• Edwin Visser nieuwe trainer selectie Meervogels

    Met trots kunnen wij aangeven dat Z.K.V De Meervogels met ingang van het seizoen 2021-2022 Edwin Visser heeft aangetrokken als hoofdcoach van de selectie.

    Edwin Visser is woonachtig in Zoetermeer, vader van 2 kinderen en begon als speler bij Tempo uit Alphen a/d Rijn en moest al vroeg in zijn spelersloopbaan stoppen door blessureleed. Edwin heeft zich vervolgens toegelegd op het trainersvak.

    Zo kwamen Nieuwerkerk S2, A1, Avanti en IJsselvogels op zijn pad om vervolgens zijn weg te vervolgen in Kamerik bij de plaatselijke SDO.  De Meervogels heeft nog goede en minder goede herinneringen aan de trip richting Utrecht alwaar de oranjehemden huisvesten. Vooral het fanatisme van de lokale supportersvereniging staat nog vers in het geheugen.

    Een kleine intro op persoonsniveau (leeftijd, getrouwd / verliefd etc, wat je kwijt wil!!

    Mijn naam is dus Edwin Visser, 41 jaar en woonachtig in Zoetermeer. Ik ben getrouwd met Catja en vader van Justin en Kyra. Mijn dochter korfbalt sinds vorig jaar maart bij de Meervogels in de E. In het dagelijks leven werk ik als docent lichamelijk opvoeding op een middelbare school in Wassenaar. Ik kom uit een korfbalgezin. Bij Tempo heb ik alle jeugdteams doorlopen en training gegeven, en een aantal jaren in het eerste team gespeeld. Op mijn 24ste heb ik een klein uitstapje gemaakt naar Nieuwerkerk. Helaas kwam door een rugblessure al snel een einde aan dit avontuur. Wel ben ik blijven plakken bij Nieuwerkerk en heb daar de kans gekregen om het trainersvak in te gaan.

    Verder heb ik mijn KT4 opleiding bij de KNKV vorig jaar afgerond.  Mijn visie op korfbal en ambitie past bij die van  De Meervogels heb ik het idee en we kijken dan ook beiden uit naar de  samenwerking.

    Wat typeert jou als trainer?

    Ik ben van nature een enthousiaste en gemotiveerde trainer, met oog voor sociale processen die zich afspelen binnen een selectie en verenging. Door het aanbieden van uitdagende trainingen probeer ik mijn spelers te laten nadenken over het korfbalspel, zodat ze zich als individu en als team kunnen ontwikkelen binnen hun gestelde doelen. Plezier staat voorop. Ik ben gevoelig voor sfeer en zie dit als ingrediënt voor een goede samenwerking en te behalen resultaten.

    Wat is je binding met Meervogels?

    In het verleden heb ik af en toe thuis wedstrijden bezocht van de Meervogels in de weekenden dat ik zelf niet onderweg was met mijn club. In het seizoen 2019 – 2020 heb ik met SDO Kamerik 2x tegen de Meervogels gespeeld. Sinds vorig seizoen ben ik vaker te vinden bij de club omdat mijn dochter hier is gaan spelen. Afgelopen maanden heb ik 2x een gasttraining verzorgen aan de jeugd.

    Waarom is je keuze gevallen op Meervogels?

    Een aantal jaren kijk ik met de nodige interesse naar de ontwikkelingen van de Meervogels. De club acteert al jaren op een hoog niveau, wat past bij mijn ambitie als trainer, en heeft in het verleden mooie resultaten neergezet. Na een aantal leuke gesprekken met de technische commissie en spelers uit de selectie was de keuze snel gemaakt. En dan te bedenken dat ik op de fiets naar het veld kan en lopend naar de zaal! Ik heb er erg veel zin in!

    Wat vind je belangrijk in een selectie in het algemeen en in een korfbalvereniging in het bijzonder als het gaat om beleving , sfeer etc ?

    Ik ben van mening dat een positieve sfeer binnen de selectie, waarbij spelers en staf open staan voor feedback en kritiek, complimenten worden gegeven en ook belangstelling getoond wordt in een ander, bijdragen aan een gezond sportklimaat. Dit werkt door binnen je vereniging. Plezier maken en uitstralen zijn hierbij essentieel.  

    Met welke verwachtingen ga je het seizoen 2021-2022 in ?

    Mijn verwachting is dat de selectie van de Meervogels zich verder kan ontwikkelen. Een groot deel van de spelers zit qua leeftijd in de bloei van hun korfbal carrière. Aangevuld met een aantal jonge talentvolle spelers, denk ik dat de groep nog flinke stappen kan maken.

    Wat weten de meeste mensen niet over je maar vind je wel leuk om te vertellen?

    Tja, als je meer over mij te weten wilt komen, dan stel ik voor om een keer een praatje te komen maken. Daar ben ik namelijk zeker voor in. Dat kan over korfbal zijn, maar natuurlijk ook over andere dingen.

    De huidige trainer (red: Rick Nell) konden wij in de nacht wakker maken voor een broodje frikandel en een broodje haring. Wat is jouw guilty pleasure in de nacht?

    Doe mij maar een skipiste, net geprepareerd, waarbij ik de eerste ben die naar beneden mag gaan.

     

    Met deze sportieve uitdaging nog op het netvlies hebben wij een 1e indruk van Edwin gekregen en wensen wij hem en zijn staf uiteraard een erg fijne en succesvolle periode toe bij Meervogels.

    Eric Plugge

     

    Of beiden foto’s zien wij Edwin actief als trainer van SDO