• Meervogels 1 overtuigend over Swift (M) heen

  Als de indeling van een veld of een zaalseizoen wordt bekend wordt gemaakt heb je tegenstanders die je kent en tegenstanders die zijn minder bekend.

  Ach de rest van het intro is depressing en staat bij S2 dus genoeg over de f**k periode die we tegemoet gaan.

  We gaan er goed voor zitten thuis en merken dat de ploegen in de beginfase sterk aan elkaar verbonden zijn waarbij de 2-2 tot stand komt als wij 2x een achterstand goed moeten maken door Thom die zijn tegenstander koekkoekt en Anine die scoort als Danny en Eline voor afleiding zorgen Eline wacht op overnemende Danny, die op zijn beurt aangeeft  “gaat niet gebeuren en kijk vooruit naar Anine”…ok duidelijk en ook Swift ziet met lede ogen de 2-2 vallen.

  Meervogels acteert op het veld een klasse hoger en je hoopt dan maar – en misschien ook verwacht je dat ook een beetje – dat de snelheid en het niveau het verschil gaat maken.

  De 1e tekenen daarvan zijn dan zichtbaar als we de 1e demarrage plaatsen waarbij Wendy van de zijkant heerlijk afdrukt voor nummer 3,  Menno in 2x ook zijn 1e van de zaal maakt en wederhelft Anine dan ook ziet toeslaan bij een nieuwe zuivere poging met als gevolg het 1e gaatje met 5-2.

  Veel dingen veranderen in het korfbal maar niet de zoetgevooisde stem van Dennis Plantinga.  De ervaren coach van Swift laat zich duidelijk horen als hij het niet eens is met de beslissingen en in een lege zaal is dat des te meer hoorbaar. Zijn verzoek waarom sommige besluiten niet leiden tot een stip krijgen even later gehoor als via de stip de 5-3 valt.

  Meervogels speelt een gevarieerd spel waarbij meerdere puntspelers het spel dicteren en veel wisselingen in de vakken waardoor het voor een tegenstander moeilijk kiezen is.

  Thom is als vanouds goed op dreef als hij argeloos makkelijk van de zijkant de 6-3 scoort en ook de 7-3 is een plaatje als Wendy vandaag besloten heeft om flink in buidel te tasten als het gaat om de topscorerstitel.

  Al met al moet Swift al snel het middel “time-out” tot zich nemen omdat het verschil straks onoverbrugbaar wordt.

  Voor wie het verslag van het 2e heeft gelezen kan een time-out goed werken en ook dit keer was een time-out reden dat de ploeg weer op scherp zou staan. Helaas was de time-out van Swift niet het sein voor de Middelburgers maar voor ons om de lijn door te trekken.

  Lars met een fraai schot van het achterveld en het bijbehorende vuistje en Renske delen mee in de scoringsdrang van de ploeg van Edwin en zo loopt het verschil op naar +5 en loopt alles naar behoren.

  Een snel antwoord van Swift volgt weliswaar in de vorm van hun 5e treffer maar het verschil in accuratesse is te groot en MV 1 loopt verder uit richting de thee.

  Ik meende net nog te zien nadat de camera zwenkte dat Thom zijn 3e van de dag maakte maar over de 2 treffers die volgden ben ik wel vrij zeker.

  Lars en wederom Thom zorgen voor de 12-5 en een duidelijk verschil tekent zich af in de kille koude Veur hal waar het enthousiasme van de bank in ieder geval nog wat warmte uitstraalt. Dat uiteraard met het spel van S1 zorgt dan toch nog voor een warm kleedje voor het houtvuur gevoel.

  In het vervolg van de 1e helft scoren beide teams er nog wel lustig op los maar een spannende wedstrijd dreigt het niet te worden als we de ruststand halen met een geruststellende 15-8 voorsprong.

