• MV 1 sluit in stijl af in Heerenveen


  Ook het 1e team van de mooiste club van Zoetermeer (quote van een oud MV coryfee) kwam nog 1x binnen de lijnen en wel bij KV Heerenveen.

  De Friezen zijn niet te benijden want 13 veldwedstrijden leverde in totaal zero, nul, nada, nakkes, noppes punten op. Wij eindigen bovenaan in het rechterrijtje bij winst dus dat is een mooi streven in de hoofdklasse,  een puike prestatie.

  Gelukkig geen al te grote ellende qua weer - zelfs in de 2e helft wat druppels - en kijken of de troepen van Edwin nog een laatste overwinning in de tas hadden. Wat niet in de tas zat waren de shirts en de bidons...mijn hemel dat moet wat worden als Dick er niet meer is vanaf komend seizoen.

  Daarom in het oranje het fluitsignaal van o.a. scheidsrechter Buis die we altijd tegenkomen bij Heerenveen (naar het schijnt).

  U leest het al, een behoorlijke intro maar dat komt o.a. doordat de wedstrijd niet echt beschikte over een spanningsfactor.

  Je dacht dat Heerenveen wellicht alles op alles zou zetten om niet puntloos te eindigen maar het resultaat van hun 2e was belangrijker, want die hadden zich vlak voor de pot van 1 gehandhaafd door winst op directe concurrent.

  Maar goed terug naar onze pot en in de 2e minuut scoren we 0-1 door Bastiaan waarbij zijn vader Menno zo enthousiast naast mij aan het juichen was en de wave al wilde in starten..rustaaaaaaag. Na de 1-1 volgde onze 2e van Jay en de 3e door een one hand stip van Thom.

  De thuisploeg haakt nog 1x aan maar daarna- net als bij Nic bij het 2e - is het daarna gedaan. Kan je nagaan hoe sterk onze selectie dit jaar was in de breedte.

  Menno voor de 4-2 vooraleer er een donderslag volgt, nee geen weersomstandigheden maar een mega blok van Bastiaan zoals je ze in je carrière maar weinig (mee) maakt. Bas voor handklachten naar ziekenhuis en tegenstander voor psychologische hulp.....dikke OEF.

  Maar goed we stippen even later door ik meen Jay en zien vervolgens Pien netjes afdrukken in de ruimte die ze zelf had gecreëerd en stand is 2-6.

  Heerenveen dan met een mooie doorloop , mag ook gezegd worden, maar de laatse treffers in de 1e helft behoren de Vogels toe door Menno (zijkant), Thom (een hand achter korf) en Anine uit achterveld.

  Omdat Thom in 2e helft niet meer zou terugkomen kunnen we stellen dat zijn volledige productie van deze dag (2) met 1 hand waren gemaakt, nutteloos feitje maar je moet wat met een ruststand van 3-9.

  De tweede helft was gelijk opgaand waar wij in het begin scoren via Renske (weet nog wel in de vorige editie bij Heerenveen dat zij daar haar doorbraak maakte met een indrukwekkende pot) , Danny (aanval waar we volwassenen keer op keer schot uitstellen tot die goede kans) , Menno van het centrum en een stip van Wendy.

  Inmiddels zijn we halverwege de 2e helft , staan we 5-13 voor maar is gek genoeg Heerenveen geen slechte ploeg. Denk toch dat het balbezit 50/50 is maar is het schot% van de Friezen abominabel en laat dat nou net een belangrijk onderdeel van het spelletje zijn.

  Nog 13 minuten en safe to say dat de Friezen niet in de dubbele cijfers gaan eindigen.

  Was er dan geen ander hoogtepunt meer? Ja hoor, van de zijkant plotsklaps een schot van Pien dat zo zuiver was dat de VAR eraan te pas moest komen om te zien dat ie echt zat. Ringlozer dan ringloos bestaan ze niet.

  Pien gaf zelf aan dat ze ze nog niet zo had gemaakt. Haar grootste fan (nee niet Marco) Hailey blafte zo hard dat ze de harige rakker even moest aaien. Hmmmmm gekke zin in de week van Rob Kamphues.

  Maar goed 6-14 , het zou onze op een na laatste zijn. Menno voor de laatste en Heerenveen nog met 4 treffers in de slotfase brengt de eindstand op 9-15. Een verdiende overwinning tegen een ploeg die al snel het hoofd in de schoot had geworpen, maar je moet t dan nog wel afmaken.

  In de hoofdklasse met 8 overwinningen een meer dan prima verblijf dat dus gewoon verlengd wordt...het lijkt dan zomaar een zin maar echt in de hoofdklasse blijven zo, een top seizoen dan toch?

  De ploeg blijft bij elkaar, Edwin en Dick verlaten de toko althans...ach insiders weten genoeg en anders te lezen op de website en vorige verslagen.

  Het laatste verslag van dit jaar is wel zo een beetje klaar op de A6 op 15 km van Almere,  iedereen een prachtige zomer en laterrrrrrr.

  Eric Plugge

  Treffers van: Menno Exterkate (4), Thom Weidmann, Jaimy Roos en Eline van Lomwel (2) , Bastiaan Overwater, Anine Kerrebijn, Renske Captijn, Danny Schulting en Wendy Post (1)

   

  Pien op weg naar Hailey