• MV 1 haalt knap punten op in Wageningen

  Ja hoe ga je de laatste 3 wedstrijden in , in de wetenschap dat je nergens meer voor speelt. In de hoofdklasse sowieso een goede zaak hoor dat het degradatiespook geen dag ook  maar is langs geweest.

  Maar goed, het zonnetje en een goede tegenstander en het publiek uit Zoetermeer moet dan wel genoeg zijn om de krachten te bundelen.

  Lekker zonnetje erbij en starten maar. We beginnen prima als Wendy haar karakteristieke doorloop afmaakt waarbij haar rechterbeen een halve  meter van de grond komt bij de afzet. Even later de 2-0 van Sanne dacht ik (uw correspondent was nog even in gesprek met Otje die richting Alpe D’Huez ging voor zijn Alpe DuZes prestatie).

  De 2-1 valt weliswaar maar een deadly VB van Pien zorgt weer voor +2 enkel te worden gepareerd door 2 treffers van de thuisploeg waardoor we weer op 3-3 staan na een minuutje of 9.

  Jaimy voor onze 4e waarbij niemand nog verwacht dat die zou schieten zo tegen de zijlijn aan maar ja, Jaimy Roos doet wel vaker dingen die wij niet verwachten en zodoende de hernieuwde voorsprong maar dat was het wel even voor de 8 minuten die volgden.

  In die 8 minuten wordt het heft in de wedstrijd in handen genomen door de Wageningers als zij maar liefst 4 scoren en wij vooral de 2e rebound niet kunnen overnemen en keer op keer in de verdediging worden gedrukt.

  De kindertjes van Wageningen worden dan in onze aanval achter het hek van de vervelende en dan is er maar 1 remedie en dat is scoren. Danny haalt de trekker over en wijst met een vingertje naar de baldadige jeugd van Wageningen in de zin sssst.

  Sanne kopieert dan haar zus (of is het andersom aan het worden haha) als zij ook de vrije bal scoort. De thuisploeg wankelt een beetje en komt niet meer zo makkelijk tot schot en tot overmaat van ramp missen ze ook nog eens stip waardoor het momentum weer verschuift naar ons.

  We maken er gretig gebruik van als Menno de gemiste stip afstraft en Meervogels weer langszij brengt voor de 7-7 en de klok aangeeft dat we de laatste 10 minuten in gaan.

  Ook de twee treffers die volgen worden gedeeld waar Pien de Lomwel trilogie van rake vrije ballen vervolmaakt en 8-8.

  Dan is het wel zonde dat je de laatste 8 minuten weer droog blijft en moet toezien hoe de thuisploeg nog wel 2x scoort waarbij de 2e in zowat de langste aanval van het seizoen en waar het maar niet lukte om de aanval over te nemen.

  Nog meer gerommel als Danny zowat wordt beklommen onder de paal en er geen sanctie volgt in de vorm van een vrije bal of spelhervatting maar daar dan maar niet te veel lucht besteden ook al had hij gelijk.

  Een gelijk opgaande wedstrijd maar waar we wel -2 de kleedkamers opzoeken..

  De wind steekt vervolgens nog meer op wat effect heeft op de 1e 10 minuten van de 2e helft. De 11-8 wordt beantwoord door ons als Eline een stip maakt als Wageningen 2x inloopt bij een vrije bal, dommer dan dom maar we nemen het graag aan.

  Even later een nieuwe stip voor de onzen die Wendy omzet in een treffer en als Bas dan in de 10e minuut de stand weer gelijk trekt zijn we weer af bij 0 maar hebben wij wel het beste van het spel.

  Het noopt Wageningen tot een time-out wat gelijk effect heeft als het 1e schot na de t/o een rake is en dus weer in de achtervolging.

  Nou om die boodschap kon je de ploeg van Edwin wel sturen vandaag en het is Thom – net daarvoor ingebracht – die kruip door sluip door afwerkt met 1 hand want JA waarom zou je er twee gebruiken hahaha en het is weer gelijk voor de 12-12.

  Maar we zorgen er in de periode hierna wel voor dat Wageningen de ploeg werd die moest jagen in plaats van de ploeg die de teugels in hand had. Eerst Sanne met de 1e voorsprong na de 3-1 en twee minuten later Danny van het centrum. Maar goed Wageningen was niet voor 1 gat te vangen als zij net zo vaak aanhaken en zo naderen we de bloedstollend spannende slotfase met een 14-14 stand ALL TO PLAY FOR.

  Het zijn Menno en Sanne die respectievelijk van de zijkant en via een vrij bal het antwoord op de vraag geven (Wageningen neemt over of wij op+2?).

  De laatste 10 minuten gaan in met een treffer van Wageningen en een van Thom die naar binnen sprint als zijn jonge jaren (ja hé ook al 27 haha) en wederom met 1 hand afwerkt...trademark.

  We zijn los en laten niet los en dan is het Sanne die bijzonder knap haar focus houdt als 4 paar handen zowat richting die van haar gaan maar onverstoord werkt ze de vrije bal accuraat af voor 15-18 en we gooien waarschijnlijk de pot op slot. Sanne ook nog eens met een flinke dosis wilskracht naar binnen komt en op tijd los laat....wat een heerlijk jeugdig enthousiasme....

  Goed 15-19 met nog 1:25 te gaan en punten in de tas. We doen nog wat aan spanningskorfbal als we Wageningen in deze 85 tellen nog 3x laten scoren (niet goed niet he)....maar de laatste was seconden voor tijd.

  Een indrukwekkende overwinning tegen een goede tegenstander dus heb je het prima gedaan op de zaterdag en blijven we op de 5e plek, hoog in het rechterrijtje van de hoofdklasse,  iets waar je twee potjes voor tijd had getekend denk ik zomaar.

  Er is nog meer mogelijk want we krijgen Tempo nog thuis en gaan we op bezoek bij degradant Heerenveen.  Ik zeg op zoek naar het linkerrijtje starting in two weeks time.

  Eric Plugge

  Treffers van Sanne (6), Eline (3), Wendy, Menno, Thom & Danny (2), Jaimy, Bastiaan (1)

  Focus onder de paal