• Meervogels 2 vind zijn Weg op karakter langs Rohda

  Na de klinkende zege in Oldeholtpade was MV2 tegen Rohda favoriet volgens de insiders. Ja dat baseer je dan op de vorm van je eigen team en de overwinningen in de laatste jaren tegen de geel zwarten (steeds thuis in een 2e competitieronde en gek genoeg door Covid niet in de gelegenheid Amsterdam te bezoeken) maar meer ook niet want ploegen kunnen van jaar tot jaar nu eenmaal flink wisselen van samenstelling.

  Vandaag Otje en Michelle op de bank en ten opzichte van vorige week zijn Milou en Duncan de basisspelers. Rond 14.00 fluit scheidsrechter Peters in en wordt de zoektocht geopend naar de punten 3 en het liefst ook 4.

  Dan zoek je de definitie “droomstart” op maar de Dikke van Dale zal voortaan verwijzen naar 18 september 2021 op het Vernedesportpark als Lars van der Weg na zegge en schrijven 9 tellen via een omdraaibal vanuit het achterveld de korf weet te vinden. Het zou de opmaat vormen voor een opmerkelijk streak aan treffers

  Nu weet Lars wanneer en waar hij scoort maar denk niet dat hij zo 1,2,3 een snellere kan opnoemen.

  Goed we gaan door want nog 59.51 te spelen. We missen een stip maar dat verteren we goed als Daphne vanaf de zijkant toch gelijk de 2e aantekenen kan.

  Het gaat rap in de beginfase want ook Marisha haar vizier staat op scherp als haar 1e schot van de zijkant doel treft en zo lijkt het een kopie te worden van de beginfase tegen SCO.

  Zover laat Rohda het echter niet komen want die zullen ook wel gelezen hebben dat we vorige week een vliegende start maakten die de Friezen niet meer te boven kwamen.

  De 3-1 valt (stip) maar geen probleem omdat Lars (Otje op de bank dus Lars in nu ff Lars W voor de lezer) ..W dus van achter naar binnen sprint en met 1 hand een Adele hit laat herbeleven want langzaam verdwijnt de bal “rolling in the mand” en als Rohda ook geen druk geeft bij een schot van Lars (ook achterveld) dan roep je het over jezelf af hoor, geen genade.

  De klok geeft 6:52 aan en de stand 5-1 life is good in het zonnetje in Zoetermeer.

  We slikken er nog 1 ondanks flinke druk maar die kunnen we nog wel hebben zou je denken.

  Wat echter in de minuten erna zorgen baarde was de plotselinge droogte aan treffers. Natuurlijk kan niet ieder schot raak zijn maar om nu bijna 10 minuten niet te scoren is ook weer zoiets.

  Wij waren wat slordig in de passing maar omdat Rohda slordig in de schoten is blijft de stand “gewoon” op 5-2 staan.

  Plots is het een aanval alias schiettent maar wel tegen de onzen en door wat slordig verdedigen valt de 5-3 maar ook nu reageren we prima als Daphne direct de 6e binnentikt en orde hersteld.

  Als je dan echter denkt dat we er doorheen zijn gekomen heeft het flink mis. Waren wij vorige week aan de goede kant van een regen aan doelpunten , deze week moesten wij dit incasseren.

  Binnen 2 ½ minuut weet Rohda namelijk het gat te dichten en is het opeens 6-6. We laten de Amsterdammers in leven en krijgen dan het deksel op de neus.

  We verteren het goed -  dat heeft de ploeg van Peter in de laatste jaren wel onder de knie - en lopen weer uit als Lars een duel onder de paal stevig in zet en de 2e aanzet scoort (doorfluiten was goed te horen dus anders een stip).

  Lekker ook als Milou haar 1e treffer van het prille seizoen vanuit het centrum scoort en dus weer even het gaspedaal ingedrukt.

  Rohda weet echter nu wel aan te haken en voorkomt zo dat we voor het rustsignaal nog even een sprintje kunnen trekken en met 8-7 zoeken we de thee op.

