• Meervogels 2 weer succesvol in Friesland en 100% score

  Zo na een dikke 203,5 kilometer zetten wij de tentharingen uit op het veld van Mid Friesland. Een terrein waar honden niet toegestaan zijn dus uw correspondent ging alleen achter het stuur de ploegen aanmoedigen.

  Kom je daar aan zie je vervolgens 3 honden uitgebreid spelen en later ook nog eens 2. Ik zeg “hartelijk bedankt voor de eenduidige communicatie, NOT”.

  Ok, op naar de wedstrijd want daar komen wij tenslotte voor en klokslag 15.00 is het game on als de lokale scheidsrechter uit Drachten in fluit.

  Het tempo wordt gelijk bepaald door de thuisploeg die met een hoog tempo het Meervogels behoorlijk moeilijk maakt. Met Jaimy en Jeanine op de bank was het even zoeken maar nadat we de 1e storm uitzingen is het toch Meervogels II dat de score opende door een prachtige aanval over alle vlakken waarbij uiteindelijk Duncan aan de trekker staat voor de 0-1.

  Nog een minuut later is het Michelle die een perfecte doorloop afwerkt voor de 0-2. Of het toeval was of niet, beide aanvallen hadden wellicht geleid tot een stip als de bal niet had binnen gevallen want 2 overduidelijke overtredingen waren er aan vooraf gegaan, we zullen het nooit weten.

  In de 4e minuut volgde dan ook nog eens de 0-3 als Marisha sneaky wegloopt , haar dame in verbijstering achterlatend en waarbij Otje dat op tijd merkt en een strakke pas aflevert.

  Niet dat het helemaal onverdiend was maar het was een beetje scorebord journalistiek want het aantal schoten van de thuisploeg versus die van ons lag wel op 5 versus 1. Ok dan ben je misschien dreigender en scoor je daar een 8 voor maar als je een 8 scoort qua affectiviteit dan heeft het laatste toch de overhand.

  Het vizier staat dan vervolgende wel op scherp bij de gastheren en die sluiten dan ook aan tot 2-3.

  Een meer dan interessante beginfase waarbij na een dikke 10 minuten het evenwicht wordt hersteld, waarbij MF het hoge tempo even moet laten vieren en dan is Meervogels net een jachtluipaard dat wacht op het juiste moment om toe te slaan.

  Allereerst vanuit de hoek Lars W die een no-nonsense schot binnen werkt en dat voelt lekker na een week droog gestaan te hebben (euh hij speelde niet vorige week he, niet dat hij het vizier niet op scherp had staan haha). En wellicht ligt het aan de voornaam want Otje is vervolgens spatzuiver als hij 2x kan aanleggen (centrum en achterveld).

  Zoals al eerder aangegeven is de ploeg van Peter inmiddels toch wel gepokt en gemazeld is de OK want het is een all round ploeg aan het worden die op vele vlakken kan uitblinken. Of het nu door de sprintjes vooraf komt of niet, je moet doen waar je je goed bij voelt.

  Het gaat prima en dan niet te overenthousiast zijn door onnodig in te springen en een stip tegen te krijgen voor de 3-6.

  Je voelde wel dat Mid Friesland nu al het gevoel kreeg dat ze aan moesten haken om niet een vroegtijdig stadium op een fikse achterstand te komen. Ze zullen zeker niet alle kruit verschoten hebben in de beginfase maar toch krijgen ze tik op tik te verwerken als we de definitie “effectiviteit” tot een nog hoger niveau brengen.

  Lars W weet weer een toverbal om te zetten tot een treffer via een hotseknots actie waarbij al vallend naar achteren de bal toch doeltreffend is. Naamgenootje Ottevanger is ook zo scherp als ik weet niet wat want hij lijkt niet te kunnen missen en als Marisha dan ook nog eens een vrije bal perfect afwerkt alsof het dagelijkse kost is staat er gewoon na 16:44 een stand van 3-9 en is het publiek van MF dood en doodstil.

  Zou ik deze zin bij Nic hebben gemaakt kan je nog zeggen “dat kan ook niet anders want het dorpje Doodstil is een paar kilometer verderop” maar die houden we dan even in de achterzak.

  Het is zeker niet dat we met ongeloof naar de wedstrijd kijken want je weet dat de ploeg dit kan maar ze laten het nu al keer op keer zien en dan is het verre van toeval meer.

  Mid Friesland doet nu al een klein beetje aan damage controle maar met drie treffers – waarbij Milou wel in de tussentijd heerlijk vanuit het achterveld afwerkt – is het net iets meer dan de schade beperken en het staat met nog 8 minuten te gaan 5-10.

  We moeten echter wel blijven focussen wat we even na laten als we een onnodige stip tegen krijgen nadat we overmoedig worden in het uitverdedigen en de 6e tegentreffer valt binnen.

  Dat we er vervolgens achter komen dat Lars W vrienden heeft in Reduzum was nieuw voor ons. Dit omdat hij na twee nieuwe treffers, een heerlijk afstandsschot en een vrije bal, uitgebreid aan het zwaaien was naar het publiek…..of was dat even wat terug sarren na een wat onvriendelijke opmerking van de kant, ach het hoort erbij en allemaal binnen de perken van beide kanten.

  Feit is wel dat +6 voor staan en met nog 3 minuten te spelen is dat een heerlijke marge om richting te rust te nemen.

  Nou had de man in het grijs of de grijze man , hoe je het wil noemen maar afgefloten want de laatste minuten waren zeker niet aan ons besteed. Wat miscommunicatie in onze verdediging, een goed schot van MF en balverlies als we met een galavoorstelling willen afwerken (later werd aangegeven werd ingezet met de gedachte dat er iemand in onze rug zat) waar ook uit gescoord werd levert in 2 minuten tijd maar liefst 3 treffers op voor MF. We moeten ze zeker niet meer in de wedstrijd helpen guys want met 9-12 is het gat in de 2e helft te dichten.

