• Meervogels 1 oin onstuimig duel onderuit tegen DOS

  Deze week een ander soort verslag dan dat jullie als trouwe lezers gewend zijn. Namelijk een verslag van een speler. Afgelopen zaterdag mocht Meervogels naar Westbroek om daar aan te treden tegen Dos (w).

  Het precieze scoreverloop en de doelpuntenmakers van de wedstrijd is zo op de zondag morgen nog niet helemaal scherp op mijn netvlies, dus ik ga het vooral hebben over hoe ik als speler de wedstrijd heb beleefd.

  Nadat we vorige week strijdend het hoofd moesten buigen voor DeetosSnel, was het deze week in speelronde twee van dit nieuwe seizoen eigenlijk meteen een belangrijk potje. Er zijn namelijk nieuwe promotie en degradatie regels ingesteld dit seizoen wat inhoudt dat een plek bij de top 6 promotie naar het hoogste niveau op het veld van Nederland betekent.

  De voorbereidingen op de wedstrijd van zaterdag verliepen wat stroef afgelopen week. Aanvoerder Thom kon helaas niet aanwezig zijn. Daarboven op zijn, tijdens de training afgelopen donderdag, zowel Wendy als Eline  helaas geblesseerd geraakt. Dit betekende een last minute verandering van de vakken. Renske mocht haar pak weer uit doen en Marisha en Bonno kwamen over vanuit het tweede om ons te versterken.

  In Westbroek wisten we van tevoren één ding zeker: we moeten aan de bak. Dos Westbroek is een ploeg die knokt voor elke bal en nooit, maar dan ook nooit opgeeft.

  De wedstrijd begint en de toon wordt gelijk gezet. Via een veel te makkelijk gegeven strafworp krijgen we de eerste tegentreffer te incasseren en via een vrije bal tegen word het 2-0.

  Een ander begin was lekkerder geweest, maar er is nog genoeg tijd om dit alles te herstellen. Naast het feit dat de scheidsrechters via de strafworp gelijk de toon hebben gezet deed Dos dit ook. Een fysieke ploeg die als tactiek de afgelopen twee weken (en wellicht de rest van het seizoen?) heeft besloten om achter te gaan verdedigen. Ook door fysiek te spelen en verbaal aanwezig te zijn richting ons, proberen ze ons niet in de wedstrijd te laten komen om zelf aan het langste eind te mogen trekken.

  Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat deze tactiek afgelopen zaterdag tegen ons uitstekend heeft gewerkt.

  Een eerste helft volgde waarbij wij eigenlijk continu achter de feiten aanliepen en het kaas van ons brood lieten eten. Tel daarbij op dat Dos gewoon een hoger schotpercentage behaalde. Het gat bleef klein richting Dos maar het lukte ons niet om aan te sluiten. In de rust spraken we af dat er uit een ander vaatje getapt moest worden.

  Met 4 punten achter startte we de tweede helft goed met gelijk twee treffers en het momentum lag duidelijk even bij ons. Helaas was dat van korte duur. Dos ging weer gestaag verder met hun eigen spel zoals we dit ook in de eerste helft zagen. Wij bleven eigenlijk continu op 3/4 doelpunten achterstand.

  Wat wissels brachten wel wat effect in onze aanvallen maar het was gewoon niet genoeg om de vechtmachine uit westbroek aan het wankelen te krijgen. Zo’n tien minuten voor het einde wist Dos het gaatje groter te maken en waren wij wel gebroken. We zijn tot het einde blijven vechten tegen beter weten in; het zat er afgelopen zaterdag helaas gewoon niet in.

  De wedstrijd werd door Dos erg fysiek ingezet en het bleef daardoor niet altijd even vriendelijk. Dat vind ik jammer, want plezier is voor mij een belangrijk aspect in de wedstrijd. 

  De wedstrijd eindigde uiteindelijk met 24-17. Wij moeten deze, uiteindelijk terechte, nederlaag slikken en nu vooral aan de slag met ons eigen spel en zorgen dat de automatismen hierin weer terugkomen om aankomende zaterdag zo goed mogelijk te presteren tegen onze vrienden uit Pijnacker.

  We hebben een gevarieerde poule. We kunnen tegen iedereen punten pakken om uiteindelijk in de top 6 te eindigen en aanspraak te kunnen maken op promotie. Maar dat is voor latere zorg.

  Supporters bedankt voor het afreizen naar Westbroek. De reserves van S2 die na hun mooie overwinning onze tegenvallende partij nog moesten bekijken ook super bedankt!

  Tot volgende week waar we de eerste twee punten gaan halen!

  Bastiaan