• MV 2 sluit in stijl af in Groningen

  Zo dan echt de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 en dan ook maar gelijk de verste zijnde Nic te Groningen.

  Nadat het weer een hels karwei was om het veld te vinden na 230 plus kilometers kwamen we strak om 13.00 aan om te zien dat er al een kleine 5 minuten gespeeld waren en de Vogels 1-2 voor stonden.

  Ja hallo lekker zeg..kom je dat takkeneind dan zie je ook nog geen eens de volledige pot.

  Maar goed deels over een fietspad rijden maar we waren er.

  In de rust hoorden we dat Duncan de maker was van beide treffers waarvan 1 onder de paar met juiste keuze en een afstandschot (bron: Kelly).

  Nic was al gedegradeerd en wij zouden de 2e plek houden bij winst dus dan daar voor gaan maar eerst kijken hoe de spirit in de ploeg was om in de hitte (hoewel volgens KNMI 10 graden koeler dan in het zuiden) nog 1x uit te halen.

  Voordat ik goed en wel zit staat het 2-3 met een heerlijke treffer van Otje en een stip van de gastheren.

  Mike R wordt dan vrijgezet waarbij de actie inmiddels een MV klassieke is en de heer wordt aangespeeld die wegtrekt als zijn heer (die van Nic) een keuze moet maken en 2-4. Nic sluit nog 1x aan maar dat was het wel als het om het spannend maken van de wedstrijd.

  Binnen 3 minuten lopen we uit naar 3-7 als Bonno in de beweging scoort, een snelle passing ervoor zorgt dat Duncan de bal de vrije lucht geeft bij een schot van afstand en daarna ook nog een keertje hij van Pelt met een stip na een duwtje in de rug.

  Nic weet er zelf nog 2 te produceren maar is vervolgens een kleine 10 minuten aandachtig toeschouwer in het theater als de ploeg van Peter nog 1 x de uitvoering "MV als sneltrein in Groningen West" ten tonele brengt.

  Milou vanuit het achterveld, dames laten hun tegenstanders de hielen zien en weer een keuze van Nic valt verkeerd uit en zet Mike R vrij (niet doen Nic) , Otje is feilloos van afstand, Michelle haar schot is een "walk in the park", Mike R nog maar een keertje van afstand met het grootste gemak van ene kant om het een minuut later van de andere zijkant te doen waardoor we van 5-7 naar 5-13 sprinten en we allang Groningen Centraal Station hebben verlaten.

  We hebben nog een kleine 4 minuten te gaan waar Nic er plotsklaps 3 maakt hmmmmmm maar waarbij wij 10 seconden voor het rustsignaal de laatste maken door Marisha herself.....naar de kleedkamers met 8-14 het was nu al de 234 km waard.

  De 2e helft begint top als Otje in zijn laatste wedstrijd in de selectie dodelijk afdrukt en 8-15. Top om daarna te zien hoe hij dan ook weer het vak bij elkaar brengt om aan te geven hoe het wellicht nog beter kan, de prof instelling ha.

  Nic met hun 9e maar daarna was het tijd voor nogmaals een versnelling waar een ieder op het terrein met bewondering naar keek.

  Mike R vanuit centrum, Milou zijlijn en Otje van afstand met de 9-18. Lars zorgt voor zijn eigen afscheid want ook nu verlaat hij direct het veld voor de wissel met naamgenoot v.d.Weg.....mooi mooi mooi.

  Het was halverwege de destruction van de thuisploeg als Bonno, Mike R en Duncan de score opvoeren naar 9-21 en we hebben nog een kwartier te gaan. Na de 10e van Nic even drinkpauze waarna Bonno onder de korf zijn mannetje staat en lekker afdrukt en Marisha de stip omzet in een doelpunt en zo is het inmiddels 10-23.

  De laatste 10 minuten laten we het dan vieren en dan is het wel goed zo hoewel als je de stip dan onder de benen wil afmaken met een goochelact dan moet ie er wel in...(naam bekend bij de correspondent en voor weinâg af te halen).

  Nic weet er dan zelfs nog 5!!! te maken tegenover 2 van ons , beiden op naam van Lars W waarbij de laatste weer een erg mooie was waarbij in het achterveld rent, de omdraai doet en afdrukt met een vuist in de lucht, had ie graag een week eerder willen doen maar hé wij waren er bij....eindstand uiteindelijk 15-25.

  Een mooie 2e plaats in een competitie die eens afgemaakt kon worden over 14 wedstrijden waarvan wij er 10 wonnen en slechts Wageningen (2×), Tempo en MF ons een keer pootje lichten. Minst gepasseerde verdediging en zeer mooie potjes zoals uit OA en MF. De ploeg is geen seconde in degradatie gevaar geweest en was na 4 wedstrijden volop in de strijd  kampioenschap toen blessure en rode kaart in MF roet in het eten gooide (bij MV1)...zuur maar is t lot van een 2e....

  Al met al een super seizoen waar we met trots op terugkijken (onze kilometer teller van de auto niet overigens)

  Een prachtige zomer, we wensen de mensen die de club verlaten heel veel succes met hun keuzes en latterrrrrrrr.

  Eric Plugge

  Treffers van : Mike R (6), Duncan (5), Otje (4), Bonno (3), Milou, Marisha, Lars v.d. Weg (2) en Michelle (1)

  Daphne in the air