• MV1 haalt de laatste belangrijke punten overtuigend binnen

  Na de overwinning van het tweede op SCO was het de beurt aan MV1 om van de 2 overwinningspunten, 4 te maken.

  Ook MV1 haalde in de eerste pot van de veldcompetitie tegen SCO de punten binnen, het doel van vandaag om het verschil al eerder te maken en met rustig spel (vanwege het weer) de volwassenheid van de ploeg te laten zien.

  In de aanval begonnen vandaag: Sanne, Wendy, Thom en Jaimy en in de verdediging: Eline, Anine, Lars en Danny.

  Renske, die vandaag eigenlijk in het veld zou starten, start vandaag op de bank vanwege een grieperige week. Ook Menno start vanwege zijn blessure van de afgelopen weken op de bank. Verder speelt de ploeg met dezelfde 8 als de week daarvoor.

  Waar het tweede het nog redelijk heeft droog gehouden tijdens de wedstrijd, start het inschieten bij het eerste met een flinke regenbui. Waarbij het tweede nog was gedacht aan een droge (en daarmee lichte bal), begon MV1 met een al volgelopen bal aan de wedstrijd tegen SCO 1.

  Wie zich afvraagt waarom het verslag deze week iets anders is geschreven dan dat u van ons gewend bent, verwijs ik graag door naar de introductie van het verslag van MV2! Het is 15:30 en het scheidsrechter duo Klingenberg en Keizer fluiten de laatste wedstrijd van deze veldcompetitie in.

  Het is echter SCO die de wedstrijd opent met een afstandsschot en de score daarmee gelijk om een 0-1 brengt. Het is Thom die na een lange aanval een weerwoord geeft en antwoord met een afstandsschot aan onze zijde. 1-1.

  Waar Lars O. in de verdediging vooral onder de korf wordt gedwongen door de meer dan 2 meter lange heer Dijkstra, zoekt hij in de aanval terecht het voorveld op en niet zonder succes. Vanuit het voorveld is het Lars O die de ploeg op voorsprong brengt, 2-1. Helaas volgt er snel een antwoord vanuit SCO en zo gaan we met een 2-2 op het scorebord enkele minuten zonder doelpunten tegemoet.

  Tien minuten na het eerste fluitsignaal is het SCO die hun ploeg opnieuw op voorsprong brengt vanaf de zijkant, 2-3. Gelukkig heeft Sanne hier na een hele dynamische aanval snel een antwoord op en brengt zo de score op 3-3. We zijn precies halverwege de eerste helft als Danny opnieuw de ploeg weer op voorsprong brengt en zo de score met een afstandsschot op 4-3 zet. Het is vervolgens Ottevanger die de score uitbreidt en zo voor het eerst MV1 met een ver afstandsschot met twee punten op voorsprong brengt, 5-3.

  MV1 lijkt het te pakken te hebben en het is Sanne die na een schijnschot een vrije bal forceert en deze vervolgens zelf keurig weet af te ronden, 6-3. We onderscheppen snel de bal en weten gelijk een mooie aanval neer te zetten, waarin er collectief naar de beste schotkans wordt gezocht. Het is eerst Wendy die zichzelf vrij speelt, maar vervolgens besluit de bal af te spelen op een vrijstaande Thom.

  Thom twijfelt te veel en besluit om de bal op de derde vrijstaande persoon af te spelen en zo zorgt Jaimy (samen met zijn vak) voor de 7-3. SCO blijft in deze fase aanhaken en zorgt met een schot achter de korf voor de 7-4. Er volgt een time-out waar we even tijd hebben om op adem te komen.

  Precies de pauze die Danny even nodig had, want die twijfelt na het fluitsignaal geen seconde en zorgt met een afstandsschot voor de 8-4. Met nog 3 minuten op de klok is het SCO die probeert te blijven aanhaken en zo de stand op 8-5 zet. Er volgt een situatie waarin er een vrije bal wordt gegeven in het voordeel van de Vogels.

  SCO weet inmiddels hoe dodelijk onze Lomwelletjes zijn in hun vrije bal en besluiten om alles op alles te zetten om in dit geval Lomwel junior niet te laten scoren vanuit een vrije bal. Het fluitje voor de vrije bal gaat en Sanne passed de bal in, krijgt hem terug en nog voordat zij de bal loslaat klikt er zo’n harde klap op beide die denk ik in het thuishonk van SCO te horen was.

  Er volgt geheel terecht een strafworp, die ook voor Sanne geen probleem is en zo brengt zij de score op 9-5. Het is vervolgens Lomwel senior die met een typische omdraaibal haar kans pakt en afrondt, 10-5.

  Vijf punten was voor de heer Ottevanger niet comfortabel genoeg en ook hij besluit om nogmaals af te leggen voor de korf, 11-5. De laatste 30 seconde zijn ingegaan en SCO begint aan de laatste aanval van de eerste helft, 5 seconde voor tijd onderscheppen we de bal en het is Jaimy die vanaf bijna de middenlijn geen seconde twijfelt en de bal bijna kogelstotend in de korf weet te krijgen. Zo gaat MV1 de rust in met een comfortabele 12-5 op het scorebord.

