• Meervogels 3 met goed spel over Achilles heen

  Meervogels 3 beleefde op de 6e speeldag een kelder duel in de 3e klasse waar de nodige spanning op zat.

  Kijk je op de rangelijst dan zou je kunnen spreken van een valse start maar zoals vroeger een journalist aangaf, dat is pure “scorebord journalistiek”

  Een aantal nederlagen op het randje, blessures – onder andere door iemand die nog bezig is om zijn fietsdiploma te halen he MS – spelers afstaan aan S2 en dan kom je op 0 punten uit na 6 wedstrijden.

  Thom heeft desondanks met zijn ploeg wel de juiste spirit nog steeds gaande en het zou erg fijn zijn om tegen het eveneens puntloze Achilles de 1e punten te kunnen bijtekenen.

  Met Martijn en Ilse nog geblesseerd waren de overige 10 alert en ready to go. De nodige selectiespelers van S1/S2 en ouders langs de kant dus let’s go.

  Een flitsende start van de ploeg van Thom zorgt al snel voor een krachtsverschil wat uitgedrukt in een snelle 4-1 voorsprong.

  Snelle combinaties, spelvreugde, accuratesse en vooral goed spel en dan loop je “zomaar” uit naar 8-1 waarbij Achilles niet weet welke wervelwind ze zijn tegengekomen. Even wat verlies van alertheid zorgt voor de 8-4 maar op geen enkel moment komt de voorsprong echt in gevaar.

  Nog voor de rust wordt de voorsprong uitgebouwd  en ook na rust is er geen twijfel over wie de punten kan gaan bijschrijven.

  De ervarenheid van een Estelle (Zwitsers international) en ook van Annelies en Matthijs en Jasper die allen selectie achtergronden bezitten. De sprongkracht van Boaz die een plaag is voor zijn tegenstander. Frivool spelende Quinty , geslepen Chiara en dan heb je ook nog Tim die de stille kracht blijft van het team.

  Dan heb ik het nog geen eens over de mega ervaring die op de bank zit in de vorm van Lianne en Quinten die beiden nog een 10 tal minuten aanhaken maar dan is de wedstrijd al lang en breed gespeeld.

  Uiteindelijk stopt de teller op een eclatante 20-5 overwinning waarbij de algemene vraag toch blijft “hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze ploeg pas na 7 wedstrijden de 1e winst bij kan schrijven” .

  Nou de redenen zijn al genoemd maar  we gaan er vanuit dat het spreekwoord over dat hek en de dam of een schaap ook nu van toepassing zal zijn.

  De ideale opmaat naar meer punten zullen we dan maar zeggen want als deze zege en vooral de manier kan worden doorgezet dan zijn er nog heel wat punten op te halen.

  Mooie pot luitjes en de supporters werden verwend.

  Een anonieme supporter