• Meervogels 1 ziet Wageningen zegevieren

  Vroeger bestond het imago van korfbal vaak uit de woorden “het is een mietjessport”. Of het werd in het verdom hoekje geplaatst op de zondag uitzending van Studio Sport door onze Noorse trui fetisjist Mart Smeets. Nou dat is na vorige week dan helemaal uit de wereld.

  Als je namelijk voor een doodschop bij voetbal 3 wedstrijden krijgt, wat moet je wel dan niet gedaan hebben als je 5 wedstrijden schorsing krijgt. Nou dan duw je heel lichtjes een coach weg.

  Het enigszins in de geest van de wedstrijd fluiten en het incident afdoen met een stevige verbale waarschuwing was meer op zijn plaats geweest voor beide gestraften. Nee men moest vorige week zo nodig gezag tonen met 2 rode kaarten voor een beetje duw en trekwerk.

  Dan later wel – bij het horen van de straffen – meelijwekkend aangeven dat ook de scheidsrechters het wel erg zwaar vonden. Als dat de les is voor ze dan hoop ik dat ze de volgende keer eens beter gaan beseffen wat zwaar en wat licht is.

  Enige vorm van relativiteit bij de tuchtcommissie is uiteraard ook ver te zoeken want al zou je de beste juristen ter wereld aan het werk zetten, een straf terugdraaien of seponeren staat daar al zeker niet in het woordenboek.

  Gevolg Bastiaan 5 potjes langs de kant en coach MF 4, onvoorstelbaar eigenlijk en dat er nog een wedstrijd verschil in zit maakt het helemaal lachwekkend.

  Goed dat gezegd hebbende kunnen we door naar de wedstrijd waar ook nog eens Bonno ontbreekt die met krukken en een fikse enkelkwetsuur voorlopig even van de spelerslijst afgaat.

  Lars Ottevanger aan de start en kijken wat de dag ons gaat brengen.

  We starten nog prima door de 1-0 door Renske na 41 tellen maar binnen een p..p en een zucht of scheet of wat dan ook  is het 1-4 en beseffen we dat we wel heel snel dit moeten stoppen anders is het net als in Arnhem en in Reduzum een kansloze missie.

  Helaas is de schotkracht van de Wageningers ons te machtig want pas bij 1-8 weet Renske een vrije bal te benutten voor onze 2e.

  Een dodelijk effectief spelend Wageningen is op deze zonnige zaterdag te machtig als we gaan rusten met een 5-14 achterstand.

  De schade is dan al aangericht en in de 2e helft weten we dat gat niet te dichten en lopen we uiteindelijk tegen een 8-22 nederlaag aan tegen een erg goede ploeg.

  Drie fikse dreunen heeft de ploeg van Edwin te verduren gehad de laatste weken en dat is even wennen na de 1e overwinningen.  Volgende week even wat korter in de auto als Tempo de tegenstander is.

  Deze week snel vergeten, alhoewel de positieve punten zal Edwin er echt wel uit halen al is het dat na vandaag Bastiaan er nog maar 4 hoeft te gaan en Bonno een week herstellende is.

  Eric Plugge

  Treffers van : Renske (2) , Eline, Sanne, Jaimy, Danny, Thom en Anine (1)