• Meervogels 1 verliest meer dan 2 punten in Friesland

  Na de nederlaag vorige week tegen OA – wat geen zeker geen vreemde zaak is gezien het feit dat het een League ploeg is – was het zaak om in Friesland weer aan de goede kant van de score te komen wat zeker gezien de stand op de ranglijst een mogelijkheid was.

  Thom en Eline weer fit en in de basis waar deze ronde Menno en Sanne de bank warm gingen houden, klaar als het zou moeten.

  Dit tikkende was het nou niet de bedoeling dat dit al na 2:30 het geval zou zijn. Een ijzige schreeuw aan de andere kant van het veld als Bonno meer dan akelig door zijn enkel gaat.

  Doorspelen was niet meer mogelijk en vlak voor de  rust werd Lars van der Weg gekozen als designated survivor om de lange man richting ziekenhuis te brengen. We hopen dat het meevalt – enkel is een flexibel gewricht – maar de voortekenen waren niet gunstig.

  Menno in het veld en dan vergeten we even nog gemakshalve te melden dat de Vogels een flitsende start maakten omdat een 0-2 voorsprong al op het scorebord prijkt met de groeten van Eline en Danny. Nadat MF iets teveel ruimte van ons benut voor de 1-2 was het Menno die gelijk de afstand goed inschat en zo dan gelijk in de wedstrijd kwam met de 1-3.

  Weinigen hadden kunnen voorspellen dat het vervolgens 21 minuten zou duren voordat Thom de 4e Zoetermeerse treffer zou maken via een stip.

  In de tussentijd had MF met scherp geschoten, zeker niet overklast -  verre van, maar wel dodelijk effectief in de afwerking. Dit zorgde uiteindelijk dat de schade bij rust -7 was met een ruststand van 11-4 in het voordeel van de Noorderlingen.

  Een 1e helft die rommelig was qua speloponthoud door kleine blessures etc etc was een prooi voor de thuisploeg.

  Ja, met welke goede bedoelingen kom je dan aan het begin van de 2e helft. De kopjes waren zeker niet hangende en volop pratend kwamen de onzen weer het veld op dat inmiddels aardig nat aan het worden was door de motregen die aan her doorzetten was.

  Het moet zeker gezegd dat de 1e 10 minuten van de 2e periode een ander beeld gaf en waar Meervogels goed en verzorgd korfbal liet zien en met het mes tussen de tanden MF bij tijd en wijle goed vastzette en voldoende druk uitoefende op de aanval van de Friezen.

  Na de 12-4 was het zelfs een verdiend trio aan treffers dat de wedstrijd weer wat deed balanceren. Thom, Menno en Anine waren de schutters en ik schrijf in het boekje “begint hier de wederopstanding van MV?”.

  Voordat de inkt echter droog was bleek dit helaas niet het geval en vielen de treffers aan de verkeerde kant – als je het met een MV bril op ziet - . Ondanks dat wij het tempo bepaalden en een stuk levenslustiger uit de kleedkamers waren gekomen was het toch MF die de weinige kansen die ze dan kregen benutten waardoor het weer snel een schier  onmogelijke opgave werd.

  Thom nog voor de 8e maar dat was slechts een doekje voor het bloeden gezien de rest van de 2e helft.

  Voor zover de achterstand een onprettig gevoel opleverde, was dit niets vergeleken met de onverkwikkelijke gebeurtenissen in de 18e minuut van de 2e periode.

  Een dame van MF vertoont de nodige onsportiviteit als zij gaat drinken en opeens in het veld gaat liggen voor een blessure behandeling in de hoop dat de leidsmannen af zouden fluiten. De mannen in het groen vallen voor de truc en fluiten inderdaad.

  Dit leidde tot ergernis op onze bank die blijk gaven want de ietwat onsportieve actie van de dame, vermenigvuldigt door de foute inschatting van officials.

  Nu was dat nog binnen de perken maar vervolgens bemoeide coach van MF Peter Tolsma zich ermee die de woordelijke confrontatie opzoekt met onze staf. Bastiaan probeert vervolgens de partijen te scheiden en afstand te creëren. Vervolgens grijpt Tolsma de arm beetje van Bas en geeft hem een zwieper.

  Gevolg een tweetal rode kaarten waarbij Tolsma nou niet echt de rust zelve was zoals uit de beelden bleek, goed voorbeeld.. Het zou toch erg zijn als hier straffen op zouden volgen gezien het ontstaan van het geheel.

  De wedstrijd werd geen wedstrijd meer en in de regen was het afwachten tot het eindsignaal zou klinken waarbij Lars Ottevanger nog in de slotseconde zou scoren.

  Een nederlaag met gevolgen voor de komende periode want je bent 1 of 2 spelers kwijt voor de komende week waarin Wageningen zijn opwachting zal maken op ons terrein.

  Zonde maar waar, dus deze week de wonden likken, kijken welke scherven er te lijmen zijn en met borst recht vooruit zaterdag gewoon met 8 gemotiveerde spelers aan de start, dat is zeker.

  Eric Plugge

  Treffers van: Thom (3), Menno (2), Anine, Lars O, Danny en Eline (1)

  Thom voor de 1e na rust