• MV2 sluit succesvol veldseizoen als gezamenlijk team effort af!

  Na een overwinning op de ploeg uit Groningen vorige week, was het deze week tijd voor de return tegen de andere ploeg uit het noorden, SCO. Wie zich nog wat kan herinneren van de eerste wedstrijd tegen SCO, herinnert zich waarschijnlijk de energieke start van MV2 waarbij de ontlading van een jaar geen competitie zich op een positieve manier over het team uitten, waarna de terugreis in de gehuurde bus met buschauffeur Kees eentje was voor in de boeken.

  Tijd om opnieuw een goede pot neer te zetten tegen SCO en de eerste helft van de veldcompetitie af te sluiten met maar liefst 12 punten! Wie zich afvraagt waarom de schrijfstijl van deze week anders is en het verslag een stuk korter, dat klopt! Onze razende supporter en vaste verslaggever Eric Plugge nam deze week namelijk de taak op zich om MV3 naar hun tweede overwinning te sturen tegen Die Haghe 4 (wat is gelukt, gefeliciteerd).

  En daarom nam zijn dochter het voor deze ene keer een keertje over. Voorafgaande de wedstrijd is het voor het tweede van Meervogels duidelijk, die 2 punten blijven in huis vandaag. We starten vandaag met Mike Roos, die na een lang herstelproces zijn eerst startminuten mag maken. Duncan start na een aantal grieperige dagen op de bank, maar is wel in staat om in te vallen. En ook Marisha start deze zaterdag op de bank.

  Aanvallend is het duidelijk, veel kansen en hoog rendement schieten. Ook verdedigend hebben we één duidelijke opdracht, volle druk geven. Het is een druiligere zaterdag, niet het type zaterdag waar je je veldcompetitie mee wil afsluiten. Een handje vol supporters heeft zich langs de kant verzameld om toch de selectie van MV aan te moedigen vandaag.

  In de aanval starten vandaag Mike R., Lars vdw, Daphne en Jeanine. In de verdediging starten Tariq, Mike V, Milou en Michelle. Op de bank hebben we vandaag Duncan, Marisha, Thomas (A1) en Luna (A1).

  Stipt 14:00 fluit de heer Hoffman de laatste veldwedstrijd van dit jaar in. De eerste aanval verliezen we de bal, maar de verdediging pakt de bal terug en het is daarmee Mike R die in het voorveld de ploeg op een 1-0 voorsprong brengt met een fraai afstandsschot. Voorafgaande de wedstrijden hadden we onszelf voorgenomen om na een doelpunt volledige druk te zetten zodat we de ploeg nog een deukje in het zelfvertrouwen zouden geven.

  Het is dan ook Michelle die de bal gelijk onderschept en de bal teruggeeft aan de aanval. Hier wordt vervolgens niet gelijk uit gescoord, maar we kunnen wel veel herhalen. Als we de bal vervolgens opnieuw in de aanval mogen ontvangen zetten we opnieuw een lange aanval neer.

  Lars staat rebound, Mike R. loopt diep waarop een mooi pass van Jeanine op Mike volgt en er is vervolgens een oogcontact moment tussen Lars en Mike. Mike twijfelt geen seconde en passed Lars vrij achter de korf, 2-0. Lekker begin van de wedstrijd! Het is na 8 minuten Mike V die met een korte kans ook zijn eerste doelpunt maakt deze wedstrijd. In de 14e minuut is het opnieuw Mike V die aflegt.

  Nadat hij 7 minuten lang voornamelijk vanuit de rebound heeft gespeeld en ook deze aanval 4 rebounds pakt, beslist hij om het heft in eigen handen te nemen en neemt het schot achter de korf (zonder rebound haha), 4-0. SCO doet in het eerste deel van de eerste helft niet echt mee, waar MV2 lange aanvallen speelt waarbij we soms wel 6 á 7 keer mogen schieten in één aanval, is SCO na 1 á 2 schoten vaak de bal alweer kwijt door onze oplettende mee-vangers.

  Toch weet SCO een goal mee te pikken en we gaan verder met 4-1 op het scorebord. Gelukkig hebben wij Lars die hier gelijk een antwoord op heeft. Ik ben namelijk nog het tegendoelpunt aan het opschrijven als Lars wegstapt achter de korf en een strakke pass van Mike R ontvangt en zo afdrukt voor de 5-1 (echt zwaar zo’n verslag bijhouden).

  Naarmate de eerste helft eindigt kan ook SCO steeds meer herhalen. Toch is het Michelle die na een aantal doelpuntloze minuten weet af te ronden voorin het veld en zo denken we met een 6-1 voorsprong de rust in te gaan. Toch is het SCO die in de laatste minuut toch de korf weet te raken met een fraaie doorloopbal. En zo gaan beide ploegen de rust in met 6-2 op het scorebord.

