• MV 1 kansloos in Wormer tegen GG

  Nadat we eindelijk uit Amsterdam waren vertrokken - na tig wegafzettingen - was het op weg naar Wormer.

  Even voor 17.30 aangekomen maar de wedstrijd was al begonnen. Door de Corona coördinator verwezen naar een afgezette plek op de tribune  - erg bedankt beste collega’s van Groen Geel om de pers te verwelkomen op jullie terrein - maar tijdens het uitpakken viel de 1e  treffer van de thuisploeg.

  De ploeg van Rick ,weer terug op de bank, was gehavend door de afwezigheid van Mike (ziek) en Danny (geblesseerd) waardoor Lars Ottevanger doodschoof van S2.

  Het verschil in de beginfase was tussen beide ploegen was groter dan voorheen was gedacht en gehoopt. Pas na de 5e treffer van GG konden we iets terugdoen door onze 1e  van Tariq maar de 5-1 in ons nadeel wordt al snel verdubbeld als we na 15 minuten met 10-2 achter komen, de 2e van Renske (VB).

  De ploeg probeert het tij snel te keren maar het is snel duidelijk als de 1e  helft zijn einde nadert dat een comeback als tegen Fiks er niet in zit voorlopig.

  De 8 strijders zitten even op een dood spoor maar dan toch is daar het 1e sprankje hoop als Lars, Anine en Bas met 3e korte kansen de stand op 10-5 achter brengen.Het is met name dus het gebied rondom de korf (meter of 3) waar de kansen liggen. Snel wegtrekken op tijd strak passen en afwerken.

  Helaas werkt dit medicijn kortdurig en zien we de ploeg van Daniël Harmzen snel aan de horizon verdwijnen.

  We scoren nog via een vrije bal van Eline maar gaan rusten met een achterstand die weinig hoop zal bieden op iets anders dan de stand dragelijk maken ( -12).

  In de 2e helft is het meest opmerkelijke feit gelegen in de 1e  9 ½ minuut waarin niet gescoord wordt. GG scoort als 1e  en pas in 13e minuut is Anine voor het ogen van de onzen die onze 7e  treffer aantekent.

  De thuisploeg is duidelijk een flinke maat (of  2) te groot vandaag en haalt de eindstreep met 24 treffers. Wij zetten daar 9 tegenover (Wendy die inviel nog 1x en Bas met de laatste).

  De prachtige zege tegen Tempo in ons achterhoofd, de overtuigende winst tegen Rohda en Delta ook en ook de nipte nederlagen tegen Avanti en Fiks, dat moet voer genoeg zijn om de laatste pot van de heen ronde tegen Swift goed af te ronden. We danken Daphne en Kelly voor het verzorgen van de livestream en volgende week op naar de 8 punten.


  Danny en Mike, beterschap en doooorrrrrr.

  Eric Plugge.

  Treffers: Anine Kerrebijn & Bastiaan Overwater  (2), Eline van Lomwel, Renske Captijn, Lars Ottevanger, Tariq de Wit en Wendy Post (1)

   

  Anine dichtbij een treffer