• Meervogels 2 met overtuiging langs Unitas

  De tweede wedstrijd in de competitie voor Meervogels 2 tegen alweer een 3e team. Met zo’n derde team weet je het nooit, vaak zijn er geen beelden van. Het kan 2 kanten op: jong en komend naar de selectie of een geroutineerd team van voormalig selectiespelers. Na vorige week Blauw Wit (A) nu ook bij Unitas een geroutineerd team. 

  Waar Blauw Wit 3 na 1 helft een oplossing had om zich onder de constante druk en snelheid van Meervogels 2 uit te spelen kon Unitas 60 minuten lang geen antwoord vinden op het bij vlagen wervelende spel van Meervogels 2. 

  Het eerste doelpunt van Unitas na 15 seconden was exemplarisch voor het goede verdedigen van Meervogels, pas bij de zijlijn kwam de speler vrij en die viel er in het herfstachtige weer nog in, maar binnen de minuut had Meervogels de gelijkmaker en de voorsprong al gemaakt. Continue Unitas tot plaatsfouten dwingend in hun aanval kreeg Meervogels snel de bal weer in haar aanval waar we met sterke rebounds van alle 8 de spelers konden herhalen en steeds de vrije spelers op maximaal 5 a 6 meter van de paal konden vinden. 

  7 spelers op het score formulier: vooral Duncan was herboren na Blauw Wit, 6 maal scoren voor een speler die men vooral als rebounder zag in voorgaande seizoenen is een mooi voorbeeld van het veelzijdige en afwisselende spel dat Meervogels 2 liet zien. Want naast Duncan staan daar Menno en Julien met 4 goals, Daphne met 2 en de 3 M’s (Mike, Michelle en Milou) met ieder 1. Slechts Denise kwam niet tot een doelpunt, maar die was druk door met slimme ballen haar vakgenoten op vrije posities aan te spelen zodat die konden scoren.

  Eindstand Unitas 3 - Meervogels 2 11-19

  Henk van der Nol