• Twee enthousiaste trainers voor MV S3

    Met veel plezier kunnen wij wereldkundig maken dat Meervogels S3 voor het komend seizoen de beschikking heeft over twee trainers. Twee jonge trainers die hun sporen verdiend hebben bij diverse jeugdteams van Phoenix en Meervogels. Afzonderlijke gesprekken gevoerd en vervolgens onder het genot van een drankje in het Stadshart bleek de onderlinge klik er te zijn waarbij ook S3 in de persoon van Estelle was vertegenwoordigd. De stap naar het trainen van senioren is hiermee gemaakt en het enthousiasme blijkt de opmaat voor een seizoen waar we  S3 weer in optima forma kunnen zien shinen.

    Namens het Bestuur wensen wij Danny en Ruben veel succes !!!

    Enne daar hoort ook een rondje voorstellen bij uiteraard.

    Eric Plugge

     

    Vertel eens iets over jullie zelf

    Danny : Mijn naam is Danny Steentjes. Ik korfbal al sinds jongs af aan bij Phoenix. Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad. Afgelopen seizoen heb ik besloten om te stoppen met korfballen omdat ik merkte dat ik het korfballen zelf niet meer zo leuk vind als vroeger. Na 20 jaar korfballen vond ik het wel tijd voor wat nieuws. Ik wist nog niet precies wat, ik dacht eigenlijk aan een hele andere sport zoals tennis.

    Ruben: Voor degene die mij niet kennen, mijn naam is Ruben. Ik ben 30 jaar oud en woon in

    Zoetermeer. Ik werk als accountmanager/customerservice bij een logistiek dienstverlener, Leen Menken Foodservice Logistics. De bedrijfsnaam zegt het al een beetje, wij leveren food (koel en vries) aan groot en klein bedrijven maar ook aan consumenten thuis.

     

    Ik ben al een flink aantal jaar lid bij de Meervogels. Speel nu zelf in Meervogels 5.

    Daarnaast doe ik de TC/Wedstrijdsecretariaat bij de senioren teams.

     

    Wat is de reden geweest om te reageren op de vacature?

    Danny:   Nadat ik ben gestopt met het korfballen werd ik gevraagd om het 3e van Meervogels te gaan coachen. Wel even iets anders dan tennis wat ik in gedachte had. Maar toen ik er wat langer over nadacht raakte ik erg enthousiast. Ik heb binnen Phoenix al jaren jeugdteams mogen coachen waarbij de B-jeugd de oudste waren. Een seniorenteam is dus wel even wat anders, maar dat lijkt mij juist een hele mooie uitdaging.

    RubenIk heb het altijd leuk gevonden om teams te trainen/coachen. Ben vroeger begonnen bij de E-tjes en D’tjes.De laatste jaren betrokken geweest bij de A-selectie (zelf coach A2).Ik wou graag dit seizoen weer een team trainen/coachen, maar niet alleen eigenlijk. Toen er nieuws was dat er nog iemand interesse had heb ik aangegeven om gezamenlijk S3 te trainen/coachen.

     

    Wat wil je bereiken bij Meervogels als het gaat om S3

    Danny: Ik wil met het derde natuurlijk vooral een heel leuk en goed seizoen neerzetten waarbij ik samenwerking heel belangrijk vind. Het is een teamsport dus je moet een gezamenlijk doel bepalen en elkaar ook helpen om daar naartoe te werken. Mijn doel is om het team hierbij te helpen en hierin te ondersteunen. Op het moment dat we dit als team voor elkaar krijgen, zie ik een mooie kans op promotie naar de 2e klasse

    Ruben: Allereerst natuurlijk een leuk en sportief seizoen met de spelers/speelsters.

    Verder wil ik mezelf op hoger niveau ontwikkelen als trainer/coach samen met het team.

     

    Waar ligt de sleutel tot het succes 

    Danny: Ik vind communicatie heel belangrijk. Als je transparant en duidelijk bent naar elkaar weet je precies wat je aan elkaar hebt. Mijn voorkeur gaat er naar uit om als team beslissingen te nemen.

    Inzet en samenwerking vind ik het allerbelangrijkste om als team te kunnen presteren. Als iedereen deze twee aspecten laat zien, denk ik dat we het uiterste uit elkaar en onszelf kunnen halen en als team grote stappen kunnen gaan maken.

    Ruben: Ik denk dat sleutel van succes is een team zijn. En dat is in positieve & negatieve zin. Winnen en verliezen doe je met z’n allen.

     

    Waar kunnen wij je in de nacht voor wakker maken?

    Danny:  Promotie naar de 2e klasse natuurlijk😉

    Ruben:  Eh, liefst niet eigenlijk haha.

     

    Wat wil je nog meegeven aan de Meervogels familie?

    Maak er een mooi seizoen van met z´n allen.

     

     

     

    Danny Steentjes

     

    Ruben de Jonge