• MV 2 laat kans op koppositie liggen tegen Wageningen

  Goed de topper tegen Wageningen. In de wetenschap de Tempo had verloren op die dag tegen Rohda zou een overwinning een 1e plaats na 5 potjes betekenen. Meer dan je zou verwachten na 5 wedstrijden maar als je de glansrijke overwinningen zag de laatste weken dan ook weer niet onverdiend, zeker niet.

  Helaas was door de gebeurtenissen van MV 1 vorige week Lars O doorgeschoven maar dan nog zou er genoeg kwaliteit overblijven was de verwachting. Helaas Marisha ook geblesseerd dus dat is ook even flink balen.

  Strak om 14:00 het influiten en de enige twee nog ongeslagen ploegen gaan te werk.

  We komen snel op 0-1 maar door Lars W haken we snel ook weer aan. In de beginfase waren we ongelukkig met de schoten waarbij in 1 aanval er toch een stuk of 5 korte kansen waren die de afgelopen weken succesvol zouden zijn geweest.

  Ook is de duelkracht prima te noemen en zitten we er fel op. Beide ploegen hebben toch de nodige respect voor elkaar waardoor treffers in de beginfase uitbleven.

  Als er dan gescoord werd dan was het de tegenpartij eerst en wij die weer aansloten. De 1-2 wordt 2-2 door een stip van Mike en de 2-3 wordt gecounterd door een fraaie treffer vanuit het centrum door Jeanine.

  Wel zorgde onze foutenlast voor de nodige kopzorgen want we kregen maar liefst 4 stippen op rij tegen en dan kan het snel gaan. Zelf forceren wij er ook 1 maar dat is dan bij 4-7 (Jaimy).

  Dan nog meer tegenslag – hoeveel kan je hebben – als Mike een enkelblessure oploopt en als stampend op de grond met de vuisten zelf wel weet hoe laat het is. Goed Quinten schuift door vanuit S3 en geen tijd om daarover te balen.

  De ruststand is een 4-8 achterstand wat toch even wennen is want 4 treffers is meestal al de oogst na een kleine 10 minuten spelen.

  Met goede bedoelingen de kleedkamer uit maar slechts 46 tellen later slikken wij de 9e tegen en dan wordt het een up hill battle.

  Weer om en om en weer in de reactie op Wageningen. Duncan en Michelle zijn de 1e die treffers op het scorebord zetten in de 2e helft maar na 6 minuten nog steeds de marge van -4 bij een 6-10 achterstand.

  Even later weer beiden met een erbij als Jaimy stipt voor de 7-12. We hebben toch wat extra nodig willen wij er nog een wedstrijd van maken want anders blijf je erachter aan hobbelen.

  Tariq komt in het veld en wellicht is het een andere dynamiek maar we schijnen het licht gevonden te hebben, de tweede wind, een eureka moment of hoe je het ook wil noemen.

  Feit is dat je in 2 minuten tijd door Michelle en Lars (beiden stip) en ten slotte voor de goed spelende Duncan ineens op 10-12 komt, alhoewel ineens,….je werkt er wel voor.

  Maar net op dat moment maken wij wederom dezelfde fout die wij in de 1e helft ook al hadden uitgehaald. Bij het opbrengen van de bal uit de verdediging wordt een verkeerde pass gegeven naar de aanval, of de aanval let niet op. Het is om het even maar dit keer wordt het wel afgestraft en in plaats van een aanval opzetten om aan te sluiten weet Wageningen te scoren en dat is f…g. balen kan ik u zeggen.

  Tariq en Lars brengen de ploeg nog twee keer op een achterstand van -2 en weten we Wageningen bijna aan het wankelen te brengen maar als we bij 12-14 wederom wat klungelig uitverdedigen en Wageningen het cadeau weer uitpakt is het gedaan en lopen de gasten uiteindelijk uit naar een eclatante 12-17 overwinning.

  Met een kater wordt de 1e nederlaag geslikt. De gasten imponeerden zeker niet want persoonlijk vond ik Mid Friesland en OA meer dreiging uitstralen maar datzelfde zal Wageningen gedacht hebben in de auto terug naar het eigen terrein.

  Echt doodzonde dat juist deze wedstrijd het niet zo ging als de voorgaande maar ook al eerder gezegd, als de ploeg top is dan kan je echt van iedereen winnen en daar staan we nog steeds achter. Maar als er wat zand in de motor zit, en helaas was dat het geval, dan wordt het moeizaam.

  Ok dat gezegd hebbende is er geen man overboord en gaan we gewoon volgende week tegen Tempo strijden om de 2e plek en dat is bijna halverwege de competitie toch gewoon een prachtige prestatie.

  Eric Plugge

  p.s. fijn dat Annelies weer wat minuten gemaakt had bij de ploeg van Peet.

  Treffers van : Lars W (3), Duncan, Jeanine en Michelle (2) Tariq, Jaimy en Mike (1)