  In de laatste minuut dan allebei de kanten nog gejuich als Lars W zijn moment nog heeft en waarbij een loopfout even over het hoofd wordt gezien.

  Ruststand 10 -13 dus +3 voor de onzen en gezien de gehele 1e helft mag je daar zeker niet ontevreden mee zijn, au contraire, maar als je in de 27e minuut er met 6 voor staat is het toch een heel heel kleine beetje  zuur hoe gek het ook klinkt.

  Even bijbabbelen in de rust met het thuisfront en nog een paar geïnteresseerden in Zoetermeer en dan op zoek naar wellicht de 4e overwinning wat toch echt een onverwachte gebeurtenis zou zijn maar als je de 4 potjes (nu nog 3,5) zou hebben gezien toch niet zo onverwacht en gewoonweg dik verdiend

  Marisha was wel in voor een nieuwe zege want exact na 18 seconden was het haar van Ephraïm die als een zig zag trein door de Friese verdediging gaat en lekker afwerkt. De thuisploeg haakt aan met nummer 11 maar wederom zijn we mega zuiver in de kansen die we zelf creëerden.

  Daphne weet vanuit het achterveld de korf te vinden ondanks dat ze erg op haar huid gezeten wordt en als Marisha haar 4e van de dag maakt door een zelf verdiende stip te maken is het met 11-16 heerlijk toeven aan het veld van Mid Friesland.

  Wat echter wel opvalt is dat de ploeg toch – ondanks de +5 – iets te onrustig oogt in de aanval. Iets te gemakkelijk wordt de bal verloren of te gehaast geschoten als zijnde dat er een schotklok aanwezig is.

  Dit zorgt er echter wel voor dat Mid Friesland meer kansen krijgt dan zou mogen en daar weten de zwart-roden wel raad mee. De 12e en 13e zijn dan te verteren maar als de 14-16 binnenvalt kijken we angstvallig naar het scorebord waar nog 15:06 staat en dat is iets te lang hoor.

  We raken weliswaar niet in paniek maar als een minuut later zelfs de aansluitingstreffer valt lijkt al het goede van de 46 minuten ervoor weggewist te worden.

  Er moet weer wat speciaals komen, de 6e versnelling uit de achter tas vissen en YEP dat lukt.

  Makkelijker gezegd dan gedaan maar Lars en Lars weten uit niets toch iets te fabriceren. Otje onder grote druk en Lars W weet ook zijn heer – een snelle heer die Lars W tot zijn persoonlijke missie maakte- toch een keer de loef af te steken en net op tijd wakker.

  Het is inmiddels weer 15-18 en de klok mag wel weer wat sneller gaan hoor maar er zijn er nog ‘13 te gaan.

  Inmiddels zijn Jeanine en Jay in het veld gekomen . Na de 16e van de gastheren is het laatstgenoemde die – na een time-out van Peter – stoïcijns afwerkt en een pittig jaar vorig jaar goed heeft verteerd en prima stabiel mee balt en de klasse die hij nog steeds in huis heeft keer op keer laat zien en zeker op heel belangrijke momenten, ach je bent een keer wereldkampioen geweest dus dat mag MF best weten hoor.

  Het is nog 8 minuten die we moeten afwerken en met 16-19 voor een fijne stand om mee verder te gaan.

  Even nog een schrikmoment als Marisha met een schijnbaar lichte blessure het veld verlaat – eerder in de wedstrijd liet Milou ons al schrikken toen ze het was benauwd had na een botsing met een Friese heer – maar beiden dames zijn niet aangeslagen.

  Nog ruim 4 minuten en nog maar eens gejoel van de bank en van de vele supporters uit Zoetermeer haha want Jay gooit de pot in het slot met een vrije bal , 16-20 en nu toch welk klaar mag ik hopen. De thuisploeg weet nog wel 2x te scoren maar dat is enkel voor de statistieken.

  Een paar minuten later het eindsignaal en daar is de 4e overwinning een feit.

  Een insider – naam bekend bij uw correspondent – geeft aan dat hij dit de meeste indrukwekkende 1e helft van het 2e is geweest en ik moet even nadenken en durf daar geen uitspraak over te doen.

  Feit is wel dat het inmiddels 4uur aan uitmuntend korfbal is dat de ploeg heeft laten zien. Vier overwinningen waarbij 3 uitwedstrijden waar we een paar jaar geleden toch met licht ontzag naar de poule indeling hadden gekeken.

  Nee de tegenstand is niet minder maar we zijn er meer tegen opgewassen, herkennen gevaar op tijd en pakken de momenten daar waar het moet. God het lijkt wel een interview met Michael van Gerwen….hij zou nog zeggen “wij zijn fenomenaal”

  Luitjes het is nu al de 407 kilometer waard geweest kan ik jullie zeggen. Het is zeker geen herhaling van zaken maar ook deze keer weer een indrukwekkende TEAM prestatie want ook nu waren alle 10 de spelers een meerwaarde voor de ploeg gebleken.

  Rest mij zeker nog te zeggen dat Tariq de laatste minuten nog inviel en dat is voor de breedte van selectie alleen maar heerlijk – en helaas ook noodzakelijk gezien de gebeurtenissen bij S1.

  Volgende week tegen Wageningen die inmiddels 10 uit 5 hebben, belangrijk ??? ja dat wel maar dat op zich al een grote winst te noemen.

  Thnx luitjes , was weer genieten.

  Eric Plugge

  Treffers van : Lars W(6), Marisha en Lars O(4), Jay (2), Duncan, Milou , Daphne en Michelle (1)

  Mike passed Milou aan