• MV2 opent unknown zaalseizoen met goede zege op KOAG

  Als de indeling van een veld of een zaalseizoen wordt bekend wordt gemaakt heb je tegenstanders die je kent en tegenstanders die zijn minder bekend.

  Op vrijdag de 26e kwam daar echter weer een tegenstander wie waar haast onmogelijk tegen te spelen is. Het “restrictiespook” kwam namelijk weer uit de mottenballen waardoor er inmiddels sprake is van een 3e seizoen waarin je als ploeg / trainer / spelers / staf en wie dan ook maar moet afvragen waar dit nu weer toe gaat leiden.

  Ok publiek er niet bij is dan 1 ding en dan heb je nog zoiets als een livestream waar je in ieder geval iets mee kan. Tijdens de persconferentie op vrijdag werd echter ook dat fenomeen een slag toegediend. Dit kan nog wel maar niet meer als er na 17.00 iets gepland staat.

  Voor de amateursport een niet te volgen scenario want als je niet kan trainen dan is het spelen van wedstrijden ook al een extra horde. Voor de jongsten onder ons nog wel iets om naar uit te kijken maar hoe ouder de leeftijdscategorie des te moeilijker het wordt überhaupt nog iets te kunnen.

  De komende dagen zullen de gevolgen zichtbaar worden en dan moeten we onze vingers maar crossed houden om te kijken of we toch nog wat van het zaalseizoen kunnen maken voordat deze goed en wel begonnen is.

  Op deze laatste dag waarin er nog geen spook rond dwarrelt konden we in ieder geval de 1e wedstrijd via de livestream meemaken, als je al niet thuis in isolatie zat, that is pffffffffffffffff.

  Maar goed, tegen KOAG 2 dan een start en we wachten op de livestream die iets later dan verwacht in de lucht kwam maar dan moet het vooral het wachten waard zijn.

  Niet simpel om een verslag te maken, de stopwatch in de hand te houden en te kijken op een TV scherm maar er kwam wel wat door hoor.

  Het beeld schiet op “aan” en direct is te zien dat we een voorsprong hebben van 4-2. Hoe het scoreverloop was en wie er hebben gescoord is mij onbekend maar wellicht volgt deze info  later nog.

  De pen wordt ter hand genomen net op het moment dat de groen-gelen de aansluitingstreffer maken die gelukkig wordt gepareerd door onze 5e.  Ik meende te horen dat deze van Milou kwam gezien de geluiden, want de cameraman was net effe te laat met zwenken…maar we zijn blij met de inspanningenJ.

  KOAG acteerde op het veld in de 1e klasse maar is een ploeg waar wel zeker de nodige kracht en lengte inzit en zo te zien ook wel een stukje ervaring.

  Gelukkig is de ervaring en spelvreugde van de onzen ook erg goed verzorgd als het verschil snel van 5-3 naar 8-3 wordt getild. Daphne benut een korte kans , Mike R kon een paar keer warmschieten voor zijn treffer en broer Jay maakt een fraaie in/uit actie en is loepzuiver.

  Die laatste treffer doet mij een beetje denken aan de treffer bij KCR last week , snel kijken waar de schotklok op staat, dan 1 stap bij zijn tegenstander vandaan en in de draai omhoog en afwerken en 1 seconde voor buzzer raak…erg goed.

  We naderen de rust en Mike R weer met een fraaie 1 / 2 met Duncan voor de 9-4 inmiddels en niets wat er ook maar op lijkt dat de punten vandaag uit handen zullen worden genomen. Zeker niet als Daphne vanuit de hoek na een snelle combinatie van het vak ook nog eens de 10e scoort.

   

  We schieten nog wel met scherp in de slotfase als Mike R stipt – deze stip viel niet in goede orde bij de KOAG coach en dan is het wel een voordeel dat het stil is en dat scheidsrechter van Zoelen duidelijk aangeeft hier niet van te zijn gediend.

  Onze laatste treffer van de 1e helft valt als Mike V een mannelijk duel onder de paal omzet in een treffer en dan nog even zijn spierballen laat zien.