  O ja, we missen ook nog wel even een stip vlak voor de rust dus die doet nog wel een beetje auw moet ik zeggen.

  Met ietwat onbevredigende blikken keren de helden van MV2 een kleine 10 minuten later uit kleedkamers terug.

  We zullen gelijk goed moeten beginnen en Marisha heeft die boodschap goed begrepen als ze een plaatje van een treffer maakt. Gelukkig laat de scheids deze wel doorgaan want in de 1e helft werd er over en weer diverse keren gefloten voor “lopen” en lag het spel weer even onnodig dood.

  Maar goed dat plaatje dan …..In de aangeef zet ze al aan om de bal retour te krijgen en in de loop werkt ze met 1 handje af , misschien wel de mooiste van de dag.

  Het was echter geen aanzet tot het uitbouwen want Rohda haakt aan en aan en aan want de 9-8 volgt en als Lars W van het achterveld de 10e scoort volgt een dubbel van Rohda en dan is het na 12:22 in de 2e periode toch maar even 10-10 en dan hebben we dus echt een wedstrijd, wellicht een nagelbijten scenario.

  Het zal dan toch uit de tenen moeten komen wat je wellicht niet gelijk zou verwachten maar het is geen simpele poule, dat weten we van 2 jaar geleden en moet je echt op de toppen van je kunnen spelen om de punten te pakken.

  Lars neemt de ploeg bij de hand om van achterveld de 11e te scoren die echt belangrijk is in deze fase. Een kleine minuut later wederom Lars met een zuivere vrije bal en weer op +2.

  Denk je dat je even rustig kan ademhalen, nee dan springt de 80 jarige Eddy R uit zijn stoel naast me en roept “Scheids bij Rohda lopen twee nummers 5 in het veld”…gelukkig weet Sjoukje hem tot rust te bedaren voordat hij veld in loopt hahaha.

  Goed de gemoederen weer tot rust gemaand kunnen we verder en de spanning neemt weer toe als Rohda de 12-11 maakt. Je knippert vervolgens even met je ogen en dan sta je twintig tellen later weer op 12-12 en de slotfase gaat inmiddels in dus onzekerheid over de afloop.

  Peter moet wat verzinnen en haalt de druk van Lars W ( zo zou hij na afloop aangeven) om naast Lars Jaimy te brengen.

  Het brengt Rohda even aan het twijfelen en die paar tellen zijn net voldoende om Jay te ruimte te geven die hij nodig heeft en vlak voor we de laatste 10 minuten in gaan is daar de 13-12.

  We onderbreken de aanval van Rohda en exact op de 20:00 teller wederom van achterveld Lars W voor de 14e treffer van de onzen.

  We zijn nog zeker niet af van de gasten als ze weer aanhaken maar de 13e zou gelukkig de laatste ademstoot zijn van de ploeg die vorige week nog goed  partij gaf tegen Tempo 2.

  Mike stipt als een dame een bal uit zijn handen tikt en een vrije bal van de vandaag onnavolgbare Lars zorgen dan voor de 16-13 voorsprong die we niet meer uit handen geven.

  Een seintje van de zijkant dat de veelscorende Lars op de rand van de magische 10 staat zorgt nog voor wat gehaaste schoten maar de teller blijft op een bijzondere 9 staan en dat is zeker niet minder lekker moeten we zeggen..oei.

  De overwinning is daar, de 4 punten zitten in de tas en dat is een prima gevoel om straks de trip te maken richting Oost – Arnhem.

  Deze pot was een pittige maar dat is ook prima te noemen want je moet af en toe even door een wat mindere periode in een potje komen die je dan toch goed afsluit.

  Al met al een geweldige start van het seizoen en Peter ging met een goed gevoel naar zijn (vrienden?weekend) toe in Hengelo, Almelo of zo waar het 1e biertje prima zou smaken.

  Over een weekje dus richting OA , een pittige uitdaging maar daar speel je ook voor, let’s go.

  Eric Plugge

  Treffers van : Lars (9), Marisha en Daphne (2), Milou, Jaimy en Mike (1)

  Fanatisme bij Milou