 3-0 voorsprong. Het is duidelijk dat Meervogels 3 feller is in de duels en de boventoon voert in deze midweekse ontmoeting tegen Velocitas.

   

  Vanaf de kant wordt duidelijk aangegeven dat de ploeg het overwicht moet uitdrukken in meerdere treffers om jezelf te belonen maar helaas wordt het verschil niet snel groter. Via 5-2 gaan we rusten met een 7-3 voorsprong , een ietwat geruststellende voorsprong maar nog geen reden om de vlag uit te hangen.

   

  Het wordt vervolgens een 2e helft waar we in 1e instantie Velocitas twee treffers zien maken en zelfs aanhaakt tot aan 8-7.

   

  Het is iets in de ploeg dat op sommige momenten te flegmatiek oogt waardoor de tegenstander nog het gevoel heeft dat er een kans is om een puntje weg te halen uit Zoetermeer.

   

  Gelukkig is de ploeg alert genoeg om het gevaar te ondervangen waardoor in de slotfase wel het verschil wordt gemaakt wat er de gehele wedstrijd al in zit. De overwinning met 13-8 is een dik verdiende maar dan moet de focus wel gedurende 100% van de pot aanwezig zijn anders krijg je het tegen iedere tegenstander moeilijk.

   

  Deze 2 punten werden in ieder geval bijgeschreven en rustig toeleven naar de wedstrijd tegen Valto een paar dagen later.

   

  Zaterdag 26 september MV 3 – Valto

  Met een stralend zonnetje  - en dan bedoelen we niet de strakke koppies van de trainers – werd de 2e thuispot van het nog prille seizoen aangevangen. Esther was helaas afwezig maar Estelle een goede stand-in.

   

  MV 3 is een mooie mix van ervaring – de S3 /wedstrijd spelers die al een tijdje de ruggengraat vormt van de ploeg, tezamen met het nodige nieuwe bloed dat ook dit jaar weer is overgekomen van de A jeugd.

   

  Zet daar een paar trainers bij die de ploeg op de juiste manier weet te raken en je hebt warempel een mix die voortvarend van start gaat in deze pot.

   

  Duncan met een omdraaibal, Lianne met een quick release, Chiara met een vrije bal, Quinten met een stip en nog een keer haar van Sverige en je staat “zomaar” na een kleine 10 minuten met 5-0 voor.

   

  Was dit onverdiend?  Nee zeker niet, het spel van de onzen was goed verzorgd en Valto kon het tempo niet bijbenen en moest alle zeilen bijzetten om de pot niet vroegtijdig uit handen te laten glippen.

   

  Voor de Westlanders – toch wat weersomstandigheden gewend – kwam de regen vervolgens met bakken uit de hemel zetten en dat schijnt hun toch wat beter af te gaan dan ons.

   

  Of het echt aan het weer lag weten we niet maar frappant genoeg was juist in deze natte periode Valto even de baas en produceerde zo een trio aan treffers waardoor de stand op 5-3 kwam.

   

  In de eindfase – en nadat de plu’s weer konden worden opgeborgen – was het dan toch weer MV 3 dat de boventoon voerde en kwam de ruststand op 8-5 met onder andere een mooie treffer van Koen.

   

  In tegenstelling tot dinsdag kwamen wij nu wel goed uit de startblokken getuige de 9-5 van Duncan maar verslapte de ploeg vervolgens op een niet te begrijpen wijze.

   

  Valto verhoogde het tempo en kwam, zonder uitzonderlijk goed te spelen, weer op 9-7 en was het gevoel daar dat de echte aansluitingstreffer niet lang op zich zou laten wachten.

   

  We “overleven” de oranje storm en nemen gelukkig halverwege de 2e helft de regie weer over en lopen uit naar 14-9 met enkele fraaie treffers van Lianne, Quinten  en Chiara.

   

  Valto weet in de 2e periode van de 2e helft nog 1x te scoren maar ze hebben geen antwoord op de storm die vervolgens over hun heen raast.

   

  Net zoals dinsdag – zie toch wel overeenkomsten – is de “aan” knop flink ingedrukt en valt de ene na de andere prachtige treffer te noteren waarbij Koen en Tim ook nog o.a. in de scoreboeken verschijnen.

   

  Hoofdact is echter de accuratesse van Lianne. Uiteindelijk tellen wij minimaal 6 (waren even de plu’s halen dus iets gemist) maar wellicht 7 treffers van de kleine felle Van Zweden die daardoor mede verantwoordelijk is dat het applaus na de 20-10 !!! overwinning dik en dik verdiend is te noemen.

   

  Samenvattend

  Rode draden in deze 2 wedstrijden zijn het goede en geconcentreerde begin van de ploeg en het meer dan sterke laatste kwart. Niet dat het in de tussenliggende periode het niet goed is maar het kan soms verslappen.

   

  Als de goede dingen worden behouden en de aandachtpuntjes worden bijgewerkt kan het nog een heel mooi seizoen gaan worden. Koploper KVS verliest ook het 1e puntje dus ook daar goed zaken.

   

  Nog 10 potjes te gaan en waarom niet, de klasse is zeker aanwezig….op naar ODO.

   

  Een anonieme supporter