• MV2 pakt 2e plek over van Tempo na fraaie winst

  Zo de laatste thuiswedstrijd van erg bewogen en als je de kille cijfers bekijkt erg succesvol seizoen 2021-2022.

  Op de dag dat Meervogels het 60-jarig jubileum vierde was het voor Meervogels 2 de wedstrijd waarin nog om plek 2 gestreden zou worden. Op zich een nobel gegeven maar die 2e plek kennen we nog van de zaal en die smaakte bitterzoet. Deze hebben we wat meer vrede mee omdat Wageningen toch nog wel een stukje beter was maar niet veel. Thuiswedstrijd hing er om en uit lange tijd mee in het kielzog. In de stand zie je ook nog dat we minst gepasseerde verdediging zijn in de poule en met een klein beetje meer geluk…maar goed zoals Adele zingt “water under the bridge”.

  Mike de V weer in gelederen dus dat is prettig na zijn langdurige blessure waardoor alleen Kelly nog out is maar dat zal nog wel duren tot september……………..2023 oef.

  De wedstrijd zou ook staan in het teken van afscheid maar dat was van latere zorg.

  In de beginfase een gelijk opgaande strijd tussen ons S2 en die van Tempo waar in de beginfase wij wel steeds de voorsprong namen maar waar Tempo vaak direct een antwoord op had.

  Otje –  bekomen van zijn 5 beklimmingen op de Alpe D’Huez op 2 juni – is scherp in de beginfase als hij in de 1e 10 minuten maar liefst 3 treffers produceert, goh die wil wat van zijn laatste potje maken zeg. Jeanine treft ook in de beginfase en wellicht technisch de mooiste komt van Marisha als zij het insnijden tot een kunst verheft maar vooral ziet wanneer het niet meer kan om de bal met twee handen los te laten waardoor het ene handje in de loop de precisie vind om binnen te vallen….wauw.

  Maar goed zoals gezegd is Tempo ook bij de les en haken tot 4-4 aan bij maar dan is het wel effe genoeg geweest. De oplettende lezer merkt op dat wij er 5 hebben gemaakt en het halve dozijn wordt volgemaakt door Lars van der Weg die ook in zijn laatste pot voor zijn club uiteraard niet kan achterblijven en de 6-4 binnen tikt.

  Mike Roos verdient een stip door een fout op hem als hij naar binnen spurt en zet de stip om in een treffer voor nummertje 7. Tempo laat nog 1 x van zich horen voor de 5e Alphense treffer maar dat is het dan ook wel voor hun in de 1e periode.

  Wij daarentegen zijn nog lang niet klaar met onze scoringsdrift want Otje is onvermoeibaar en wil er nog 1x een show van maken. Onder de paal zijn heer vakkundig opzij zetten en even later ook nog maar eens van de zijkant voor treffers 4 en 5, het duracell poppetje is on a roll.

  Bij al dat geweld vergeet je dan soms de kwaliteiten die ik al noemde in het begin van het verslag namelijk onze verdedigende kunsten. Vaak zie je dan enkel de doelpuntenmakers in het verslag maar als je zag ook o.a. Duncan en Daphne zich onderscheidde tegen de geel –zwarten in het verdedigende werk – handje hier er tussen en armpje daar – dan is het net zo belang, yep een echte teameffort in het zonnetje.

  En laat nou net dat team nog wat fraais in petto hebben als de dames de ruimte maken, Mike zijn heer te snel af is en de andere heer van Tempo moet kiezen en richting Mike gaat die op zijn beurt weet dat Duncan vrij moet staan, op tijd de pass geeft en dan moet deze ook wel vallen om het perfect te maken. Nou dat gebeurde en hoor je ook gelijk de oeess en aaas langs de kant, klasse luitjes.

  De koek was bijna op voor de 1e helft maar niet voordat Duncan zelfs nog met 1 handje afwerkt en zodoende de ruststand op een meer dan fraaie 11-5 zet en de matadors met een lekker gevoel de kleedkamers in gaan.

  We hopen op een mooi vervolg uiteraard maar beginnen wat minder, Daphne sprint en springt een lange heer eruit met alle kracht die ze heeft om vervolgens te zien ook Otje de bal vervolgens zomaar weggeeft, sta je dan met je goede gedrag haha.

  Na 15 minuten zonder treffer weet Tempo hun 6e te maken maar een in/out actie met succesvol schot onder de neus van uw correspondent zorgt voor Otje zijn 6e treffer, 50% van onze productie en 100% van die van Tempo, zo een wedstrijd is het dus.

  De wedstrijd heeft wel iets van zijn snelheid verloren, verschil was aanwezig en het weer was ook wel pittig. Tempo voor de 12-7 maar gevolgd door een losse bal die Marisha oppakt en afwerkt voor onze 13e.

  Tempo probeert nog wel aan te zetten met twee treffers en komen iets dichterbij voor de 13-9 maar niets of niemand had nu nog het gevoel dat het spannend zou worden met nog een kleine 18 minuten te gaan.

  Misschien als Tempo wat zorgvuldiger met hun stippen zouden zijn omgegaan had dit nog wel het geval kunnen zijn maar ze hadden in ieder in die categorie de overhand (3 missers van hun kant tegenover 1 van ons).

  Een paar fraaie blokken geven we nog vooraleer we toch nog de 13-10 tegenkrijgen maar de tijd tikt toch en zo gaan we dan de laatste 10 minuten in.

  Dan wordt het langzamerhand tijd voor de vetrekkende kanjers van MV 2

  Lars van der Weg

  De schutter van Meervogels. Inmiddels dus goed voor ruim 800 treffers in de selectie zo is vernomen. Gedreven, veeleisend – ook voor zichzelf , grillig maar als het moet staat ie er. Karakteristiek altijd even die seconde wachten als de bal al binnenvalt of de 2 handen bij 10 treffers, wist ie eerder dan wie dan ook. Na de wedstrijd nog even vragen “en hoeveel” om een week later soms aan te geven dat uw correspondent er naast zat. Op naar de 1.000 ooit? Wie zal het zeggen maar ergens in je achterhoofd is dat stemmetje er wel voor je.

  Na die wissel scoren we de 15e en dan is het sprekend dat de maker van die treffer gelijk richting de zijlijn sprint om ermee te stoppen, kan je nauwelijks een mooier moment hebben.

   

  Lars Ottevanger

  Over gedreven gesproken, door muren heen ongeacht het geslacht. Bracht MV 1 eigenhandig naar de hoofdklasse in de zaal een paar jaar geleden met een shitload aan treffers. In Amsterdam nog gezien hoe hij de NK met de B won. Verbaal zo aanwezig om de ploeg te motiveren en dat late zien door daden. Hoopte nog even dat hij zou blijven maar hij gaat met Amy leuke reizen maken. Damn gozert die inbreng is second to none, thanks a lot is ook hier niet genoeg.