• MV 1 komt net te kort tegen Deetos

  De manschappen van Erwin Dekker waren er klaar voor - na een gedegen voorbereiding – om de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen met een goed gevolg af te sluiten. Iedereen fit en het plan was gemaakt om de jonge equipe van Leon Simons stevig partij te geven.

  In de beginfase is het vooral aftasten, de juiste afstand vinden en de wedstrijd bij de keel grijpen. Direct aanwezig zijn is hetgeen Erwin graag wil zien maar Deetos weet de neus steeds eerder aan het raam te drukken dan wij.

  Ze lopen ook niet weg in de beginfase maar we haken enkel aan na iedere Dordtse treffer door Thom, Eline en Jaimy.

  Het 1e gat wordt geslagen naar 3-6 maar dat hadden we een beetje aan onszelf te danken als we iets teveel ruimte geven en ook door een miscommunicatie in het vak “wie pakt wie”. Erwin greep direct in door een time-out te nemen om zo de ploeg weer op scherp te zetten.

  Het lukte voor een kort moment als Renske een vrije bal maakt voor de 4-6 maar als we Deetos een paar keer vrij laten aanleggen is het gat aan het groeien naar 4-8 waarbij er ook nog twee stippen door de gasten worden gemist.

  Het is echt aanhaken of de rood-wit-zwarte trein te zien vertrekken. En Meervogels is nou net zo een ploeg die het beste presteert als het met de rug tegen de muur staat. Geen troosteloze start aan het begin van het seizoen moet het startende 8 tal hebben gedacht want het gaspedaal is gevonden.

  In een tijdbestek van 3:12 valt de ene na de andere fraaie treffer als Jaimy en Renske van het achterveld weten te scoren en hij van Overwater vanaf de zijkant twee keer doeltreffend is en vanuit het niets – maar daarom niet lekker om te zien – is het vlak voor rust weer gelijk (8-8) en is het nu aanhaken tot aan de thee.

  De scheidsrechter geven nog 1 minuut aan waarin Deetos toch nog hun 9e scoort na exact 30 tellen maar goed dan hebben we er zelf nog 30 voor de gelijkmaker maar die 30 werden ingekort tot 10…euh ok dan never mind , rust is rust en de leidsmannen hebben altijd gelijk, zal dan maar naar de klokkenmaker gaan.

  Met een gevoel dat we een gat kunnen dichten zou het wel fijn zijn als we in de 2e helft snel dat gaatje van -1 kunnen dichten en wellicht kunnen denken aan een 1e voorsprong.

  Helaas is dat niet het scenario waar Deetos aan mee wil werken want voordat we het wel en goed weten staan we weer op -3 (8-11) en moeten we weer vol aan de bak.

  De treffers vallen iets te snel en gemakkelijk – ook een kunst he – en wij moeten er keihard voor werken wat blijkt uit de 9-11 van Mike onder de neus van supporters.

  De marge wordt echter weer op -4 gebracht als we weer door iets teveel enthousiasme de bal uit elkaars handen tikken waarbij Deetos voor de 2e keer het vervroegde Sinterklaascadeau uitpakt.

  Dan missen wij een stip wat het dan ook weer niet makkelijker maakt om nog terug in de pot te komen. Een prachtige aanval volgt dan aan onze zijde waar Bas aan het einde staat om deze goed af te werken en we houden contact met de gasten als we op 10-13 aankomen en de klok aangeeft dat we nog 18 minuten te gaan hebben dus alle tijd.

  Het wil echter niet lukken om het aanvalsspel van Deetos te beteugelen en het devies aan hun kant is simpel “gewoon meescoren” wat ze dan ook doen. De 11-14 van Thom wordt dan beantwoord met weer 2 treffers tegen en dan wordt de berg die al hoog was er wel 1 van de buitencategorie bij 11-16 en nog ruim 13 minuten.

  De slotfase is er 1 waar we echt wel de goede wil van het team zien maar die niet beloond wordt met het aantal treffers dat in de 1e helft de reden was waardoor we aanhaakten.

  Eline (stip), Thom vanuit het centrum en Mike op doorzetten weten nog te scoren en ook is Sanne nog scherp bij een losse bal maar het komt niet verder dan een 16-19 eindstand als Mike de laatste van de dag maakt.

  Zeker geen slechte pot van ons vlaggenschip maar we hebben Deetos niet kunnen testen hoe de reactie zou zijn als ze achter zouden zijn gekomen. De enige keer dat we ze echt aan het wankelen kregen werd abrupt onderbroken door de rust.

  De 1e nederlaag is een feit en natuurlijk wil je anders beginnen maar het geeft zeker een goed gevoel dat je grote delen van de wedstrijd zeker gelijkwaardig was met de ploeg uit Dordrecht.

  Volgende week moet het er dan maar uitkomen als we op reis gaan naar Westbroek om daar de plaatselijke DOS (W) te bestrijden….komt goed luitjes komt goed.

  Eric Plugge


  Treffers van : Mike, Bas en Thom (3), Eline, Jaimy en Renske (2) en Sanne (1)


  De foto’s van de wedstrijd – gemaakt door Fabiola - zullen dit seizoen binnenkort op de socials verschijnen door de dames van het social team.