• En dan zegt Rutte dat er vanaf dinsdag 29 september 2020 vanaf 18:00 geen publiek meer bij de wedstrijden aanwezig mogen zijn.

  Dan is het ook nog eens zo dat we Avanti welwillend zijn geweest om de wedstrijd om waarschijnlijk erg valide redenen te verschuiven maar zo is het wel erg wrang dat je eigen aanhang er niet bij kan zijn laat staan de inkomsten die je mist bij een derby met het weer wat we zaterdag hadden, zucht en doorrrrrrrrrrrrrr.

  Op personeelsvlak was Rick er niet bij dus tegen Avanti werd de scepter gezwaaid door Peter en Hugo.

  Om de supporters toch de kans te geven hun ploeg aan te moedigen waren Kelly en Daphne bezig geweest om de livestream up and running te krijgen en inderdaad dit lukte zodat uiteindelijk 100 mensen op afstand konden meekijken, geweldig gedaan meiden.

  Uw correspondent mocht ook het terrein uiteraard niet bezoeken dus dan zijn we inventief maar komen we niet binnen de hekken van het terrein want je moet niet willen dat je ineens gecontroleerd wordt en een togenhoge boete krijgt.

  MV1 begint met de meeste kansen in de 1e minuten waarbij Bas / Renske en Danny ons op voorsprong kon brengen maar de scherpte was er nog even niet. Avanti vindt vervolgens wel een gaatje in onze 1e  ijzersterke verdediging maar Marisha is snel ter plekke om dat vlekje weg te werken.

  De sterke dames van Avanti zorgen dat ze de centimeters die ze krijgen benutten en twee minuten later staat het 1-3 waarbij het duidelijk is dat 60 minuten lang scherp verdedigen het devies moet zijn willen we de koploper een pootje lichten.

  We komen een tijdje aanvallend niet tot schot maar gelukkig weten de gasten er ook geen raad mee waardoor er 5 minuten lang geen treffer valt. Bas sprint vervolgens naar binnen en werkt prima af voor onze 2e echter 27 tellen later was het de 4e damesgoal !!! bij Avanti die de stand weer op -2 brengt.

  Het was duidelijk dat we een zware kluif hadden aan de buren maar die taak was in deze periode van de 1e helft, de beste van de wedstrijd,  dan toch aan de onzen besteed.

  Met goed verzorgd, maar vooral geduldig spel zochten we de vrije speler die werd gevonden in Anine die meer dan fraai vanuit het achterland de stand op 3-4 bracht en als vakmaatje Mike 30 seconden later ook op scherp staat dan komen we na 10 minuten weer langszij en weet ook Avanti dat ze de punten niet zomaar meenemen.

  Twee treffers later eerlijk verdeeld (Danny die van ons) blijft het scorebord een gelijke stand aangeven maar lopen we daarna in 30 seconden weg van de blauwhemden door Thom en wederom Anine.  De ploeg speelt met vertrouwen, kon in het hoge tempo meegaan en was halverwege de 1e helft de bovenliggende partij met een 7-5 voorsprong.

  Nu kan je natuurlijk tegen treffers aanlopen maar om er nu 5 tegen te krijgen in 5 minuten tijd is teveel van het goede…redenen?  Een accurate tegenstander, zelf mis je de vrije ballen die de afgelopen wedstrijden zo goed liepen en eigenlijk niet veel meer.

  Feit was wel dat je je moest herstellen en snel ook want zo goed en gedegen terugkomen als bij FIKS lukt niet makkelijk een 2e keer. Gelukkig stopt Danny de regen aan tegendoelpunten met de 8e van ons en nog 10 minuten te gaan in de 1e periode.

  We krijgen echter weinig ademruimte van de gasten en in de tegenaanval slikken we de 11e. Erg zuiver en vaak in het 3e of 4e schot de treffer en wij net een of twee aanvallen verder en dan is 3 verschil te verwachten.

  Mike nog met een mooie uit het centrum en Avanti voor het slotakkoord zorgen voor de 9-12 ruststand. Er had zeker meer in gezeten maar dat gevoel moet vooral bij de ploeg aanwezig zijn en niet alleen bij de entourage rondom het veld.

  We beginnen (althans de ploeg) in de 2e helft allereerst met een gigantische hoosbui maar daar houden wij waarschijnlijk van want het zorgt binnen 2 minuten voor de 10-12 door Bas en we zijn weer op 2 punten beland en dat dan langzaam aangrijpen om Avanti binnen te halen.

  Helaas bleek die droom snel uiteen te spatten want ondanks het feit dat Avanti veel randballen zag wegglippen kregen ze het vizier wel op scherp, maar niet voordat wij een aantal fraaie kansen lieten liggen om op 11-12 te komen en zodoende liepen ze vervolgens zomaar weer uit na een verschil van 5 (10-15) . De 1e 10 minuten van de 2e helft waren inmiddels voorbij.

  Ondanks de verwoede pogingen van de keihard werkende 8 in het veld werd het gat niet meer gedicht.

  Er kwamen nog wat wissels – bij de 1 riep Hugo wel 6x naar de leidsman die dit niet hoorde, en dan verhef je je stem om je kenbaar te maken. Dit leidde tot een erg overdreven reactie van een van de scheidsrechters die op een pedante manier voor Hugo kwam staan en luidruchtig zijn stempel wilde drukken met de woorden “moet je hem hebben dan of niet” duidend op een naderende gele kaart. Paste geheel niet in de wedstrijd en enigszins …(vul maar in).

  Helaas waren de wissels geen garantie dat je de wedstrijd nog zou omdraaien maar hadden we wel wat extra motivatie gevonden om de stand zodanig op het scorebord te brengen dat recht zou doen aan de krachtsverhoudingen.

  Mike en Thom zorgen voor de 2 treffers die ons bij 12-16 brengen en Wendy, Eline en Bas maken in de slotfase ook nog de nodige fraaie treffers maar omdat ook Avanti 2x scoorde was  uiteindelijk de zege voor Avanti met 15-18 daar.

  Ja dan druip je, en dat kwam ook door de regen hoor want dat was echt geen pretje meer, af met een nederlaag die met -3 dus uiteindelijk neerkwam op een paar belangrijke spelbepalende dingen.

  Stuk of 2 a 3 vrije ballen raak (vandaag ik meen 0%) en wat meer sluiten in begin en 1 a 2 stippen in plaats van 45 vrije ballen en dan is het allemaal toch wat anders.

  Scorebord journalistiek is het dan een beetje en de zege was nu ook weer niet helemaal onverdiend maar Avanti deed nu eenmaal de juiste dingen op de juiste tijd en dan loop je er achteraan.

  Haal je dan nog ergens lichtpunten uit? Jazeker wel want je wint 2 potten en tegen koplopers Fiks / Avanti heb je delen de wedstrijd in handen, kom je terug in de wedstrijd en verlies je op ongelukkige wijze. OK met 8 uit 4 had het teveel van het goede geweest maar zaterdag zal er tegen Delta weer een getergde ploeg staan dat op zoek gaat naar de 3e overwinning.

  Alle vertrouwen erin dat dit gaat lukken, of daar een verslag van komt is echter twijfelachtig want SD veld in toch wel wat hermetischer afgesloten dus kijk vooral ook naar de livestream die ongetwijfeld weer online gaat komen.

  Eric Plugge

  Treffers van : Bas en Mike (3), Danny, Thom en Anine (2), Eline, Wendy en Marisha (1)