• Meervogels 2 eervol ten onder tegen koploper DVO

  Als je niet scoort win je niet

   

  Een drukke week voor Meervogels 1 en 2 met een doordeweekse spelronde ivm tegenstanders die in de zaal een week eerder zullen starten dan Meervogels. Daarom donderdag een uitloop/schottraining voor de selectie. Want afstandschoten zijn bij korfbal de makkelijkste manier om doelpunten te maken. Er vielen er op training veel in bij alle spelers.

  Hoe anders in de wedstrijd tegen het virtueel aan kop staande DVO 3.

   

  Op pad naar Bennekom dus. Eindelijk hadden we op TeamTV wat beelden kunnen vinden om een plaatje te krijgen bij de indrukwekkende scorestatistieken van DVO. Die beelden beloofde een leuke wedstrijd. Ook DVO is een positief korfballend team, veel beweging en dynamiek, en bovenal veel schoten.

   

  Meervogels speelde een puike wedstrijd. Als het gaat om winnen op zowel aanvallende als verdedigende rebounds, onderscheppingen, kansen creƫren zou Meervogels de punten mee naar huis genomen hebben. Helaas gaat het daar niet om, DVO was dodelijk effectief met haar afstandschoten, en benutten van afvallende hotseklots ballen. Kortom, Meervogels heeft de wedstrijd op bijna alle korfbalspel elementen gewonnen behalve op die allerbelangrijkste: doelpunten maken. En zoals die beroemde tot voetbalfilosoof benoemde Amsterdammer ooit zei: als je niet scoort win je niet. Dus waren de 20 doelpunten van DVO dubbel zoveel punten waard als de 10 van Meervogels.

   

  Maar pas de vijfde van de 14 wedstrijden gespeeld, op basis van de eerdere wedstrijden kijkt Meervogels 2 nog steeds omhoog en worden pas volgend jaar juni de prijzen verdeeld. Komend weekend tegen Oost Arnhem het belangrijke punt van doelpunten maken er weer bij pakken en we tellen weer 2 punten bij het totaal.

  Tot komende zaterdag langs de lijn.

  Henk van der Nol