• Erwin Dekker is de nieuwe hoofdcoach van Meervogels

    Erwin Dekker is de nieuwe hoofdcoach Z.K.V. De Meervogels 

    Met trots kunnen wij aangeven dat ZKV De Meervogels met ingang van het seizoen 2022-2023 Erwin Dekker heeft aangetrokken als hoofdcoach van de selectie.

    Een kleine intro op persoonsniveau

    Nou om maar met de deur in huis te vallen, ik ben 60 jaar oud en vrijgezel. In het dagelijkse leven ben ik veilingmeester expert horloges bij een snel groeiende veilingsite

    Ik heb een prachtige zoon Luca die nu net gestopt is met zelf korfballen en net als ik zich verder gaat ontwikkelen in het coachingsvak door volgend Fortuna A1 te gaan coachen.

    Wat typeert jou als trainer?

    Ik ben aanwezig, direct, betrokken, wil het onderste uit de kan halen met een team.

    Met veel aandacht voor zowel het collectief als persoonlijke ontwikkeling.

    Ik zorg dat ik mijn huiswerk doe waardoor de ploeg weet wat het plan is, dit geeft rust en duidelijk.

     

    Wat is je binding met Meervogels? 

    Nou om heel eerlijk te zijn hoop ik dat ik dat juist in dit seizoen mag gaan opbouwen, zoals met alle clubs waar ik tot nu toe getraind heb. Volgens mijn informatie is de huidige selectie groep een zeer hechte groep waarbij je van een vriendengroep kan spreken en dat is zo belangrijk

    En dat die nu ook nog eens heel goed kunnen korfballen is dan mooi meekomen.

    Ik hoop dan ook dat ik in niet al te lange tijd daar een plek in kan veroveren.


    Waarom keuze gevallen op Meervogels?

    Tja dat is wel een heel apart verhaal, na corona vond ik het na 30 jaar training geven wel genoeg maar nu we weer kunnen spelen zonder al de restricties begon het toch te kriebelen, echter meer om met heel veel plezier een ploeg te gaan trainen en een goede afsluiting van mijn carrière te hebben.

    Ik wilde dat gaan doen bij mijn eigen Achilles waarbij ik talenten zou gaan trainen, echter toen ik de uitnodiging van Meervogels kreeg vond ik dat ik daar serieus naar moest kijken.

    Doorslaggevend was voor mij de hechtheid van de selectie, die zeer talentvol is maar waar ik ook nog mogelijkheden zie om nog beter te worden, tel daar bij op dat Meervogels een goede en grote naam heeft en kon dan ook niet meer weigeren.

    Wat vind je belangrijk in een selectie in het algemeen en in een korfbalvereniging in het bijzonder als het gaat om beleving , sfeer etc ?

    Je zegt het al, Beleving, sfeer, saamhorigheid en de wil om samen iets neer te zetten en dat geldt niet alleen voor Meervogels 1 maar voor de hele selectie waarbij ook het 3e meer betrokken gaat worden.

    Ik ben wel iemand die hoge eisen stelt aan randzaken, vind dat het begeleidingsteam, coaches, teambegeleiders, verzorgers etc etc een belangrijke rol daarin speelt. Ik verwacht volledige inzet van mijzelf maar dat verwacht ik dan ook van de spelersgroep.

     

    Met welke verwachtingen ga je het seizoen 2022-2023 in ?

    Ik kan hier kort in zijn, we gaan nog meer groeien, nog meer de details aanscherpen, nog meer eruit halen wat er zeker inzit.

    Ik heb alle wedstrijden van het eerste van verleden seizoen bekeken en ondanks het feit dat het natuurlijk topkorfbal is wat ik zie, ik zie ook dat er nog zeker groeimogelijkheden zijn.

    Meervogels 1 moet zich gemakkelijk handhaven, prachtige uitschieters hebben tegen mogelijk hoger ingeschatte tegenstanders maar daar zullen we hard voor moeten werken.

    Meervogels 2 moet zo snel mogelijk de aansluiting bij het eerste krijgen door minimaal 1 keer kampioen geworden en promoveren naar de res hoofdklasse.

    Wat weten de meeste mensen niet over je maar vind je wel leuk om te vertellen?

    Tja dat ik een horloge passie heb is al vreemd, maar daarnaast ben/was ik zanger in een best bekende bluesband. Tevens heb ik een nieuwe passie ontdekt namelijk hardlopen, niet erg snel maar wel met heel veel plezier, ik ben nog nooit zo blij geweest toen ik mijn eerste halve marathon liep.

     

     

    Na deze duidelijke antwoorden gegeven door een markante naam in de korfballerij rest ons uiteraard niets anders dan Erwin heel veel succes te wensen samen met zijn selectie voor het komend seizoen.

     

    Namens het Bestuur van Meervogels

     

    Eric Plugge