  Voor de statistici onder ons, het waren Anine (vanuit de hoek), Thom (zijkant) en Danny (centrum) die het trio aan treffers maakte in de slotfase en dan missen we zelfs nog een stip.

  Meervogels 1 ook net als Meervogels 2 erg scherp en is niet van zins om ook maar 1 puntje uit Zoetermeer te laten ontglippen.

  De 2e helft start en even later iedereen weer op scherp want na 29 seconden is iedereen even wakker, zeker als Danny pijnlijk naar zijn knie grijpt (toch…knie? want op TV valt moeilijk in te zoomen) na tegen de paal te zijn gevouwen. Verzorgster in kwestie denkt “ja dat ken ik wel” en loopt rustig naar haar wederhelft toe.

  Of er is wat belooft of er wordt ingefluisterd “nou snel opstaan want ik heb het koud” want 10 seconden staat Danny op en neemt hoentjesfris – althans zo leek het – de stip voor de 16-8 haha.

  Even later is het Thom die een onzachte botsing maakt met een heer van Swift en wederom een Swift. Het waren geen zware maar eerder wat lompe overtredingen maar wel zeker stipwaardig.

  Ook deze gaat raak voor de 17-8 en even schalmt de stem van coach Plantinga door de zaal die het duidelijk niet eens is met de heren aan de leiding. Scheidsrechter Jelle Berk is hier duidelijk niet van gediend en geeft aan “vanaf nu wil ik  niets meer horen, GEEN WOORD” en dat is duidelijk. Toegegeven er zitten nooit kwade bedoelingen achter bij Dennis dus we gaan vrolijk door.

  De wedstrijd is gespeeld zo het lijkt en dan is de fase “kabbelen” aangebroken waarbij Danny , Renske en Eline scoren via een zijkantje, vrije bal en een onderhandse actie van de oudste telg van Lomwel. Met Pa en Ma aan de jurytafel en zus Sanne er nog bij missen we alleen Jordy nog om de telgen allemaal te hebben in de zaal waar je tegenwoordig moeilijk in komt…ik zeg bouw een familiefeestje.`

  Overigens door de treffer van Eline hadden alle 8 basisspelers alweer een treffer achter hun naam en dat is ook een heerlijke constatering.

  We zijn halverwege en met 20-11 is er geen vuiltje aan de lucht en kunnen we de 2 punten lichtjes al gaan bijschrijven in een nog onzeker seizoen. Goed een paar treffers van Swift slikken kan altijd maar een trio achter elkaar is dan wel even het opletten waard.

  Onder de ogen van de bank scoort Danny wederom maar als de ploeg uit Middelburg dan wederom 3x scoort is het wel zorgwekkend en loopt de +9 in een oogwenk terug naar +4 en met nog 7 minuten zuiver te gaan is dat erg opletten geblazen.

  We laten het niet verder komen dan dat, als beide ploegen in de slotfase nog 2x scoren. Jay vervangt Menno en met een duidelijk afspraak heerst Jay onder de korf om Thom in staat te stellen te scoren en ook Danny weet de korf te vinden als we uiteindelijk eindigen met 23-19.

  Op papier zeg je dan dat het een spannende was wellicht maar in principe heeft MV 1 geen moment het gevoel gegeven dat er wat te halen viel. Net als bij MV2 in de beginfase 2e helft wat onoplettend of te gemakkelijk , wie zal het zeggen, maar op tijd weer bij de les.

  Een mooie overwinning die hoopt geeft maar wanneer die hoopt wordt ingevuld is niet aan ons…de komende weken in ieder geval niet en dat is al zuur genoeg. We staan er weer allemaal klaar voor maar we zijn er ook allemaal wel klaar mee….niet nog zo een half seizoen want we deze selectie kunnen er nog hele mooie dingen gebeuren bij S1 en S2.

   

  Eric Plugge

  Treffers (denk ik) :  Thom (7), Danny (5), Anine (3), Wendy, Lars en Renske (2),  Menno en Eline (1)