• MV 2 geeft punt weg aan BW na prima 1e helft

  Vooraf de wedstrijd was Henk positief dat we door lengte, frisheid en jeugdig enthousiasme de ervaren ploeg uit Amsterdam niet alleen goed partij zouden kunnen geven, nee gewoon de winst halen door de genoemde voordelen.

  Nou starten dan maar zou ik zeggen en laat de woorden van Henk dan maar doorklinken in het resultaat haha. Oef dan niet na 55 seconden tegen een 1e achterstand aanhaken.

  Het zou echter het voorland zijn voor een 1e helft die volledig werd beheerst door Meervogels 2.

  Bonno wordt goed vrijgezet door Juul voor de 1e voorsprong want even daarvoor had Menno al de gelijkmaker gescoord vanuit het achterveld.

  We hebben zeker het beste van het spel als een van de uitblinkers van de dag – Milou – keurig haar dame het Zoetermeerse bos in stuurt voor onze 3e. Als we 2 minuten later door Menno (stip) op 4-1 komen is daar de 1e Amsterdamse irritatie te bespeuren als de scheidsrechter het moet ontzien en er ook onderling de nodige woorden vallen.

  We trekken ons er niets van aan als Michelle vrolijk de score op 5-1 zet en waar we zelfs nog 2 stippen missen bovendien. BW doet daar aan mee en mis er ook 1 waardoor de stand nog op +4 blijft staan maar niet voor lang.

  We krijgen een stip en het gebler langs de kant  “iemand anders moet die nemen” is voor ons geen enkel probleem , joh dan Milou toch gewoon en hoppa 6-1 en we hebben nog ruim 10 minuten te gaan.

  Het wordt wel 6-2 maar we blijven heer en meester maar zorgen niet voor het verschil wat daarbij hoort helaas en dan valt ook de 6-3. Nog een 100% gemiste doorloop maar gelukkig is Menno trefzeker vanaf de zijkant voor de 7e.

  Dan moet je de rest goed uitspelen tot aan de rust maar we zijn te gehaast en omarmen niet de klok maar laten ons er zelfs een beetje door op jagen wat nog zorgt voor een onnodige vrije bal die we weggeven en de stand bij de rust op 7-4 staat.

  Een 1e helft die echt heel erg goed was om te zien en dan vooral hoe frivool de ploeg speelt hoe gefocust werd verdedigd en we niet onder de indruk waren van de Blauw Witters.

  Als we de kansen in het begin van de 2e helft dan goed afmaken dan gaan we op zoek naar de 1e 2 punten die we op basis van de 1e helft zeker verdienen.

  Juul heeft die boodschap goed in den oortjes geknoopt want na 44 tellen in de 2e helft zij we alert en scoren de 8-4.

  Niets maar dan ook niets kon ons voorbereiden op de 29:16 die zou volgen want het zou – ga zitten en schrik niet – onze laatste treffer van de dag blijken te zijn.

  Blauw Wit had hetzelfde rendement als de 1e helft waarbij er – eerlijk is eerlijk – nog 3 stippen door ze worden gemist en wint de ploeg uit Amsterdam dat klassement ( 4 tegen 3) en het zou bijna nog desastreus worden maar gelukkig weten ze niet toe te slaan in de slotfase.

  Wat we ook probeerden, hij wilde niet vallen en wel 20 oorzaken. Pech, mindere concentratie, vermoeidheid en ook een warrige leiding maar die zorgt er niet voor dat je in de 2e helft maar 1x scoort.

  Het fluitsignaal komt bij een 8-8 stand waarbij beide ploegen in de slotfase de trekker niet overhaalden om de 2 punten nog binnen te harken. BW vierde het als een gewonnen punt – gezien het spelbeeld ook volledig te begrepen – daar waar de onzen een gevoel moet hebben gehad van “HOE DAN”.

  Ja luitjes gelukkig nog een punt want een nederlaag had de wereld op zijn kop gezet. Ik zie de 1e helft waarin je ziet dat Bon de aanvoerder is, Duncan nog verder aan het groeien is en aanvallend zijn tegenstander sloopt, Julien zijn plekje heeft gevonden en Menno onvermoeibaar aan het sleuren was.

  Bij de dames heeft Daphne zoveel vertrouwen dat ze verdedigend helemaal terug is, Milou zoals gezegd op de beentjes bleef staan en alle manoeuvres van haar dame door had, Michelle overal te vinden is en Denise net als Juul volwaardig al bij S2 aanhaakt en niet voor een kleintje vervaardigd is.

  Dan hebben we ook nog Mike en Marisha vandaag op de bank en met hun ervaring erbij kijken we met plezier toe hoe het dit jaar met S2 gaat zijn, ik denk zomaar een fraai seizoen …volgende week richting Unitas en de 1e winst.

  Eric Plugge

   

  Treffers van : Menno (3), Milou (2), Bonno, Julien en Michelle (1)

   

  De foto’s van Fabiola komen dit jaar op de socials door de dames van het social team