  Na de rust is de ploeg maar al te gebrand om door te pakken, ze komen nog even kort bij elkaar, bespreken nog een keer de tactiek voor de tweede helft en gaan vol goede moed de tweede helft tegemoet.

  Het is echter SCO1 die de wedstrijd in de tweede helft opent met een afstandsschot, 12-6. Na een mooie onderschepping in de verdediging door volle druk van Sanne en een oplettende Jaimy is het Lars die opnieuw de aanval inzet en tijdens zijn actie wordt tegengehouden waardoor de scheids niet anders kan dan zijn vinger naar de stip te wijzen, 13-6.

  Het is Eline die vervolgens wordt voorverdedigd in de aanval, en zo een slim balletje van Danny ontvangt onder de korf en kan afronden, 14-6. SCO1 doet nog een poging om bij te blijven en zorgen voor de 14-7. Er wordt vervolgens een mooie aanval opgezet vanuit de onze en het is werkelijk een genot om naar te kijken hoe de spelers uit MV1 elkaar steeds beter weten te vinden, ook dit keer is het Sanne die vanuit een dynamische aanval weet te scoren van afstand, 15-7.

  Het is SCO die in deze fase korte aanvallen heeft door de druk die MV1 geeft. In de aanval krijgen we opnieuw een vrije bal en dit keer is het Lomwel senior die de vrije bal weet af te ronden, 16-8.

  Opnieuw onderscheppen we de bal snel in de verdediging en is het deze keer Thom die achter de korf de actie inzet dankzij een mooie timing van Wendy (voor de uitleg van timing verwijs ik u opnieuw door naar het verslag van MV2).

  De heer van Thom probeert vanuit frustratie de actie nog tegen te gaan, maar die gaat niet geheel onopgemerkt. Opnieuw wijzen de scheidsrechters naar de stip. Thom galant als hij is, besluit om de bal te missen HA HAhmmmmm en passed hem vervolgens door naar Jaimy die mooi weet af te ronden vanaf 4 meter.

  SCO probeert nog mee te doen en scoort de 17-9. Het is de aansluitende aanval die ook de aanval vanuit het achterveld inzetten en ditmaal is het Anine die een actie forceert. Opnieuw een stip, 18-9.

  Er volgt een aanval met veel kansen en opnieuw is het Lars O. die vanuit het voorveld afrond, 19-9.

  De aanvoerder van MV1 wil niet achterblijven in de doelpuntenregen en is goed voor de 20-9 vanaf achter de korf. Met nog 10 minuten te gaan, doet Renske haar intreden in het veld voor Sanne. SCO volgt nog met een schot, 20-10. En nog voordat ik de stand 20-10 in mijn notitie heb geschreven, is het doelpuntenmaker Danny met de 21-10. Na een mooie aanval reeks is het opnieuw Lars O die weet af te ronden vanaf de zijkant, 22-10.

  Er doet zich opnieuw een situatie voor waarin deze keer Wendy een diepe bal ontvangt, Thom op timing inkomt en de bal goed aan Wendy weet mee te geven, toch valt de bal op de grond en dat is niet onze schuld.

  Gelukkig ziet het scherp fluitende scheidsrechtersduo dit ook en opnieuw wordt er naar de stip gewezen die netjes door Post wordt afgerond, 23-10.

  De laatste 2 minuten van de wedstrijd zijn ingegaan en het is Jaimy die 90 seconde voor tijd de 24-10 van afstand inschiet. Ook SCO weet het gat van de korf nog te vinden, 24-11. Het is echter Ottevanger die geheel terecht voor de laatste keer zijn stempel op de wedstrijd wil drukken want na een hele wedstrijd als een beest verdedigen en ook nog de meeste doelpunten maken is dat geheel verdiend, 25-11.

  Het is toch SCO die voor een laatste keer mogen afleggen en zo de score van deze wedstrijd neerzetn op 25-12.

  Ondanks het weer heb ik ook van de wedstrijd van het eerste genoten. Het is goed om te zien dat iedereen in het team meedoet en we niet afhankelijk zijn van bepaalde poppetjes. Dat zie je ook terug in de doelpunten.

  Het waren belangrijke punten die iets meer lucht geven voor de tweede helft van het veldseizoen. Op naar het zaalseizoen.

  Kelly Plugge

  Doelpunten: Lars O (7), Sanne (4), Jaimy (4), Eline (3), Danny (3), Thom (2), Anine (1) en Wendy (1).

  P.s. Leuk voor een keertje dat verslag schrijven, maar bij deze geef ik de gouden pen graag weer terug aan Eric ;).

  p.p.s.  en jij binnen de lijnen (was getekend Eric)

  Ready to go met de laatste instructies van Edwin