  In het keeshonk spreken we de complimenten naar elkaar uit, we staan goed te ballen en houden ons aan de opdrachten. Toch had er wel 10-2 op dat scorebord moeten staan spreekt de coach zich uit en daar is het team het mee eens. Tariq geeft aan last te hebben van zijn knie en niet voluit te kunnen spelen en dat betekent dat we in de rust gaan wisselen.

  De coach besluit om Duncan naar zijn vaste vak te brengen en haalt daarmee Mike V tot het tweede fluitsignaal uit het veld om hem vervolgens op de plek van Tariq te brengen. De woorden van de coach dreunen bij iedereen door en je ziet dat de ploeg het maar moeilijk los kan laten, ´10-2 had er moeten staan”.

  Nou vooruit, we willen natuurlijk niet dat de coach zijn weekje vrij aan het piekeren is waarom zijn ploeg niet luistert. Het is Lars die de eerste aanval gelijk afrondt op 4 meter, 7-2. Daphne volgt met een fraaie omdraaibal vanuit de aangeef en is goed voor de 8-2.

  Iets waar we de afgelopen weken veel op aan het trainen zijn is de insnij op timing. Voor de niet-(actieve)korfballers, betekent dit dat waarna iemand een actie maakt, één van zijn vakgenoten hierop anticipeert en zorgt dat er een afspeelmogelijkheid is voor een vervolgactie. Het is in deze aanval Michelle die anticipeert op Mike V en zo bijdraagt aan de actie waardoor Mike een stip meekrijgt en afrond, 9-2.

  Het is vervolgens Milou die met haar afstandsschot de coach een lach op zijn gezicht geeft want daar is die hoor, de 10-2 die het had moeten staan.

  En zo hebben we binnen 5 minuten in de tweede helft de wedstrijd voor het gevoel bepaald. Maar it ain’t over till it is over.

  Het is SCO die d.m.v. een stip de stand op 10-3 zet. Na enkele minuten volgt daar nog een doelpuntenmaker op het lijstje, namelijk Jeanine met een fraaie omdraaibal met 1 hand die we van haar gewend zijn en zo brengt zij de stand op 11-3. Het is vervolgens SCO die in de fase hierna de korf weet te vinden en 3 afstandsschoten achter elkaar maakt waardoor het scorebord weer op 11-6 staat.

  Wie dit leest en niet aanwezig was bij de wedstrijd zou misschien denken dat het spannend zou worden, voor de aanwezigen was dit echter niet het geval. Het tweede van de Meervogels liet geen seconde blijken om van hun course af te wijken.

  Het is Duncan die na een mooie pass van Daphne de score naar 12-6 brengt. Er volgt nog een Time-out van SCO om daar nog alle zeilen bij te zetten. Het is deze keer Michelle die gelijk antwoord heeft op de Time-out.

  Michelle die door Mike V subtiel het achterveld werd ingestuurd, werd door diezelfde Mike vrij gegooid en kreeg zo het vertrouwen om de score naar 13-6 te brengen. Het is diezelfde Mike V die deze keer door Mike R werd vrij gepassed op 3 meter, 14-6.

  Met nog 7 minuten te gaan doet Thomas Kemps uit de A1 voor het eerst zijn intrede in het tweede van Meervogels. Het is vervolgens Lars die strak wordt weggegooid door Jeanine en zo de voorsprong uitbreidt naar 15-6.

  Jeanine mag naar haar mooie pass het veld verlaten voor Luna uit de A1 die ook voor het eerst haar intrede maakt. Als we het over een aangeef op timing hebben, liet Luna het perfecte voorbeeld zien en zo draagt zij bij aan het laatste doelpunt van Lars, 16-6.

  Ik weet niet of in huize vd Weg en Lots een weddenschap was wie de wedstrijd mocht afsluiten, maar als dat zo was gaat de eer toch naar mevrouw Lots, die met een fraaie uitstap achter de korf de wedstrijd afsluit en de score neerzet op 17-6. Het was een sportief potje korfbal die goed door de scheidsrechter werd geleid.

  Na een periode waarin we geen competitie hebben gespeeld, denk ik dat we trots mogen zijn op onze prestaties het eerste helft van de veldcompetitie. Was er meer te halen? Misschien wel, maar het is tijd om vooruit te kijken. Het is echter Tempo die de punten laat liggen dit weekend tegen Rohda2 en daarmee gaan wij de zaalcompetitie in op een mooie tweede plek achter Wageningen 2.

  Ik heb in ieder geval van jullie genoten het eerste helft veld, een jonge/frisse ploeg met een hele hoop potentie. Op naar een mooi zaalseizoen!!!

  Doelpunten: Lars van der Weg (5), Mike de Vrije (4), Michelle (3), Mike Roos (1), Jeanine (1), Duncan (1), Milou (1) en Daphne (1)

  p.s het korter houden van het verslag door Kelly is niet echt gelukt hahahaha

  p.p.s. maar vaders is wel erg onder de indruk van het verslag….toppertjeeeeeeee!! maar snel het veld weer in hoor.3

  Happy team….