  KOAG laat zich zeker niet wegspelen en weet op dit moment de schade te beperken en ziet de zoomer afgaan met een 12-7 ruststand.

  Snel een kop thee naar binnen voordat de 2e periode start. Dat is maar goed ook want je zou je zelf bijna verslikken door een zeer fraaie 12-8 door KOAG met een soortement van omhaal van een schot.

  Het begin van de 2e helft behoort KOAG toe en de onzen lijken ietwat van slag en niet geheel in de wedstrijd meer. De stand wordt 12-9 en het gat daardoor overbrugbaar.

  Daphne is het die wat rust brengt in de 6e minuut door vanuit het hoekje weer een treffer te maken maar het is even doorkomen op dit moment als KOAG de wedstrijd licht overneemt.

  Wederom twee doelpunten door de ploeg uit Krimpen a/d/IJssel die bloed ruiken en serieus aandringen bij 13-11, we zijn bijna 8 minuten onderweg in de 2e helft waarin er 25 zuivere minuten te gaan zijn.

  Als beide ploegen nog 1 x scoren (Duncan voor de onzen) is het na 10 minuten bij 14-12 een broodnodige time-out door Peter.

  Niet helemaal duidelijk woord voor woord te horen maar Peter verlangt scherpte bij zijn ploeg.

  Nu weet je nooit waar het aan ligt maar we zullen maar zeggen dat het op scherp zetten effect heeft gehad want Jay mikt accuraat raak, Daphne blokt een lange dame en Mike de V met een titatover bal en de wereld ziet er weer anders uit als we op 16-12 staan met nog 11 minuten te gaan.

  Er volgt nog een 13e treffer van KOAG maar op de 1 of andere manier lijkt de lucht eruit te zijn geslagen bij de gasten.

  Als MV2 dan ook nog eens een geheel nieuw vak in zet lijkt dit wellicht net het stukje extra elan te zijn om de wedstrijd over de streep te trekken en de voorsprong uit te bouwen.

  Normaal worden wissels niet zo snel omschreven maar er zat wel een bijzondere bij deze keer. Nadat kruisband maatje Daphne al in het begin van het seizoen haar rentree had gemaakt na een 2e zware operatie en herstelperiode, was het nu Kelly die na 631 dagen na haar kruisband scheuring en een botkneuzing daarna haar opwachting maakte na vele vele zware trainingsuren. Lang wachten maar wat een gevoel moet dat geweest zijn zeg.

  Meiden geweldig om jullie weer te zien ballen echt mega veel respect voor jullie en laten we afspreken dat jullie nu heel blijven ok ?

  Goed niet te sentimenteel en doorrrrrrr. KOAG nog voor de 14e maar daarna was het over en uit en werd de turbo knop volledig ingedrukt.

  Jay laat het zo gemakkelijk lijken als hij er 2 inlegt, Lars W moet zijn ei kwijt en dat kan vooral door te scoren (ook 2) en dan sta je een paar minuten later op 20-14 en is de wedstrijd klaar qua spanning.

   

  Nog een treffer die niet in beeld kwam en 1 van Milou en ook KOAG noteert er nog 1 als de eindstand uiteindelijk op 22-15 komt.

  Een dik verdiende overwinning maar 1 waarvan je de waarde nog niet kent in de zin van het vervolg van de competitie want hoe gaat dat verlopen.

  Gek genoeg zou het zo kunnen zijn dat MV 2 volgende week gewoon speelt omdat de uitwedstrijd tegen KCC om 12:25 is en dus nog valt onder nieuwe regels.

  Zoals al eerder aangegeven kan er niet getraind worden dus het zal nog even afwachten zijn of deze wedstrijd “gewoon” door kan gaan, wordt vervolgd en volg vooral de social media / website.

  Voor nu even dan pas op de plaats maar wel met een lekkere overwinning op zak, laten we het daarbij voor nu maar even laten.

  Bedankt gents and girls voor de vermakelijke livestream….op naar KCC ?

  Eric Plugge